DIARY: Speelplein, werken & verjaardagsfeestje

Geplaatst door

Afgelopen week gingen Glenn en ik terug aan het werk. Lara ging voor het eerst naar de speelpleinwerking en dat viel ontzettend goed mee, heel fijn! Na het speelplein was ze wel heel moe en deden we het rustig aan, waardoor ik rond dit tijdstip minder foto’s heb gemaakt dan normaal. Verder kwamen er leuke pakketjes binnen en gisteren zijn we naar het verjaardagsfeestje van Lara’s beste vriend geweest. Ik zou zeggen: kijk weer gezellig mee!

Zondag

Vandaag is er een triatlon in het dorp waardoor we ons niet met de auto kunnen verplaatsen. We blijven dus rustig een dagje thuis. 

’s Middags stoppen we deze vlam panini in de airfryer, superlekker!

Terwijl mijn papa en Glenn de nieuwe kookplaat installeren…

Spelen Lara en ik allerlei leuke spelletjes.

We eten een lekker waterijsje.

En tadaaa: de nieuwe kookplaat is geplaatst. Voordien hadden we een ouderwetse, elektrische kookplaat en nu een vitro-keramische kookplaat. Dit nieuwe model ziet er niet alleen moderner uit, maar warmt ook veel sneller op. We zijn er heel blij mee!

 ’s Avonds kijken Glenn en ik Stranger Things uit. Wat een topseizoen en topfinale!

Maandag

Vandaag gaat Lara voor de eerste keer naar het speelplein op haar school, samen met haar beste vriend. We vinden het best spannend maar Lara is heel enthousiast en begint meteen te spelen, heel fijn! 

Thuis ga ik met de was aan de slag. Afgelopen week is de was een beetje blijven liggen dus dat moet ik nu inhalen.

Ik ontvang een perspakketje met zonneproducten van ISDIN, het nummer één merk in Spanje. Deze zonbeschermingsproducten zijn o.a. te koop bij online apotheken en drogisterijen. Ik heb er nog geen ervaring mee dus ik ben heel benieuwd om ze te testen. Aangezien het momenteel heel zonnig is, komen deze producten goed van pas.

Ik kruip een paar uurtjes achter de laptop om te werken. Ik schrijf een artikel voor een klant en maak een paar pins voor mijn Pinterest. De laatste weken haal ik hier steeds meer bezoekers uit, heel tof! 

Daarna verhuis ik naar de tuin om nog een beetje van het mooie weer te genieten. 

Als Lara thuiskomt van het speelplein is ze heel moe en kijkt ze rustig tv. Ze vindt het speelplein wel superleuk en ze wil morgen teruggaan. Fijn om te horen! 

Glenn en ik eten penne met tomatensaus en gehaktballetjes, Lara eet macaroni met ham en kaas. 

’s Avonds beginnen we aan het tweede seizoen van Capitani. Ik heb een gemengd gevoel bij deze serie. Ik stoor me aan het Frans-Duits dat door elkaar wordt gesproken, maar ik vind de verhaallijn wel spannend genoeg om verder te kijken.

Dinsdag

Kijk, hier word ik nu blij van. En Lara nog meer want voor haar werkt een duidelijke dagindeling heel goed. 

Lara is weer dolblij als ze op het speelplein is. Glenn en ik kunnen haar dus met een gerust hart achterlaten en dat is echt heel fijn. Zo zo trots op haar!

Ik ga de hele dag aan het werk, zowel voor Vanessablogt als voor externe websites. 

Ondertussen komt mijn Amazon bestelling binnen: twee nieuwe dekbedovertrekken voor Lara. Want ja, Minnie Mouse en unicorns zijn momenteel helemaal haar ding. Stiekem vind ik ze ook heel leuk, haha.

’s Avonds eten we noedels met groenten en kip.

En kijken Glenn en ik verder naar Capitani. Aangezien iedere aflevering slechts een halfuur duurt, gaan we er vlotjes door. 

Woensdag

Goeiemorgen! Als ontbijt eet ik vandaag granola met chocolade, hazelnoten en melk.

Terwijl Glenn en ik ons kapot zweten van de hitte, komt Lara op het idee om het kerstdorpje naar beneden te halen, haha. In december staat dit dorpje altijd op onze kast in de woonkamer en Lara vindt het ieder jaar superleuk om mee te spelen. Ach ja, waarom dan niet in juli. Als zij er maar blij van wordt!

