DIARY: Naar zee, leuke uitstapjes & Glenn jarig

Geplaatst door

Het is weer zondag en jullie weten wat dat betekent: tijd voor mijn diary! Ik heb een superleuke week achter de rug. Glenn en ik hadden een weekje verlof en daar hebben we erg van genoten. We zijn twee keer naar zee geweest, naar het Zandsculpturenfestival én naar Plopsaqua. Daarnaast was Glenn jarig en hebben we heerlijk gegeten. Ook deel ik een paar minder leuke dingen zoals frustraties over de winkels en boodschappen. Lees en kijk mee!

Zondag

’s Ochtends eten we voor het eerst volkoren pannenkoeken en die bevallen ons erg goed.

Daarna gaan we een uurtje naar het park. Het is nog vroeg dus Lara heeft de speeltuin voor haar alleen.

’s Middags gaat Lara bij mijn mama spelen.

Glenn en ik gaan naar de Lunch Garden want ze hebben mosselen à volanté. Moet je mij geen twee keer voorstellen, lol. 

De rest van de namiddag breng ik op het ligbed in onze tuin door. Vakantiemodus: check!

Maandag

Vandaag gaan we een dagje naar zee met ons drieën. Zoals je aan de blauwe lucht kunt zien, is het prachtig weer. Niet te warm en een zalig windje. Love it!

Een lekker ijsje mag natuurlijk niet ontbreken. Ik ga voor twee bolletjes stracciatella, mijn favoriet.

We zitten in Middelkerke dus we brengen ook meteen een bezoekje aan het Zandsculpturenfestival dat dit jaar in het teken van dinosaurussen staat. 

De zandsculpturen zijn prachtig en er zit ontzettend veel werk in. Respect! Echter vinden we het wel een beetje jammer dat we op 20 minuten alweer buiten staan terwijl de tickets niet goedkoop zijn. 

Lara wil graag eens in het lunapark gaan. Ondanks de grote hoeveelheid prikkels, vindt ze het daar een geweldige plek. Voordat we het weten, is er een uur voorbij. 

Daarna doen we nog een stukje van de avondmarkt. Zo gezellig altijd! We komen een kraampje tegen waar ze aardbeien met chocolade verkopen. En geloof mij: ze zijn nog lekkerder dan ze eruitzien. 

Iets na 19:00 uur keren we terug naar huis. Het was een superleuke dag en we hebben er erg van genoten!

Dinsdag

In de voormiddag spelen we rustig thuis.

Watermeloen als tussendoortje.

Terwijl Lara bij mijn mama gaat spelen, gaan Glenn en ik een nieuwe kookplaat en dampkap kopen. Best een saaie uitstap maar wel eentje die eens moest gebeuren. 

We eten vanavond wok: noedels, groenten, rode curry, kokosmelk en scampi’s.

Daarna beginnen Glenn en ik aan het tweede deel van Stranger Things. Spannend!

Woensdag

We starten de dag met Mickey Mouse Clubhouse, een leuke serie op Disney+. 

Daarna gaan we met ons drieën wandelen in het bos. 

Samen op avontuur.

En de eendjes voeren!

Deze namiddag past mijn papa op Lara en gaan Glenn en ik even naar de Action om een paar spulletjes te halen.

Daarna rijden we nog eens naar de zee. Dit keer om met ons tweeën te relaxen op het strand. Want ja, dat is ook wel eens nodig. 

We gaan heerlijk eten bij Delissimo, een Italiaans restaurant. Ik ga voor een pasta arrabiata en Glenn voor een pizza met gebakken kip, paprika’s, olijven en champignons. 

’s Avonds gaan we verder met Stranger Things.

Donderdag

Glenn is jarig! Zodra Lara en ik wakker zijn, gaan we naar beneden om de vlagjes omhoog te hangen. 

Tijd om het cadeautje open te maken: een airfryer! Glenn en ik waren al een tijdje benieuwd naar dit toestel dus hij is er heel blij mee. En ik ook, haha. 

Waar ik minder blij mee ben, is dat deze ontbijtmand anderhalf uur te laat wordt geleverd. De levering kon plaatsvinden tussen 06:30 uur en 08:00 uur. Aangezien wij altijd heel vroeg wakker zijn, vroeg ik om om 06:30 uur te leveren. Uiteindelijk werd er pas aan de deur gebeld om iets voor 08:00 uur, met als gevolg dat Lara al had ontbeten. Gelukkig was Glenn er wel heel blij mee. Het ontbijt was ook lekker, maar over de service ben ik dus niet tevreden. Als het niet lukt om zo vroeg te leveren, bied het dan niet aan. 

Bij de kinesist maakt Lara een mooie ballon voor Glenn. 

Terwijl Lara bij mijn mama gaat spelen, gaan Glenn en ik eten voor zijn verjaardag. Dit keer in ’t Houten Hand in Erembodegem. Ook een aanrader! 


Zaterdag gaan Glenn en mijn papa de nieuwe kookplaat en dampkap installeren en daar hebben we nog werkgerief voor nodig. Uiteindelijk hebben we pas na drie winkelbezoeken (Brico, Gamma en Hubo) al het gerief gevonden. Waarom hebben ze niet gewoon alles in één winkel? Beetje jammer dat we er zoveel tijd mee hebben verspild. 

Maar hé, als we dan toch op de baan zijn, dan kunnen we meteen wat boodschappen halen in de Albert Heijn vlakbij. We kopen vooral hapjes voor in de airfryer, ijsjes (het wordt warm!) en vers fruit.

’s Avonds zouden Glenn en ik heel graag Stranger Things uitkijken, maar Lara beslist er anders over. Na een lange strijd (“ik kan niet slapen” – “ik ben niet moe”) valt ze in slaap. Echter ben ik inmiddels zo moe van deze hele strijd dat ik ook gewoon in bed kruip. 

Vrijdag

Jaja, daar zijn we weer. Lara heeft nog geen acht uur geslapen en is terug klaarwakker. 

Glenn en ik zijn daarentegen wél nog heel moe, maar we gaan gewoon door want er staat vandaag een leuke uitstap op de planning. We gaan naar Plopsaqua in De Panne met ons drieën! Vorig jaar zijn we er ook eens naartoe geweest en Lara vond het superleuk. 

Het is opnieuw een schot in de roos want we hebben maar liefst vijf uur waterpret. Lara heeft echt de tijd van haar leven, heel leuk! Jammer dat Plopsaqua langer dan een uur rijden is (zonder file) want anders zouden we er vaker naartoe gaan. Ik las dat er een Plopsaqua in Mechelen wordt gebouwd en dat zal voor ons beter te doen zijn qua afstand. 

Onderweg naar huis stoppen we bij Burger King voor een lekker ijsje.

Zodra Lara ’s avonds slaapt, kruipen Glenn en ik ook in bed want we hebben er een lange dag op zitten. We voelen ons in het algemeen erg vermoeid door het vroeg opstaan. Met de beste wil van de wereld, maar wij worden het echt niet gewend om iedere dag van het jaar zo vroeg aan onze dag te beginnen. 

Zaterdag

’s Ochtends komt Delhaize onze boodschappen brengen die we online hebben besteld. Of beter gezegd: de helft van de boodschappen want de andere helft ontbreekt. De laatste tijd is het altijd wel iets met de boodschappen. Gaan we naar de winkel, zijn er superveel schappen leeg. Bestellen we online, zijn er altijd wel dingen die niet worden geleverd. Zucht… Lara is trouwens wél blij met de lege dozen want zij gaat meteen aan de slag met haar stiften en stickers.

In de namiddag gaat Lara bij mijn mama spelen. Op de foto zie je hoe ze heks aan het spelen is, haha.

Ondertussen gaan Glenn en mijn papa aan de slag in onze keuken om de nieuwe dampkap te installeren. Aangezien er best veel tijd inkruipt, zullen ze de kookplaat een andere keer plaatsen.

Ik kruip in bed om wat slaap in te halen. 

Daarna neem ik een heerlijk bad. Eén van mijn favoriete me-time momenten.

’s Avonds testen we voor het eerst onze airfryer uit. De snacks zijn heel lekker!

Als Lara thuiskomt, spelen we samen met het slijm. Zij vindt slijm echt geweldig. Ik heb er stiekem een hekel aan, haha. Daarna beginnen we aan de avondroutine en stoppen we Lara in bed. Ik ga nog even naar beneden om deze diary in elkaar te zetten en dan is het voor mij ook welletjes geweest. 

Dit was mijn fotodagboek van afgelopen week. Een goedgevulde week waar ik heerlijk van heb genoten. De komende twee weken gaat Lara naar de speelpleinwerking en gaan Glenn en ik aan het werk. Daarna hebben we opnieuw verlof samen, maar eerst gaan we dus terug aan de slag achter onze laptop. Glenn duikt opnieuw in de IT-wereld en ik ga weer blogposts typen. Tot volgende week!

Veel liefs,
Vanessa xxx

4 reacties

 1. Hier nog iemand die jouw dagboekjes fijn vind om volgen 🙂

  Wat een leuke en goed gevulde vakantieweek was het zeg!
  En groot gelijk ook, dat je er ook eens met jullie twee op uit gaat. Het was zo te zien ook een heel lekkere week 🙂

  Wel vervelend van die boodschappen die maar half geleverd worden. Je rekent er dan op en dan kan je alsnog naar de winkel. Ik heb het in de coronatijd ook een keer gedaan maar het was inderdaad ook een verrassing wat er al dan niet bij zou zijn. En eigenlijk had ik het telefonisch geannuleerd toen leek dat de helft er niet ging bij zijn en was mijn man al elders gegaan. Kreeg ik alsnog de sms dat het klaarstond voor afhaling. En was bijna alles er toch bij. Hadden we plots twee trossen bananen en 3 ijsbergsla’s etc… Sedertdien ga ik wel weer gewoon zelf.

  En nog proficiat natuurlijk voor Glenns verjaardag!
  Hopelijk stelt Lara het goed de komende weken op de speelpleinwerking.

  1. Bedankt voor je reacties Geke, dat vind ik echt heel leuk! Ik begrijp dat je weer zelf boodschappen gaat doen na die vervelende ervaring. Bij ons is het allemaal iets. Gaan we naar de winkel, zijn er veel schappen leeg en moeten we nog naar een tweede winkel. Bestellen we online, worden er dingen niet geleverd. Of zoals nu: dat gewoon de helft ontbreekt. We zijn van plan om eens online te bestellen bij de Albert Heijn. Hopelijk zullen we daar wel tevreden over zijn. Waar ga jij meestal boodschappen doen? Bedankt voor de felicitaties trouwens. En Lara heeft het helemaal naar haar zin op het speelplein, het valt reuze mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.