DIARY: Schoolfeest, laatste schooldag & waterpret

Geplaatst door

Goeiemorgen! Hoe was jouw week? Afgelopen week was een bijzondere week voor ons. Lara had haar eerste schoolfeest en inmiddels zit het schooljaar er ook op. Ik heb vooral vooruitgewerkt omdat Glenn en ik volgende week verlof hebben en ik dan zo min mogelijk achter mijn laptop wil zitten. Behalve werken heb ik dus niet zoveel gedaan. Maar hé, genoeg gepraat, kijk mee naar mijn fotodagboek!

Zondag

’s Ochtends spelen we samen met de plasticine. De Play-Doh Pizza Oven blijft het goed doen. 

Glenn komt op het idee om de circustent nog eens op te zetten waar Lara als peuter veel in heeft gespeeld. Dit is een schot in de roos want ineens begint Lara superleuk alleen te spelen. Ze zit helemaal in haar eigen fantasie en dat is heel leuk om te zien. Zo zie je maar dat het soms goed kan zijn om ‘oud’ speelgoed op te rakelen. Dat de woonkamer dan meteen een stuk voller staat, nemen we voor lief. 

In de namiddag is het schoolfeest. Zowel Lara als wij vinden het best spannend aangezien het de eerste keer is voor haar. Voor het optreden zijn Glenn en ik een beetje bang dat Lara helemaal zal dichtklappen op het podium met zo’n massa volk voor haar. Echter blijkt onze angst voor niets nodig want ze doet het goed voor de eerste keer. Ze doet niet wild enthousiast mee (hoeft ook niet), maar ze staat ook niet de hele tijd stil. Na afloop blinkt ze van trots en wij zijn natuurlijk ook superfier op haar! 

Als ze thuiskomt, verrassen we haar met twee nieuwe meubelsetjes. De meubels zijn eigenlijk bedoeld voor in haar poppenhuis, maar zij speelt er liever los mee. Ook prima!

Maandag

Op naar school. De laatste vier dagen van dit schooljaar gaan in!

Lara is helemaal in haar nopjes want het is talentendag en er staat een unicorn springkasteel op de speelplaats. 

Ik ga thuis rustig aan het werk.

Als tussendoortje eet ik deze lekkere meloenmix. Naast aardbeien is (water)meloen mijn favoriete fruit. Wat is jouw lievelingsfruit? 

Na school is Lara moe en overprikkeld. Begrijpelijk na zo’n drukke dagen, eerst het schoolfeest en dan talentendag. Zodra ze thuiskomt, neemt ze zelf haar koptelefoon en tablet om even in haar eigen wereldje te duiken.

Daarna kan ze er weer even tegenaan en spelen we samen met de meubeltjes die ze gisteren heeft gekregen.

We eten macaroni met ham en kaas, lekker!

’s Avonds gaan Glenn en ik verder met ‘Tien om te zien’. Wie kent dit nummer van En Zo nog? Als kind heb ik dit nummer zo vaak meegezongen!

Dinsdag

Vandaag neemt Lara haar cadeautjes voor de juffen mee. Ze krijgen een handzeepje en een blik gevuld met chocolade. Het is eigenlijk nog een beetje te vroeg aangezien het nog twee dagen school is, maar ik bezorg de cadeautjes graag op tijd voor het geval er nog iemand afwezig zou zijn op het laatste moment. 


Ik schrijf een artikel over mijn opgebruikte producten. Daarna doe ik wat administratie en maak ik alvast een planning voor de zomervakantie. 

Mijn Zeeman bestelling komt binnen: slips voor mij en een kleedje voor Lara. Het kleedje valt in het echt minder geel uit dan ik had verwacht, maar voor € 3,99 hou ik het gewoon. Het is lekker luchtig voor in de zomer én er staan regenbogen op dus Lara is er sowieso blij mee.

Als Lara thuiskomt van school, spelen we samen in het keukentje.

En in de tent!

’s Avonds gaan Glenn en ik weer back to the 90’s met de Magic Flight van 2 Fabiola. Za-lig! #tienomtezien

Woensdag

Terwijl heel de wereld nog ligt te slapen – althans, zo voelt dat – zijn wij weer wakker om 04:45 uur. Ik ben zo ontzettend moe. Ik voel me vandaag ook enorm gefrustreerd dat onze dochter zo’n moeite heeft met slapen en ik er als mama niks aan kan doen. Wanneer ik er ook nog drie keer in slaag om Lara’s sandwich ‘verkeerd’ te smeren, zakt de moed me in de schoenen en heb ik eerlijk gezegd al geen zin meer om aan mijn dag te beginnen. Het is me allemaal wat teveel vandaag. Maar ja, jongens, ook die momenten horen erbij.

Echter maak ik er gewoon weer het beste van, maak ik een tas koffie en ga ik aan de slag voor een klant. 

In de namiddag gaat Lara bij mijn mama spelen. 

Dat is heel fijn want hierdoor kan ik uitrusten zodat ik er later weer tegenaan kan. Ik ben heel moe en heb hoofdpijn dus ik kruip mijn bed in. 

Daarna neem ik een heerlijk bad. De combinatie slapen en in bad gaan, doet het altijd goed want daarna voel ik me een stuk beter. 

Ik krijg een mailtje van Kruidvat dat ik een gratis Labello mag afhalen. Dat ga ik dus even doen. Ik neem ook twee nieuwe Lenor wasverzachters mee naar huis, ze ruiken heerlijk! 

Donderdag

Klaar voor de laatste schooldag van dit jaar! Ook ik ga thuis nog eens flink aan de slag met blogposts typen. Ik zit in een goede flow vandaag en het schrijven gaat heel vlot. Dat is heel fijn, zo voor mijn weekje verlof. 

Vakantie! Jammer genoeg regent het buiten pijpenstelen. Lara heeft geen zin om te spelen en neemt de tablet erbij.

’s Avonds gebruik ik voor het eerst de wasbare wattenschijfjes van de Action. De wattenschijfjes zijn zacht en verwijderen goed mijn make-up. Ik ben aangenaam verrast en vind ze prettig om te gebruiken. Echter zie ik dat het eerste wattenschijfje al kapot is en dat is wel jammer. Ik ga ze de komende dagen verder testen en kom er zaterdag nog eens op terug. 

Vrijdag

’s Ochtends gaat Lara naar het toilet en komt ze met een deugenietengezichtje terug. Als ik in de badkamer ga kijken, zie ik dat er gerommeld is met een pak maandverbanden. Blijkt dat ze een maandverband in haar slip heeft gestoken, lol. “Ik wil mama nadoen!”. Geloof mij liefje, dit wil je écht nog wel een tijdje uitstellen, haha. 

Omdat Lara gek is op het verhaaltje van De Leeuwenkoning, besluit ik om de film eens op te zetten. Echter merk ik al snel dat een film toch nog teveel concentratie vraagt van haar. 

Daarna spelen we samen met het MadMattr binnenspeelzand. Dit is een beetje vergelijkbaar met het Kinetic Sand wat tegenwoordig zo populair is. 

Als het zonnetje schijnt, verhuizen we naar buiten om daar verder te spelen. Oh, en Lara wil trouwens de hele dag in haar slaapkleed blijven. Laten we zeggen dat de vakantiemodus er al goed in zit. 

Ook al is het water eigenlijk niet zo warm, toch wil Lara per se in het zwembad. Ik pas, maar zij heeft echt dolle pret en giert van het lachen. Leuk om te zien!

Het is vrijdagavond en dat betekent… frietjeeees!

Zaterdag

’s Ochtends is Lara al druk in de weer met het swifferen van haar kamer. Benieuwd of ze binnen tien jaar nog zo enthousiast zal zijn, lol. 

Tijd voor onze wekelijkse boodschappen. Een combinatie van Lidl en Delhaize dit keer, omdat ze bij Lidl steeds minder dingen verkopen die we nodig hebben. Althans, bij het Lidl filiaal in onze buurt. 

Glenn en Lara gaan naar de kapper. 

In de namiddag komt Lara’s beste vriend spelen. Het is mooi weer dus ze gaan meteen het zwembad in. 

’s Avonds eten we volkoren wraps met kippenreepjes, sla en lekkere sausjes. 

Ik had beloofd om mijn mening nog even te delen over de wasbare wattenschijfjes van de Action. Ik heb ze nu drie dagen gebruikt, zowel ’s morgens als ’s avonds, en ik vind ze heel prettig in gebruik. Ze voelen net zo zacht als een washandje en ze verwijderen goed mijn make-up (concealer, mascara en wenkbrauwpoeder). Na gebruik doe ik het wattenschijfje in een waszakje, maar je kunt ook prima het zakje gebruiken waar de wattenschijfjes in zitten. Vervolgens stop ik het waszakje in de wasmachine bij mijn andere was. Volgens het gebruiksadvies wordt wasverzachter afgeraden dus dit volg ik dan ook op. 

De wattenschijfjes zijn snel droog dus je kunt ze snel opnieuw gebruiken. Tot nu heb ik één kapot wattenschijfje gehad, maar gelukkig zijn de andere wattenschijfjes in goede staat. Ik heb dus gewoon pech gehad, veronderstel ik? Ik ga ze in ieder geval met veel plezier verder gebruiken!

Zo, dit was mijn fotodagboek van afgelopen week. Komende week hebben Glenn en ik verlof en gaan we voor quality time met het gezin. Ik zal dus minder achter mijn laptop zitten en er zullen minder blogposts online komen dan normaal. Maar… op zondag mogen jullie weer een fotodagboek verwachten want ik ga gewoon verder met foto’s maken. Mijn diary is iedere week het best gelezen artikel op mijn blog (bedankt daarvoor!) en ik vind het ook superleuk om te maken, dus ik ga hier absoluut mee door. Bedankt voor het kijken en tot de volgende!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.