DIARY: Planckendael, binnenspeeltuin & naar zee

Geplaatst door

Goeiemorgen! Hoe was jouw week? Ik heb een leuke, goedgevulde week achter de rug. Glenn en ik hadden nog een weekje verlof en samen met Lara hebben we veel leuke uitstapjes gedaan. Zo zijn we een dagje naar Planckendael en een dagje naar zee geweest. Daarnaast zijn we meerdere keren in de binnenspeeltuin gaan spelen dus we hebben ons geen seconde verveeld. We hadden ook wat minder leuke momenten, maar daarover vertel ik je hieronder meer. Kijk mee naar mijn foto’s! 

Zondag

In de voormiddag ga ik met Lara naar de binnenspeeltuin. We zijn de eerste en ook daarna wordt het niet te druk, ideaal!

Het tofste wat er is: op de trampoline springen.

In de namiddag gaat Lara bij mijn mama spelen. Ik zou graag willen rusten maar daar steekt onze buurman een stokje voor. Onze buren zijn al maanden aan het renoveren en ook op deze zondag horen we alleen maar geklop, geboor en geschuur. Ik zet mijn koptelefoon op en luister naar muziek op mijn laptop. Dit is gelukkig geen straf want ik hou ontzettend van muziek. Hoewel ik heel erg hou van muziek uit de jaren 90′, laat deze disco 80’s mix me toch ook niet stilzitten. Wat is jouw favoriete muziek? 

Als Lara thuiskomt spelen we pizzabezorger.

Ook lakt ze zelf haar nagels. Want ja, kleine meisjes worden groot.

’s Avonds zijn Glenn en ik een hele avond bezig om Lara in slaap te krijgen. We zitten namelijk zonder melatonine omdat de kinderpsychiater het voorschrift niet op tijd heeft doorgestuurd. Dit is heel lastig want Lara heeft melatonine nodig i.v.m. haar inslaapproblemen. Hier worden wij dus allesbehalve blij van. 

Maandag

Na een gebroken nacht met weinig slaap smaakt deze tas koffie des te meer.

We gaan wat kleine boodschappen halen bij de Aldi. Altijd leuk als ze kleine winkelkarretjes voor de kinderen hebben.

De rest van de voormiddag spelen we thuis, onder andere met de L.O.L. poppetjes. 

In de namiddag gaat Lara bij mijn papa spelen. Aangezien onze buurman eens niet aan het klussen is, maak ik van de gelegenheid gebruik om twee uurtjes bij te slapen. Zo kan ik er vanavond hopelijk wat beter tegen als het opnieuw een latertje wordt. 

Als Lara thuiskomt, speelt ze nog heel leuk in haar keukentje. Daarna beginnen we aan de avondroutine. 

Dinsdag

Vandaag staat er een leuke gezinsuitstap op de planning: we gaan naar Zoo Planckendael! Een dierentuin die we iedere zomer wel eens bezoeken. 

Lara wijst ons de weg, lol.

Er staan een paar dieren op Lara’s lijstje die ze absoluut wil zien, waaronder de pinguïns.

De flamingo’s.

En natuurlijk de koala’s want dat zijn haar lievelingsdieren. 

We eten een lekker ijsje. Het is inmiddels bijna 30 graden dus een beetje verkoeling is meer dan welkom.

Lara doet een paar ritjes op de draaimolen.

Speelt in het water.

En in de speeltuin! Moe maar voldaan keren we terug naar huis. Het was een superleuke dag!

Woensdag

’s Ochtends heeft Lara weer energie voor tien en daarom gaan we nog eens naar de binnenspeeltuin. Dit is de ideale plek om haar uit te leven en het is ook goed voor haar motoriek. Sinds we zo vaak naar de binnenspeeltuin gaan, gaat haar grove motoriek er enorm op vooruit en dat is natuurlijk super. 

Springen maar!

disney voetenmasker

In de namiddag gaat Lara bij mijn mama spelen. Ik slaap twee uurtjes en daarna test ik het Disney voetenmasker Cinderella van de Action. Ook beantwoord ik een paar mailtjes en plan ik een paar (gast)artikels in. Eigenlijk zou ik niet werken tijdens mijn verlof maar stiekem kan ik het me niet laten, haha. Het begint alweer te kriebelen om blogposts te typen. Tja, ik doe mijn werk gewoon heel graag. Hoe fijn is het als je dat kan zeggen? 


