DIARY: Laatste loodjes, speelplein & shoplog

Geplaatst door

Goeiemorgen. Het is weer zondag en jullie weten wat dat betekent: tijd voor mijn diary! Afgelopen week ging Lara naar het speelplein en heb ik vooral vooruit gewerkt voor mijn verlof. Daarnaast heb ik superleuke aankopen gedaan en die laat ik jullie ook meteen zien. Kijk mee!

Zondag

Omdat Lara zo graag naar het speelplein gaat, wat een enorm grote stap is, verrassen we haar met de Barbie Dreamtopia pop en eenhoorn. Ze is gek op unicorns en regenbogen dus dit cadeau is een schot in de roos.

De eenhoorn kan echt drinken en plassen en dat is natuurlijk extra leuk!

In de namiddag gaat Lara bij mijn mama spelen. Ik kruip een paar uurtjes in bed om bij te slapen want dat is weer hard nodig. 

Loreal Elseve Hydra Hyaluronic

Daarna ga ik in bad en gebruik ik voor het eerst de L’oréal Elseve Hydra Hyaluronic shampoo en conditioner. Deze producten ruiken heerlijk en maken mijn haar zacht en gehydrateerd. Inmiddels heb ik ook het haarmasker uit deze lijn gebruikt en daar ben ik ook heel tevreden over. Ik heb deze producten overigens zelf gekocht. Gewoon een enthousiaste tip dus!

We eten macaroni met ham en kaas, iets wat vrijwel iedere week op het menu staat bij ons.

’s Avonds kijken Glenn en ik Capitani uit. Spannend einde en mooi afgerond.

Maandag

Het is maandag, op naar het speelplein! Het wordt vandaag heel warm dus de pet gaat mee.

Ik ga de hele dag aan het werk voor websites van klanten. Ook deel ik deze leuke winactie op mijn blog. Doe jij al mee?

Ondertussen komt mijn ICI Paris XL bestelling binnen. Hierbij een mini shoplogje! De Givenchy Very Irrésistible eau de toilette scoorde ik in de solden voor € 35 i.p.v. € 51,50, wat toch wel de moeite is. Dit blijft echt één van mijn favoriete geurtjes! De Scento Hibiscus & Coconut Water geurkaars (limited edition) was ook een koopje want ik scoorde ze voor de helft van de prijs: € 8,48 i.p.v. € 16,95. Deze kaars heeft een heerlijke zomerse geur, love it! 

Van de Clinique Moisture Surge 100H Auto Replenishing Hydrator had ik een staaltje en dit heeft me meteen overtuigd om een full size exemplaar te kopen. Deze verfrissende gel-crème met aloë vera en hyaluronzuur hydrateert mijn huid fantastisch en is heel fijn in gebruik. Dit is oprecht de beste hydraterende crème die ik al ooit heb gehad! Verder heb ik nog een Lee Stafford Coco Loco Heat Protection Mist gekocht omdat ik een beschermende haarspray nodig heb en ik de Coco Loco-lijn heerlijk vind. Ik ben superblij met mijn nieuwe productjes!

Lekker knuffelen als Lara thuiskomt van het speelplein <3 Beetje troebele foto maar dat maakt niet uit. 

Autisme en eten gaan niet goed samen. Eten is een grote prikkel (o.a. kleur, geur en structuur) en dat zorgt voor eetproblemen. Lara heeft hier ook last van en daardoor eet ze slechts een beperkt aantal voedingsmiddelen. Toch blijven Glenn en ik nieuwe dingen proberen want zo komen er op termijn toch nieuwe dingetjes bij. Deze Knorr pasta snack bolognese is hier een goed voorbeeld van. Lara vindt het heel lekker en eet bijna alles op, heel fijn!

’s Avonds starten Glenn en ik met deze serie. Wat een sterk en pakkend verhaal, al vanaf de eerste aflevering.

Dinsdag

Normaal zou Lara vandaag naar het speelplein gaan, maar het wordt 39 graden en daarom houden we haar een dagje thuis. Aangezien we de hele dag samen spelen en tv kijken, maak ik verder geen foto’s. 

’s Avonds kijken Glenn en ik verder naar You don’t know me. Samuel Adewunmi (ja, die naam heb ik even moeten opzoeken, haha) is echt een topacteur.

