Hoe verf je een deur zonder strepen?

Geplaatst door

Ben jij van plan om je deur een nieuwe, frisse uitstraling te geven? Een likje verf is dikwijls al voldoende om je deur er als nieuw uit te laten zien. Maar hoe verf je een deur zonder strepen? Met deze handige tips kan jij jouw deur streeploos verven.

hoe verf je een deur zonder strepen

Hoe verf je een deur zonder strepen?

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Hoe kun je het beste een deur schilderen? Allereerst is het belangrijk om de deur goed voor te bereiden alvorens je met de verfroller aan de slag gaat. De eerste stap is dan ook om het hang- en sluitwerk van de deur te verwijderen. Als er nog een oude verflaag op de deur zit die afbladdert, is het van belang dat je deze laag eerst verwijdert voordat je eroverheen gaat verven.

Als er geen beschadigingen op de deur zitten, dan kan je meteen beginnen met het schoonmaken van de deur. Hoe kun je het beste deuren schoonmaken? De beste manier is om lauw water met een scheutje ammoniak te gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook een verfreiniger kopen. Het belangrijkste is dat de deur vrij is van vlekken en vuil. 

Daarna is het tijd voor de volgende stap: de deur schuren. Kan je een deur verven zonder schuren? Dat raad ik niet aan. Door eerst flink te schuren zal de verf namelijk veel beter hechten. Na het schuren kan je de deur eventueel nog eens schoonmaken om er zeker van te zijn dat al het stof en vuil weg is. Dan hoef je alleen nog maar de ramen af te plakken met tape en het schilderen kan beginnen!

deuren verven zonder strepen

2. Grondverf als basis

Het is belangrijk om kaal hout eerst van een flinke laag grondverf te voorzien. Je doet dit het beste met een ronde verfkwast en een verfroller voor grote oppervlakken. Breng de grondlaag in verticale banen aan en verdeel de verf in horizontale richting. Door telkens in lange banen te schilderen, voorkom je strepen op de deur. Na de eerste laag kan je de deur lichtjes opschuren en vervolgens breng je het beste nog een grondlaag aan. Na ongeveer vijf uurtjes kan je over deze laag schilderen. 

3. De deur schilderen

Dan kan je beginnen met het verven van de deur. Hierbij is het belangrijk dat je dezelfde werkwijze volgt als bij de grondverf. Je gebruikt het beste een lakroller voor watergedragen lak want zo voorkom je lelijke luchtbelletjes. Deuren hebben vaak een tweede laklaag nodig, welke je na ongeveer zestien uur kunt aanbrengen. Zodra de tweede laag is aangebracht, kan je de afplaktape voorzichtig verwijderen. En voilà, je deur is weer zo goed als nieuw!

hoe kun je het beste een deur schilderen

Vraag je jezelf nog af: wat is de beste lakverf voor binnen? Dat is ongetwijfeld de sikkens rubbol bl rezisto satin. Deze binnenlak is sneldrogend, maar droogt langzaam genoeg om goed mee te kunnen schilderen. Ook als je een onervaren schilder bent is deze lak prima te gebruiken. 

KlussenKlussen