Inmiddels hebben we het voorschrift voor de melatonine ontvangen. De apothekeres was zo vriendelijk om dit zo snel mogelijk klaar te maken. Hierdoor was onze avondroutine een stuk aangenamer en is Lara veel rustiger in slaap kunnen vallen. Heel fijn!

Donderdag

Vandaag gaan we met ons drieën naar zee. Het weer is heerlijk: 23 graden en een lekker windje. Perfect!

We spelen op het strand.

Lara verkoopt ijsjes op de dijk, haha.

En we spelen in het lunapark. Dit vindt Lara superleuk en wij stiekem ook. Nostalgie van in onze kindertijd.

Omdat de terrasjes aan zee vol zitten, besluiten we onderweg naar huis bij de Lunch Garden te gaan eten. Hiermee sluiten we ook meteen deze leuke dag af.

Vrijdag

In de voormiddag gaan we onze wekelijkse boodschappen halen bij de Lidl. Voor de rest hebben we vandaag geen plannen. Gewoon een rustig dagje thuis. 

We spelen samen spelletjes. Dit leuke kaartspelletje van Maya De Bij kreeg Lara gisteren in de Lunch Garden. Fijn dat het eens geen zinloos cadeautje is.  

Gisteren stond deze strandtent in Middelkerke, vandaag in onze woonkamer. We krijgen de tent namelijk niet meer dichtgeklapt, zo stom. We hebben de tent in de Action gekocht voor slechts acht euro, dat verklaart waarschijnlijk veel. Voor Lara is het allemaal geen probleem want zij maakt er gewoon haar eigen plekje van, haha. 

 Zaterdag

Terwijl Glenn met Lara naar de kinesist gaat, ga ik aan de slag met de was. Door onze dagjes weg heb ik wat vertraging opgelopen dus vandaag werk ik alles goed bij.

Daarna gaan Glenn en Lara naar de kapster maar dat loopt volledig mis. Ze staan namelijk voor een gesloten deur omdat de kapster net geland is met het vliegtuig en nog op de luchthaven zit. De kapster stelt voor om een uur later terug te komen. Echter is ze er dan nog steeds niet. Uiteindelijk gaat de afspraak in de late namiddag pas door. Deze chaos is allesbehalve goed voor Lara want zij heeft moeite met veranderingen en overgangen (heen en weer).

En alsof dat nog niet genoeg is, is het ook nog eens superdruk in de kapperszaak vanwege alle klanten die vertraging hebben opgelopen. Zo slecht geregeld en zo slecht voor Lara. Haar kapsel is gelukkig wel heel mooi geworden, maar daarmee is het ook gezegd. Ze is heel moe en overprikkeld van dit hele gebeuren. 

’s Avonds eten we penne arrabiata, heel lekker!

Glenn en ik starten met Intimidad op Netflix. Daarna zet ik dit fotodagboek in elkaar en kruip ik moe en met hoofdpijn in bed. Niet zo’n fijne dag om mijn diary mee af te sluiten, maar gelukkig was de rest van de week wel heel leuk. 

Vanaf maandag gaat Lara terug naar het speelplein. Glenn en ik hebben nog een dagje verlof en daarna gaan we ook weer aan het werk. Bedankt voor het kijken en tot volgende week!

Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

  1. Dat is inderdaad een goedgevulde week geweest, heerlijk!
    Wat goed ook dat de speeltuin niet alleen leuk is, maar ook goed is voor de motoriek. Daar had ik nooit bij stilgestaan. Dat is dus echt een leuke aan het nuttige koppelen :).
    Plankendael is altijd leuk ook natuurlijk, net als aan zee. En afsluiten met Lunch Garden is nooit fout.
    Goed idee van Lara om van de tent haar plekje te maken, een beetje een kampje eigenlijk.
    En wat super dat zelfs jouw werk in de vakantie niet helemaal veraf is omdat je het zo graag doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.