Woensdag

Vandaag is het 24 graden, wat een stuk beter te doen is, dus Lara gaat terug naar het speelplein. Ze is weer heel enthousiast, zo leuk! Omdat ze zo graag naar het speelplein gaat, hebben Glenn en ik nu wel een beetje spijt dat we haar slechts voor vier weken hebben ingeschreven. Maar ja, het was de eerste keer en het kon natuurlijk ook tegenvallen. We nemen deze ervaring mee naar volgend jaar en wellicht schrijven we haar dan langer in.

Ook ik ga opnieuw aan het werk, zowel voor Vanessablogt als voor een website van een klant.

Ondertussen komt mijn H&M bestelling binnen met nog wat leuke zomerkleren voor Lara. Ja, ik ben zo’n mama die liever kleren koopt voor haar kind dan voor zichzelf, haha. Ik heb alles in de solden gekocht aan de helft van de prijs. Top dus! Alles is groot genoeg (behalve het badpak) dus Lara zal de kleren volgende zomer nog steeds kunnen dragen. Hieronder laat ik de nieuwe items zien. Uiteraard is alles nog erg gekreukt van in de verpakking, dat mag je even negeren.

Superblij met deze nieuwe items! Voor wie het zich afvraagt: Lara is 115 cm groot en draagt maat 122 (heel soms al 128). 

In de namiddag kruip ik in bed want ik voel me heel moe. De laatste weken heb ik ook last van extra klachten zoals hoofdpijn, spierpijn, maagpijn en misselijkheid. Waarschijnlijk komt dit door de chronische stress en vermoeidheid, maar voor de zekerheid maak ik toch een afspraak bij de huisarts om mijn bloed eens te laten controleren. Eens in de zoveel tijd moet dat sowieso gebeuren en het is inmiddels al een tijdje geleden. Deze week was er ’s ochtends niks meer vrij (bloedafname moet nuchter) en daarom kan ik pas volgende week langsgaan. 

Lara is thuis. Na een hele dag spelen is ze moe en daarom doen we het rustig aan. We eten een cornetto ijsje, kijken naar Bluey en tussendoor spelen we een beetje. 

We eten vandaag nasi goreng, lekker!

’s Avonds kijken Glenn en ik verder naar You don’t know me. We zitten helemaal in het verhaal.

Ondertussen verwen ik mijn voeten met dit Scholl voetenmasker. Daarna voelen ze weer heerlijk zacht aan.

Donderdag

Het is 21 juli, nationale feestdag, en het speelplein is gesloten. Terwijl Lara spelletjes speelt op de tablet, maak ik van deze tijd gebruik om nog een blogpost te typen voor een klant. 

In de namiddag gaat Lara bij mijn mama spelen en werk ik mijn to do-lijstje verder af. Daarna verplicht ik mezelf om te rusten en kruip ik een paar uurtjes in bed. 

We eten vandaag aardappelschijfjes uit de airfryer (zo blij met dit toestel!), appelmoes en kipschnitzel. Eén van Lara’s favoriete maaltijden.

’s Avonds kijken Glenn en ik You don’t know me uit. Wat een topserie! Ik kan alleen echt niet om met het open einde. Vreselijk, haha. 

Vrijdag

Mijn ontbijtje. 

Lara gaat nog een dagje naar het speelplein, momenteel de laatste dag. Binnen twee weken gaat ze nog eens twee weken, maar eerst wat verlof met ons drietjes.

Ik ga met de was aan de slag.

Ondertussen schrijf ik de laatste blogposts voor klanten, wat nog leuker is met een lekkere caffè latte erbij. Daarna begint mijn verlof, woehoe!

Wanneer ik Lara op het speelplein ga halen, is ze dolenthousiast en vertelt ze dat het de BESTE dag was. Als ik de mooie bloemetjes op haar wangen zie, dan kan ik me dat heel goed voorstellen. Zo fijn om haar zo blij te zien!

Vrijdag, frietdag! Mijn papa is er en we eten gezellig frietjes samen.

Twee maanden geleden vertelde ik dat Lara moeite had met traplopen. Ze kroop er telkens met handen en voeten op. Uit angst, maar ook omdat het motorisch nog niet goed ging. Vandaag deel ik met trots deze foto want ze stapt ondertussen zélf op de trap terwijl ze de leuning vasthoudt, op de normale manier dus. Af vind ze nog eng maar dat komt met de tijd ook wel goed. Dikke duim voor ons toppertje!

’s Avonds doen Glenn en ik even ons eigen ding. Hij gamed op zijn computer. Ik werk mijn fotodagboek alvast bij tot vandaag en luister naar 80’s en 90’s muziek op Youtube, love it!

Ondertussen zie ik dat lezeres Geke een lieve reactie heeft achtergelaten op mijn artikel over het leed dat prikkelverwerking heet. Ik lees deze reactie luidop voor aan Glenn en we hebben allebei tranen in onze ogen. We kunnen niet zeggen hoe fijn het is dat iemand deze woorden tegen ons zegt. De blogposts over autisme worden ontzettend veel gelezen, maar er wordt nauwelijks tot niet op gereageerd. In het echte leven is het net zo. Mensen hebben er geen ervaring mee, weten niet wat ze moeten zeggen en dan zeggen ze maar niks. Terwijl simpele woorden zoals die van Geke al genoeg zijn om ons een duwtje in de rug te geven. Heel erg bedankt Geke, ook voor al je andere reacties trouwens! <3

Zaterdag

Vandaag spelen we een dagje thuis, vooral met de barbie en unicorn. Blijft een leuk setje! Alleen vindt Lara het geweldig om het haar van de unicorn te knippen dus binnenkort heeft dat arme beest geen staart meer, lol.


De boodschappen zijn ook weer binnen. 

Daarna gaan we naar de Action om een paar spulletjes te halen. Behalve de Daim, het Cooling Sheet Mask en de unicorn gymtas hadden we alles écht nodig. Niet slecht, toch? Haha.

Onderweg naar huis komen we een aardappelautomaat tegen. Dit hadden we nog nooit eerder gezien. Best een leuk concept eigenlijk! Het is dat we net aardappelen hebben gekocht want anders zouden we wel een zak kopen om eens te proberen. 

We stoppen nog even bij de McDonald’s voor een lekker ijsje en dan gaan we naar huis. Thuis spelen we nog, kijken we wat tv en werk ik dit fotodagboek verder af. 

De komende twee weken gaat Lara dus niet naar het speelplein en hebben Glenn en ik verlof. Daarom zal het wat stiller zijn op Vanessablogt, maar mijn fotodagboekjes zullen op zondag wel gewoon online komen. Echter hoef je je ondertussen niet te vervelen want er staan inmiddels meer dan 1600 blogposts online. Genoeg te lezen dus 😉 Geniet van het mooie weer, zorg goed voor jezelf en tot snel!

Veel liefs,
Vanessa xxx

4 reacties

 1. Intussen is jullie verlof alweer heel wat verder, hopelijk hebben jullie al fijn kunnen genieten.
  Echt knappe stappen die Lara zet: eerst zo flink en graag naar het speelplein gaan, en nu ook het traplopen! En als je dan bedenkt dat dat eigenlijk trappen zijn op volwassenenmaat en voor kinderen sowieso een heel stuk hoger aanvoelen, is het eigenlijk nog dapperder!
  Fijn dat ik met mijn reactie jullie wat heb kunnen steunen, want dat verdienen jullie ook gewoon echt. Soms twijfel ik ook of ik die geen kinderen heb, er wel op kan / mag reageren, maar anderzijds, als ik zie hoe goed jullie je best doen, dan denk ik dat dat benoemen door iedereen mag gebeuren 🙂
  En net zoals vorige week krijg ik weer honger van deze blog 😉
  Leuke aankopen, zowel bij de H&M, de verzorgingsproducten en de Action.
  Wij zijn vandaag bij die laatste geweest, vind ik altijd zo’n leuk uitstapje. Helaas hadden ze niet alles wat ik in gedachten had, dus volgende week nog een keer bij de andere dichterbij, met de fiets (en zonder man).
  Ik kijk al uit naar het volgende dagboekje en met dat ik zo laat lees / reageer, hoef ik helemaal niet lang meer te wachten 😀

  1. Hey Geke. Maakt niet uit dat je geen kinderen hebt, je mag er zeker op reageren. Het is net frappant dat de mensen die wél kinderen hebben, alleen maar komen lezen en niet reageren. Ja, naar de Action gaan is altijd een leuk uitstapje. Jammer dat ze niet alles hadden wat je wou. Gelukkig is het geen straf om nog eens te gaan 😉 Haha inderdaad, je hoefde slechts een dagje te wachten. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.