PLOG #3: Kerst in IKEA, eerste glühwein & shoplog

Geplaatst door

Goeiemorgen! Helaas komen er minder plogs online dan ik van plan was. Afgelopen week was Lara flink ziek en is ze niet naar school gegaan. Omdat ik mijn handen vol had is het er niet van gekomen om te ploggen. Maar… vandaag heb ik weer een leuke plog voor jullie! Gisteren zijn Glenn en ik naar IKEA gegaan om de kerstsfeer op te snuiven en dat was heel gezellig. We hebben leuke spulletjes gekocht en die laat ik ook meteen zien aan jullie. Kijk mee!

Als ik ’s ochtends beneden kom, steek ik meteen de kerstverlichting aan. Ik word hier zo blij van! Iedere dag een klein geluksmomentje.

Tijdens het ontbijt maak ik een vakje van de Pickwick adventskalender open. De vraag van vandaag is: wie is de grootste kerstfan die je kent? Dat ben ik, haha. Ik hou heel erg van de gezellige kerstsfeer in december. Daarnaast ken ik niemand in mijn directe kring die zo van kerstdecoratie houdt als ik. Ben jij een grote kerstfan of valt het wel mee? 

De voormiddag brengen we thuis al spelend door.

Lara gaat alvast in bad zodat ze dit vanavond niet meer hoeft te doen. Het Kneipp Zeeprinses schuimbad ruikt lekker en maakt het water roze. Ik heb het gekocht bij de Duitse Voordeel Drogist, vandaar dat het een Duitse verpakking is.

Ook Glenn en ik maken ons klaar en daarna brengen we Lara naar mijn mama. Dag Coopie!

Hoewel Glenn en ik ontzettend moe zijn van afgelopen week (4 keer naar de dokter met Lara en net geen ziekenhuisopname), willen we er toch graag even tussenuit. Ik las dat IKEA open is op zondag i.v.m. kerstshopping en dat lijkt ons heel leuk. Op naar Gent dus!

We vinden het allebei leuk om door de IKEA te wandelen en inspiratie op te doen. Deze kast vinden we bijvoorbeeld heel mooi. Echter is het geen noodzakelijke aankoop op dit moment dus het blijft even bij dromen.

Nog meer dromen, haha. Ik hou van marmer!

Hier en daar staat kerstdecoratie maar het mocht wel wat meer zijn van mij. Ik vind het best een beetje povertjes.

Geen IKEA bezoek zonder de Zweedse balletjes. 

En een stuk Daim taart!

Wanneer we bijna aan de kassa zijn, zien we eindelijk kerstdecoratie staan. Woehoe, dan toch! Ik vind deze grote vaas met kerstballen zo mooi dat ik ze thuis ook wil maken. De vaas en kerstballen zijn apart te koop, mocht je het ook leuk vinden. 

Er staat een standje waar een bekertje Glühwein wordt aangeboden. Ik heb dit nog nooit eerder gedronken (ja, echt) en ben er eigenlijk wel benieuwd naar. Uiteindelijk valt het zo erg in de smaak dat we een paar flessen mee naar huis nemen. We gaan niet zo vaak naar IKEA dus daarom slaan we meteen een voorraadje in. 

Voor we onze aankoopjes in de auto leggen, maak ik nog snel foto’s van alles. Een shoplog van in de parkeergarage dus!

Daim taart voor thuis. Binnenkort is Lara jarig en dan kunnen we deze alvast op tafel zetten.

Panini voor vanavond en de rest stoppen we in de diepvries.

Zweedse balletjes!

Lekkere koekjes voor bij de glühwein. Mooie trommel ook!

Een bloemetje voor mijn mama.

Een klopper.

De heerlijke IKEA glühwein!

Een grote vaas voor de kerstballen.

De doos met kerstballen! Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar. Het was moeilijk om te kiezen maar uiteindelijk hebben we voor deze combinatie gekozen.

Een zilveren ketting als extra decoratie in de vaas.

Een kunstkerstster voor op de vensterbank. 

Witte fotokadertjes.

Een heerlijke vanille geurkaars. Hoe kan het ook anders, haha.

Een prachtig theelichthoudertje.

Bijna vergeten: saus voor bij de balletjes!

Een extra wasmand. Ik gebruik vaak wasmanden in huis. Niet alleen voor de was maar ook om spullen van het ene verdiep naar het andere te brengen. Dat scheelt zoveel heen en weer geloop.

En tenslotte nog twee witte tafeltjes en twee roze kinderstoeltjes voor in de speelkamer. Dat is het!

Onderweg naar huis stoppen we bij Starbucks voor een heerlijke koffie.

Terwijl Glenn en Lara spelletjes op de tablet spelen, geef ik al onze aankoopjes een plekje. Ook maak ik alvast de vaas klaar zoals ik ze voor ogen had. Ze staat inmiddels op de vensterbank en ik ben er superblij mee!

Zodra Lara slaapt, haal ik mijn make-up eraf en daar kan ik ook écht van genieten na een ‘drukke’ dag. Make-up aanbrengen is een geluksmomentje, maar het eraf halen ook. Wie herkent dit?

Glenn en ik ploffen in de zetel, eten een panini en kijken verder naar The Good Doctor. Daarna gaan we moe maar voldaan naar bed. Het was een leuke dag!

Bedankt voor het kijken en tot volgende keer!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: PLOG #2: Action (kerst) shoplog en in bad met Lush

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *