DIARY: Lunch Garden, naar het park & Lara ziek

Geplaatst door

Jaaa, je leest het goed: ik heb eindelijk weer een diary voor jullie! De afgelopen maanden stonden vooral in het teken van afspraken en onderzoeken i.v.m. Lara’s autisme. Vanwege privacy wilde ik dit liever niet delen. Maar nu de diagnose bekend is, hoef ik niets meer te verbergen en kan ik opnieuw fotodagboekjes delen met jullie. Afgelopen week was niet bepaald een goede start want Lara had een oorontsteking en we hebben veel tijd binnenshuis doorgebracht. Maar hé, die dingen horen ook gewoon bij het dagelijks leven. Kijk mee naar mijn foto’s! 

Zondag

Zondagochtend zit Lara boordevol energie. We besluiten spontaan om naar de binnenspeeltuin te gaan zodat ze zich daar wat kan uitleven. Aangezien het buiten mooi weer is, is het heel rustig in de binnenspeeltuin en dat is ideaal voor haar. 

’s Middags gaan we eten in de Lunch Garden. Glenn en ik gaan voor de scampi’s met duiveltjessaus à volanté. Zo lekker!

Lara kiest frietjes met kipnuggets. Helaas vallen de nuggets tegen want ze zijn ‘anders’ dan thuis. Jammer, we konden maar proberen.

In de namiddag gaat Lara bij mijn mama spelen. Ondertussen werk ik de was weg en ruim ik hier en daar op. Daarna kruip ik even in bed want ik voel me heel moe. 

’s Avonds lezen we zoals altijd een verhaaltje voor aan Lara en daarna is het tijd om te slapen. Helaas wordt ze na een uurtje huilend wakker en zegt ze dat ze pijn heeft in haar linkeroor. Lara klaagt bijna nooit over pijn dus als ze het doet, weten we dat het serieus is. We geven haar een pijnstiller en maken meteen een afspraak bij de huisarts voor morgen. 

Maandag

Maandagochtend brengen we knuffelend in de zetel door. Lara heeft nog steeds oorpijn, koorts en voelt zich moe. Ik tel af naar 11.30 uur want dan mogen we naar de dokter.

Gelukkig hoeven we slechts vijf minuutjes te wandelen. 

En ja hoor, Lara heeft een flinke oorontsteking te pakken. Ze heeft antibiotica gekregen van de dokter en verder moeten we drie keer per dag pijnstillers geven. De rest van de dag houden we het rustig en kijken we veel Netflix. Lara is helemaal gek op De Octonauten, ze kan ernaar blijven kijken.

Dinsdag

Dinsdagochtend heeft Lara een opflakkering zoals je kunt zien, lol. 


Samen schilderen.

In de namiddag gaat Lara bij mijn papa zodat ik kan werken. Ik zet een winactie online op mijn blog en schrijf drie blogposts voor klanten. Blij mee!

Lara is terug thuis en we spelen een paar spelletjes samen. Wie kent deze krokodil nog?

slaapklets voor kleuters

Een tijdje geleden kocht ik dit dagboek voor het slapengaan: Slaapklets voor kleuters. Dit boekje is bedoeld om voor het slapengaan de dag door te nemen met mama of papa, en de gebeurtenissen van de dag even te laten bezinken. Jammer genoeg is het bij Lara niet zo’n succes. Ze vertelt nog steeds niet zoveel over haar dag. Daarnaast wordt ze juist heel actief van de opdrachten waardoor het een uitdaging is om haar daarna opnieuw rustig te krijgen. Op zich vind ik het zeker een leuk concept en misschien heeft jouw kind er wél baat bij. Het is in ieder geval het proberen waard.

palpito

’s Avonds ploffen Glenn en ik in de zetel en kijken we twee afleveringen van Pálpito.

Ondertussen breng ik een hydraterend gezichtsmaskertje aan. 

you make me coconuts

Dit heerlijke sheetmasker van Hema.

En mijn twee beste vrienden zijn ook van de partij: Ben & Jerry, lol.

Woensdag

Goeiemorgen! Het gaat inmiddels beter met Lara. In principe zou ze naar school kunnen gaan, maar op woensdag is het maar een half dagje. Morgen is het verlof (Hemelvaart) en vrijdag maakt de school de brug. Daarom besluiten we Lara gewoon thuis te houden. Hopelijk kan ze vanaf maandag weer een goede start op school maken. 

We starten de dag in de supermarkt.

En daarna gaan we met de camper op vakantie!

Een lekker fruitbordje als tussendoortje.

Daarna gaan we met de PlayMais aan de slag.

’s Middags haalt Glenn lekkere broodjes voor ons. Zoals altijd kies ik een broodje prépare.

In de namiddag gaat Lara bij mijn mama zodat ik kan werken. Ik schrijf een review over deze Clay And Glow dagcrème en twee blogposts voor een klant.

Zodra Glenn en ik klaar zijn met werken, gaan we Lara terug ophalen. Dag Coopie!

’s Avonds gaan we verder met Pálpito, zo spannend!

Donderdag

Glenn heeft vandaag verlof dus we gaan er met ons drietjes tussenuit: naar het park!

Lara’s fiets is ook mee, maar het is niet zo’n succes. Ze heeft een tijdje niet gefietst omdat ze er geen zin in had, en we merken dat ze vandaag nogal bang en onzeker op haar fiets zit.

Om te voorkomen dat ze helemaal niet meer durft te fietsen, bestellen we een duwstang zodat we Lara, letterlijk en figuurlijk, een duwtje in de rug kunnen geven. Hopelijk kunnen we op die manier samen haar angst overwinnen. We bestellen ook meteen een leuk mandje om een knuffel in te zetten. 

De rest van de dag brengen we spelend thuis door. Goh, wat is ze groot als ik haar zo zie staan <3

Vrijdag

Lara is momenteel gek op alles wat met dinosaurussen heeft te maken. Dit werkboekje is dus een schot in de roos. Mijn mama heeft het boekje gekocht in de Lidl. 

Verder maak ik vandaag weinig foto’s omdat het geen leuke dag is. Ik voel me ontzettend moe. Het is echt niet niets om iedere ochtend vroeg wakker te zijn en elke minuut van de dag met je kind te spelen. Lara speelt nauwelijks alleen en dat weegt soms wel eens door. Ze verveelt zich heel snel en wil elke vijf minuten iets anders doen, wat vandaag tot veel driftbuien leidt. Ach, laat ik het erbij houden dat het vandaag een off-day is en we er morgen weer een betere dag van proberen te maken.

’s Avonds kijken Glenn en ik Pálpito uit. Wat een goede, spannende serie. Goede acteurs ook. Jammer dat de laatste aflevering een beetje in elkaar gepropt is en er veel op korte tijd gebeurd. Maar verder vind ik deze serie top!

Zaterdag

Het is zaterdag, tijd voor onze wekelijkse boodschappen!

Bij Lidl scoren we een nieuw ligbed voor € 49,99. Laat de zomer maar komen!

Mijn papa en Glenn installeren een tweede trapleuning. Ik vertelde eerder al dat Lara moeite heeft met traplopen en we hopen dat een tweede leuning hierbij zal helpen. 

Ondertussen spelen Lara en ik spelletjes.

Maken we koekjes met plasticine.

En doen we de pop in bad. Kortom: we hebben weer veel gespeeld vandaag! 

’s Avonds zet ik deze diary in elkaar en daarna beginnen Glenn en ik aan het nieuwe seizoen van Stranger Things.

Zo, dit was mijn fotodagboek van afgelopen week. Hopelijk vond je het leuk om mee te kijken! Morgen gaat Lara terug naar school en ga ik opnieuw aan het werk. De volgende diary zal er dus helemaal anders uitzien: meer rust en structuur. Bedankt voor het kijken en tot volgende keer!

Veel liefs,
Vanessa xxx

3 reacties

  1. zo leuk om te zien wat jullie allemaal gedaan hebben. hier thuis zou er eentje dat dino boekje ook heel leuk vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.