DIARY: Plopsaqua, baaldag & papa jarig

Geplaatst door

Hé, leuk dat je er weer bent! Afgelopen week hadden Glenn en ik verlof en is Lara niet naar het speelplein gegaan. We zijn naar Plopsaqua en de binnenspeeltuin geweest, en verder hebben we vooral thuis gespeeld. Daarnaast was mijn papa jarig en hebben we zijn verjaardag gevierd. Ook deden Glenn en ik een poging om naar de zee te gaan maar dat is grandioos mislukt. Kijk mee naar onze week!

Zondag

In de voormiddag gaan we naar de binnenspeeltuin waar Lara zich kan uitleven. Het eerste uur zijn we er helemaal alleen en ook daarna wordt het niet te druk, ideaal voor haar. 

Lekker springen op de trampoline!

’s Middags brengen we Lara bij mijn mama omdat Glenn en ik graag een namiddagje naar de zee willen met ons twee. Slechtste idee ever. We hebben ontzettend veel file waardoor we pas na 2,5 uur aankomen. Daar rijden we vervolgens langer dan een uur rond om een parkeerplaats te vinden. Het lijkt wel alsof gans België aan de zee zit, zo’n drukte hebben wij nog nooit meegemaakt. Zelfs in de kleinste binnenbanen was er geen parking te vinden. Er zit dus niks anders op dan terug naar huis te rijden, om dan nog eens file te hebben. Vreselijk.

Na een hele namiddag in de auto te zitten, hebben we honger en besluiten we naar de Lunch Garden te gaan. Daar is de hele parking leeg. Ah natuurlijk, want iedereen zit aan de zee, lol.

Maakt ons niks uit want zo hoeven we niet lang te wachten op ons eten. Ik ga voor mosselen à volonté en Glenn voor balletjes in tomatensaus. Heel lekker en zo kunnen we deze baaldag toch nog leuk afsluiten. 

Maandag

’s Ochtends heb ik een afspraak bij de huisarts om mijn bloed te laten onderzoeken (algemene check). Inmiddels weet ik dat mijn bloeduitslag goed is, wat natuurlijk een opluchting is. Mijn klachten komen door de chronische vermoeidheid en stress en daar is – gezien de situatie – weinig aan te doen.

Daarna gaan Glenn, Lara en ik op babybezoek. Een schoolvriendinnetje van Lara is grote zus geworden. 

In de namiddag gaat Lara bij mijn mama spelen. Ik ruim ondertussen het speelgoed in de woonkamer op want dat is een flinke rommel geworden. Het is altijd fijn wanneer alles netjes is opgeruimd en zo nodigt het ook weer uit om te spelen. 

’s Avonds verras ik Lara met deze unicorn douchegel en shampoo. De laatste tijd gaat ze niet graag meer in bad (douchen ook niet) dus zoek ik regelmatig dingen die dit moment leuker kunnen maken. 

Dinsdag

Vandaag staat er een leuke gezinsuitstap op de planning: we gaan naar Plopsaqua! Enkele weken geleden waren we er ook en dat was zo plezant dat we vandaag nog eens gaan. Lara heeft weer de tijd van haar leven en gaat wel honderd keer van deze glijbaan, haha. Vorig jaar durfde ze er niet alleen af en nu krijgt ze er niet genoeg van. Heel leuk om te zien! 

Het is enorm druk tegenover vorige keer, maar dat mag de pret niet bederven. Glenn en ik lijken vandaag meer last te hebben van de drukte en het lawaai dan Lara. Wel fijn voor haar natuurlijk. 

Het eten in Plopsaqua is trouwens belachelijk duur. Voor deze frietjes, kipnuggets, ketchup en een flesje frisdrank betalen we € 15,50. Om nog niets te zeggen over de parking van € 12,50, lol.

Als we thuis zijn, komen onze buren pakketjes brengen die we gemist hebben terwijl we weg waren. Omdat ze regelmatig pakketjes voor ons aannemen, bedanken we hen met een fles rosé. 

Voor we aan de avondroutine beginnen, spelen Lara en ik met de L.O.L. Surprise mini poppen. Sinds kort is ze hier helemaal gek van. Het is immers altijd een verrassing welk poppetje er in zo’n bal zit. 

Woensdag

In de voormiddag blijven we lekker lang in pyjama. We spelen, kijken tv en tussendoor doe ik de was.

In de namiddag gaat Lara bij mijn mama spelen en zij stuurt deze foto door. Oh, wat ben ik verliefd op dit mooie setje van de H&M. En natuurlijk nog veel meer op het meisje dat eronder zit. Ik ben zo trots op haar en op alle grote sprongen die ze maakt! 

Ondertussen gaan Glenn en mijn papa aan de slag met het installeren van onze nieuwe dampkap. Dit blijkt een lastige en tijdrovende klus te zijn, maar uiteindelijk komt alles goed. 

Als Lara thuiskomt, ontdekt ze Toca Life World op de tablet en dat is helemaal haar ding. 

Donderdag

Vandaag is mijn papa (opi) jarig! We geven hem een kaartje, verwennen hem met cadeautjes en…

…maken zijn lievelingseten: frietjes met steak en pepersaus!

De rest van de dag brengen we thuis al spelend door.

Vrijdag

In de voormiddag spelen we gezelschapspelletjes met ons drieën. RaRa Wat Ben Ik? spelen we het langste en vinden we alle drie heel leuk. Voor Lara is het soms nog moeilijk om te raden wat er op haar hoofd staat, maar met extra omschrijvingen en tips van ons lukt het haar best goed.

Aangezien ik momenteel verlof heb, zit ik weinig achter mijn laptop. Vandaag maak ik wel even een uitzondering om mijn opgebruikte producten te delen met jullie. Dit is een vaste rubriek op het einde van de maand en die sla ik niet over. 

In de namiddag gaat Lara bij mijn mama spelen. Dat komt goed uit want Glenn is inmiddels snotverkouden en ik voel me moe en gestrest. Meer dan rusten doen we de komende uren niet. 

’s Avonds starten we met In From The Cold maar na één aflevering haken we af. Daarna beginnen we aan Keep Breathing en die serie bevalt ons een stuk beter. We kijken maar liefst drie afleveringen na elkaar. 

Zaterdag

Terwijl Glenn en Lara beneden spelen, neem ik de slaapkamers onder handen. Tijdens deze warme dagen is het geen overbodige luxe om het beddengoed eens extra te verschonen.

Daarna ga ik in bad en breng ik een heerlijk gezichtsmasker aan: een sheetmasker met vitamine C van The Body Shop. 

We gaan naar de Action om een mobiele airco te kopen. We hebben er al eentje in de slaapkamer staan en we zijn er best tevreden over. Het enige nadeel is dat hij wat lawaai maakt, maar gelukkig hoeft zo’n airco niet constant op te staan. We gebruiken hem vooral om de kamers wat af te koelen tijdens warme dagen. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, zetten we hem weer af. Naast de airco kopen we nog een paar opbergboxen voor gereedschap en speelgoed.

En deze spulletjes! Zoals je ziet, mocht Lara ook een paar items uitkiezen en daar spelen we thuis meteen mee. 

In de namiddag gaat Lara bij mijn papa spelen. Glenn installeert de airco en ik kruip een paar uurtjes in bed om bij te slapen. ’s Avonds kijken Glenn en ik Keep Breathing uit (het is een miniserie) en zet ik dit fotodagboek in elkaar. Bedankt voor het kijken en tot volgende week!

Veel liefs,
Vanessa xxx

7 reacties

  1. Jee, echt? Om die reden een bericht typen?
   ‘Als je niets aardigs te zeggen hebt, zeg dan helemaal niets.’

   Voilà, nu ben ik mijn ergernis kwijt 😉

 1. Oh nee, wat balen zeg, van jullie gemiste zee-uitstapje… toch wel een domper. Gelukkig hebben jullie de dag wel nog lekker kunnen afsluiten.
  Zo heerlijk om lezen welke stappen Lara allemaal zet, ik blijf het herhalen, maar echt knap van haar!
  En zeker een leuk kledingsetje met een leuk meisje erin 🙂
  Gelukkig dat de bloeduitslag goed was. Maar ook altijd wat dubbel vind ik. Soms hoop ik wanneer ik ga, op iets kleins dat makkelijk te verhelpen is en waardoor ik wat minder vermoeid zou kunnen zijn. Maarja, zo werkt het niet natuurlijk. Hopelijk kan je wel van tijd tot tijd wat rust nemen.
  Leuk om je vader voor zijn verjaardag op die manier in de watten te leggen.
  Hopelijk is Glenn zijn verkoudheid intussen wat beter, want in je vakantie verkouden zijn is het ook maar niet (eigenlijk komt het nooit gelegen natuurlijk maar dan nog minder).
  Ik heb ook die exfoliating sok-dingen gekocht in de Action, ben benieuwd. Maar eerst maar wachten tot die gigantische muggenbeten op mijn voeten wat minder zijn 😉

  1. Bedankt voor je reactie Geke. Lara maakt inderdaad mooie stappen. Ja, die bloeduitslag vind ik ook altijd dubbel. Ik zou soms ook liever hebben dat er een oorzaak van de vermoeidheid en andere klachten is. Maar ja, daarom heb ik jaren geleden ook de diagnose CVS gekregen, omdat er niets in mijn bloed te vinden is. Leuk dat je ook exfoliating socks bij de Action hebt gekocht. Ik moet ze nog testen, ben benieuwd wat jij ervan zal vinden. Maar inderdaad, laat die muggenbeten eerst maar genezen. Vervelend zijn ze hè?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.