DIARY: Naar zee & Kruidvat shoplog

Geplaatst door

Goeiemorgen. Hoe was jouw week? Als ik terugblik naar afgelopen week, dan kijk ik daar met een gemengd gevoel naar terug. In het begin van de week zat Lara niet goed in haar vel, was ze moe en had ze veel woedeaanvallen. ’s Avonds was het telkens een verschrikkelijke strijd om te gaan slapen, ook al was ze helemaal op. Heel zwaar en vermoeiend, kan ik je vertellen. Op het eind van de week ging het gelukkig beter. Gisteren zijn we zelfs met ons drieën naar zee geweest en dat was superleuk. Hierdoor hebben we de week toch nog positief kunnen afsluiten. Tja, zo is ons leven nu eenmaal, met ups en downs. Kijk mee naar mijn fotodagboek!

Oh, en zoals je in de titel kunt lezen, heb ik geshopt bij Kruidvat. In plaats van een aparte Kruidvat shoplog te delen, laat ik mijn aankoopjes gewoon in deze diary zien. Dat is ook leuk, toch?

Zondag

Aangezien het buiten pijpenstelen regent, blijven we vandaag rustig een dagje thuis. Spelen met Lara, samen Youtube filmpjes kijken en een beetje huishouden doen. 

We bestellen pizza van de Pizza Hut, zo lekker! Dit past helemaal bij onze lazy sunday, haha.

’s Avonds beginnen Glenn en ik aan Entrevías, een Spaanse misdaadserie. Wat is Jose Coronado toch een goede acteur!

Maandag

Het is Pinkstermaandag dus Lara heeft nog een dagje verlof. De voormiddag brengen we thuis al spelend door.

In de namiddag gaat Lara bij mijn mama spelen en ga ik aan de slag met deze opdracht voor mijn blog.

Daarna kruip ik even in bed om te slapen en neem ik een heerlijk warm bad.

Voor Lara’s inslaapproblemen ga ik regelmatig op zoek naar dingen die het inslapen kunnen bevorderen. Ik ontdek het Jip en Janneke Luisterboek (ook op Spotify verkrijgbaar) en dat proberen we ’s avonds uit. Na vijf verhaaltjes valt ze rustig in slaap, heel fijn. Jammer genoeg helpt dit luisterboek slechts één avond. De volgende avonden wil Lara het luisterboek niet meer. Ook geen andere luisterboeken trouwens. Wij hebben er dus niks aan, maar misschien vinden jullie kindjes het wel leuk. Daarom deel ik deze tip toch even.

Dinsdag

Lara gaat naar school en ik ga de hele dag aan het werk. Ik schrijf een paar artikels voor een klant, voor mijn blog en tussendoor maak ik een paar pins voor mijn Pinterest

Om 16.00 uur hebben Glenn en ik oudercontact op school. Van de juf krijgen we het goede nieuws dat Lara geen spreekangst meer heeft en durft praten in de kring wanneer haar iets wordt gevraagd. Deze vooruitgang maakt ons ontzettend blij! Haar motoriek blijft een dingetje, maar daar wordt natuurlijk aan gewerkt bij de kinesist. Lara mag in september naar de derde kleuterklas, wat zeker een uitdaging zal worden, maar de tweede kleuterklas dubbelen is geen optie omdat ze zich erg zou vervelen. Helemaal niet meer uitgedaagd worden is immers ook niet goed voor de ontwikkeling. We zullen zien hoe het gaat. We zijn in ieder geval supertrots op haar!

’s Avonds gaan Glenn en ik verder met Entrevías. 

Woensdag

Lara gaat naar school en ik ga aan de slag met de was. Daarna ga ik aan het werk voor een klant.

Ondertussen word ik depressief van dit rotweer. Waar blijft de zomer?!

Wanneer Lara ’s middags thuiskomt van school (half dagje), eten we samen lekker een broodje preparé. Of zoals zij het zo schattig zegt: een boodje peppajee.

Daarna spelen we samen, hier met de Electro Pen. Leerrijk én leuk!

Terwijl we tv kijken, valt Lara uitgeteld in slaap. Dit gebeurt slechts eens in de zoveel weken, als ze écht niet meer kan. Ze is een echt vechtertje. Altijd maar blijven doorgaan terwijl ze eigenlijk heel moe is. 

Na een dutje van twee uur voelt Lara zich duidelijk beter en hebben we ineens een veel vrolijker kind, wat heel fijn is! Helaas is het ’s avonds dan weer een uitdaging om opnieuw in slaap te kunnen vallen, zelfs met melatonine. Het is uiteindelijk iets voor 22.00 uur wanneer ze haar ogen sluit.

Donderdag

En geloof het of niet: om 05.20 uur is Lara opnieuw klaarwakker. Het is een vicieuze cirkel die nooit stopt en waardoor het slaaptekort aanwezig blijft. Maar een korte nacht of niet, Lara is helemaal on fire en wil meteen een kamp maken in de woonkamer.

Zodra Lara op school is, ga ik verder met blogposts typen.

Mijn papa komt langs en ik geef alvast zijn Vaderdag cadeau: deze sportschoenen van Nike. Een beetje te vroeg maar dan kan hij ze alvast dragen. 

En ook Glenn wordt vandaag al verwend. Dit Vaderdag cadeautje heeft Lara gemaakt op school. Op de achterkant staat ook nog een leuke foto van haar. Heel tof gedaan!

Eens in de zoveel maanden doe ik online een grote bestelling bij Kruidvat. Omdat shoplogs meestal graag bekeken worden, deel ik hieronder mijn aankoopjes met jullie. Ik vermeld er ook de prijzen bij, mochten jullie hier benieuwd naar zijn. 

Allereerst twee zakken Ariel + Lenor Unstoppables All In 1 Pods. Deze waren in de aanbieding waardoor ik slechts € 21 voor twee zakken heb betaald.

Jaja, daar is ze weer met haar toiletblokjes, haha. Ik bestelde er vijf voor € 5. 

Mijn ultieme lifehack tegen schurende bovenbenen: Odorex deodorant! Deze kost € 3,29 per stuk.

Voor in bad bestelde ik deze Soul Secrets Love Bath Foam die heerlijk ruikt, love it! Het badschuim kost € 3,49.

Ik vind deze Colgate Max Fresh Cooling Crystals tandpasta heel fijn omdat hij fris smaakt. Nu heb ik er alvast nog eentje op voorraad. Deze tandpasta kost € 2,69.

Grote wattenschijfjes voor als ik mijn gezicht reinig met micellair water. Dit grote pak was in de aanbieding voor slechts € 0,99.

Op sommige dagen gebruik ik graag reinigingsdoekjes, vooral als het snel moet gaan of als ik te moe ben. De NIVEA reinigingsdoekjes zijn altijd goed voor mijn huid. De bovenste kosten € 4,49 en de onderste € 3,29.

Twee Kleenex Family Maxi Packs voor € 2,49 per stuk. We zetten altijd een doos in de woonkamer en een doos op ons nachtkastje. 

Ik gebruik heel graag Dettol schoonmaakdoekjes voor als ik dingen tussendoor snel wil schoonmaken. Ik gebruik ze ook om het toilet mee schoon te maken. De doekjes zijn stevig, ruiken lekker fris en doen goed hun werk. Een Super Maxi Pack kost € 2,99.

Ik slaap al jaren met oordopjes en die moeten natuurlijk regelmatig vervangen worden. Deze Ohropax oordopjes gebruik ik het liefst. Ze kosten € 4,99 per doosje.

Zenner haarelastiekjes voor € 1,99.

Keukenpapier is op veel plekken duurder geworden, maar bij Kruidvat is de prijs nog steeds hetzelfde. En goedkoop! Een pak met twee rollen kost slechts € 0,89 en het is geen flutpapier. 

Hetzelfde geldt voor het Kruidvat toiletpapier. Ik bestelde drie pakken voor € 6,50.

Handgel blijft onmisbaar. Deze Dettol handgel was in de aanbieding voor 2+2 gratis en dat is toch wel de moeite. Ik betaalde € 5,98 voor vier flesjes.

En tenslotte krijg je bij iedere Kruidvat bestelling een kilo gratis plastic, lol. Zo irritant om dat allemaal kapot te moeten prikken, aaargh!

Vrijdag

’s Ochtends worden onze boodschappen geleverd die we bij Delhaize hebben besteld. Soms doen we boodschappen bij Lidl, soms bestellen we online bij Delhaize, dit wisselt regelmatig. Zo jammer dat Lidl niet aan huis levert want anders zouden we daar absoluut gebruik van maken.

Na een halve dag werken kruip ik in bed want ik ben heel moe. Even mijn batterijen opladen zodat ik straks weer wat energie heb. 

Ondertussen doet Fien haar werk beneden. Deze robotstofzuiger blijft één van de beste aankopen in ons huishouden. 

Mijn mama is er! We gaan samen Lara halen op school.

Thuis is mijn papa er ook en eten we gezellig frietjes samen. 

Voor het slapengaan speelt Lara heel leuk in haar speelkamer. Tot op heden speelde ze daar nauwelijks alleen en nu gewoon een uur lang, heel fijn!

Zaterdag

Ook de volgende ochtend is Lara heel leuk aan het spelen.

Glenn brengt Lara naar de kinesist en gaat ondertussen naar de boer om aardappelen te kopen. 

Hij brengt ook twee bakjes met verse aardbeien mee, lekker!

’s Middags gaan we met ons drieën naar de zee. Het is heerlijk weer, niet te warm en niet te fris. Ik geniet hier echt van.

En Lara heeft natuurlijk ook veel plezier. Op het strand spelen, met de voetjes in het water, een lekker ijsje eten… Meer moet dat niet zijn!

’s Avonds zet ik dit fotodagboek in elkaar en daarna kruip ik, moe maar voldaan, in bed. Het was een heerlijke dag om mee af te sluiten. Bedankt voor het kijken en tot volgende keer!

Veel liefs,
Vanessa xxx

6 reacties

  1. Wat een mooie inkijk in je week 🙂 Fijn om te lezen.
    En wat goed zeg, dat Lara haar spreekangst in de klas over is. Stapje voor stapje vertrouwen krijgen wellicht? En super dat ze naar de derde kleuterklas mag. Soms moeilijk om te kiezen denk ik, tussen uitdagen en vertrouwen? Maar verveling klinkt nog veel slechter en dat wordt ze ook niet gestimuleerd denk ik om vorderingen te maken? (wat heeft ze trouwens mooie lange haren!)
    Fijn om zo te week aan zee af te sluiten, instant vakantie gevoel!

    1. Bedankt voor je reactie, Geke! Ja, ze krijgt stap per stap meer vertrouwen. Als we zien van waar ze komt, dan heeft ze een mooie vooruitgang gemaakt. We hebben inderdaad even getwijfeld tussen de tweede en derde kleuterklas, maar aangezien ze qua IQ goed zit voor haar leeftijd, zou ze zich in de tweede kleuterklas vervelen en minder uitgedaagd worden. De derde klas wordt misschien een té grote uitdaging, maar we zien wel hoe het gaat. Ja, heerlijk, een dagje aan zee. Heb jij al genoten van het mooie zomerweer?

  2. Bravo aan Lara dat ze over mag naar het derde kleuterklas. Rui gaat in september al naar het eerste leerjaar. de tijd vliegt echt. Dat klonk als een zalig middagje aan zee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.