Omdat Lara zo graag naar het speelplein gaat, kopen we haar een T-shirt van Kirrebisj. Nog even wassen en strijken en dan kan ze hem dragen. Leuke herinnering ook!

Ik ga de hele dag aan het werk en zit in een heerlijke flow.

Lekker pizza eten en tv kijken na een dag spelen en ravotten.

Glenn en ik delen deze pizza Spicy Chicken Mix. 

Donderdag

Struggle van deze week: net gedoucht en weer aan het zweten. Pfoeh, het is zo warm boven! Ik zet me telkens vijf minuten voor de ventilator en ga dan naar beneden. 

Deze Rituals waterspray voor gezicht en lichaam is ook een aanrader bij dit warme weer. Lekker verfrissend en een heerlijke geur! Dit product zit trouwens in de Rituals Summer of Joy gift box (nog steeds verkrijgbaar).

Terwijl ik aan het werk ben, komt mijn bestelling binnen van de Lidl webshop: een dekbedovertrek en een Silvercrest stijlborstel. Het dekbedovertrek laat ik later in dit fotodagboek nog eens zien, wanneer het op ons bed ligt. De Lidl stijlborstel heeft goede reviews dus daar ben ik best nieuwsgierig naar. Ik ben benieuwd of zo’n borstel beter zal werken dan mijn stijltang. 

Ik heb een productieve dag achter de rug want ik heb vijf blogposts geschreven: twee voor een klant en drie voor Vanessablogt. Heel blij mee!

Vrijdag

Tijd voor de laatste dag speelplein deze week. Lara heeft er weer heel veel zin in, zo tof!

Ik ga aan het werk. Ook vandaag kan ik weer alles van mijn to do-lijstje strepen. Heel fijn om zo aan het weekend te beginnen.

Na het speelplein is mijn mama (meetie) er. Altijd dikke liefde <3

Mijn papa is er ook en we eten gezellig frietjes samen.

Mijn mama heeft cadeautjes mee van mijn zus die onlangs naar Spanje is geweest. Superleuk voor Lara! Als ik het topje zie, zou ik ook nog wel eens kind willen zijn, haha.

Zaterdag

’s Ochtends verschoon ik ons beddengoed. Ik ben zo blij met dit nieuwe dekbedovertrek van de Lidl! 

Tijd voor de wekelijkse boodschappen. Dit keer kunnen we alles van ons boodschappenlijstje schrappen, wat ook wel eens fijn is na de voorbije weken.

Lara’s beste vriend is jarig en ik pak alvast zijn cadeautjes in. 

In de namiddag gaan we naar zijn verjaardagsfeestje in de binnenspeeltuin.

Dolle pret!

’s Avonds is de pret helaas over en wacht er een lange avond op ons. Lara is doodmoe maar wil niet slapen. Ze zegt wel honderd keer dat ze voor altijd wakker wil blijven. Juist, een strijd waar we als ouders niks tegen kunnen beginnen. Zodra ze slaapt, zet ik dit fotodagboek nog in elkaar en daarna kruip ik ook in bed. Niet zo’n fijn eind van de week maar het is niet anders. Anyway, bedankt dat je er weer bij was en tot volgende week!

Veel liefs,
Vanessa xxx

5 reacties

 1. Weer super om te bekijken / lezen !!
  Je steekt het altijd zo goed in elkaar.
  Fijn dat Lara het speelplein zo leuk vind.
  Mooie dekbedovertrekken!!

 2. Wat goed dat Lara het naar haar zin heeft op het speelplein. En ja, knap van haar, terecht dat jullie trots zijn.
  Wat een leuke aankopen ook weer. Het dekbed is prachtig inderdaad, haha, nu even niet zeggen of het over die van jullie of die van Lara gaat 😉
  Koken op keramisch is echt handig hé, dat hebben wij ook. Ik wilde geen inductie, dat gaat te snel voor mij, maar keramisch is de goede middenweg. (en hoefde ik ook niet allemaal nieuw pannen te kopen)
  Hmm, ik krijg altijd honger van deze blog, zo lekker wat jullie altijd eten!
  En een heel mooie foto van jezelf!

  1. Hey Geke. Wat lief dat je zo meeleeft met ons en met Lara, heel fijn! Haha, stiekem wil je ook wel een unicorn of Minnie Mouse dekbed hè 😉 Het scheelt inderdaad dat je niet allemaal nieuwe pannen moet kopen. Bedankt voor de complimentjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.