Hoe bikinilijn scheren zonder uitslag?

Geplaatst door

Hou jij van een gladde bikinilijn? Dan herken je waarschijnlijk de problemen die hierbij komen kijken. Wellicht krijg je jouw bikinilijn niet mooi glad of misschien heb je binnen de kortste keren weer last van stoppels. Zo frustrerend! Gelukkig kan je met een paar eenvoudige tips alsnog dat gladde resultaat creëren. Met deze tips geniet jij straks van een gladde bikinilijn zonder stoppels of andere scheerirritatie!

hoe bikinilijn scheren zonder uitslag

Hoe bikinilijn scheren zonder uitslag? 

1. Scheer met een scherp mesje

Gebruik altijd een schoon en scherp mesje om je bikinilijn te scheren. Veel vrouwen gebruiken hun scheermesje te vaak waardoor dit bot of vies wordt. Scheermesjes met meerdere mesjes en een strookje rubber zijn de beste keuze. Dit zorgt voor een beschermend laagje tussen de mesjes en je huid, waardoor je een gladde bikinilijn zonder stoppels creëert. Het is trouwens een goed idee om te investeren in een goed scheermesje. Wegwerpscheermesjes zijn al snel bot en veroorzaken sneller scheerirritatie.

2. Knip het haar eerst bij

Zijn de haartjes die je wilt scheren best lang? Knip deze dan eerst voordat je met een scheermesje aan de slag gaat. Als je haartjes korter zijn, kan je beter zien wat de richting van je haargroei is. Bovendien is het scheren een stuk aangenamer als je kortere haartjes hebt.

3. Neem een warme douche of bad

Door de warmte van een warme douche of bad gaan je poriën open staan en worden je haartjes zachter. Hierdoor wordt het gemakkelijker om je te scheren en zal het eindresultaat een stuk gladder zijn. Hallo gladde bikinilijn zonder stoppels! 

4. Gebruik een goede scheergel

Hoe voorkom je scheerirritatie bikinilijn? Een scheergel gebruiken is alvast een goed idee. Hierdoor zal je scheermesje soepel over je huid glijden en voorkom je pijnlijke wondjes. Tegenwoordig bestaat er zelfs scheergel voor de droge of gevoelige huid. Ideaal voor je bikinilijn, maar ook voor je benen en oksels. 

5. Scheer met de haargroei mee

Tegen de haargroei in scheren, kan voor een gladder resultaat zorgen, maar bij je bikinilijn is dat niet zo’n goed idee. Je kunt namelijk last van scheerirritatie, bultjes en ingegroeide haartjes krijgen. Het beste is om rustig met de haartjes mee te scheren, meestal is dit naar beneden. Trek je huid ook zo strak mogelijk om wondjes te voorkomen. 

6. Spoel de haartjes uit het scheermesje

Tijdens het scheren blijven er haartjes en restjes scheergel in je scheermesje hangen. Spoel het mesje dus een paar keer schoon met water terwijl je scheert. Op die manier voorkom je irritatie en kan je zo glad mogelijk scheren. Wanneer je jouw mesje niet genoeg schoon spoelt, dan blijven er haartjes in het mesje hangen en schuren deze langs je huid. Hierdoor kan je last krijgen van rode bultjes en een jeukende huid. 

7. Bikinilijn scrubben

Scrub jij je bikinilijn weleens? Nee? Dan is dit wellicht een goede tip voor jou! Door te scrubben verwijder je dode huidcellen die juist daar beneden voor ingegroeide haartjes zorgen. Dit is vervelend en ziet er niet mooi uit. Door af en toe te scrubben met een milde scrub (zonder grove korrels), wordt je huid heerlijk glad. Bovendien maakt dit het scheren veel makkelijker. 

8. Neem de tijd

Het scheren van je bikinilijn neem best wat tijd in beslag, toch als je het goed wilt doen. Even snel je bikinilijn scheren met een glad resultaat zit er helaas niet in. Neem dus de tijd en scheer rustig. Ga nooit te gehaast aan de slag want voordat je het weet, schiet je uit en heb je een pijnlijke snijwond te pakken. 

9. Gebruik achteraf een olie of crème

Na het scheren kan je jouw huid verzorgen met een olie of crème. Producten tegen luieruitslag zijn hiervoor ideaal, aangezien ze ook voor gevoelige babyhuidjes worden gebruikt. Denk aan talkpoeder, zinkzalf of een babyolie. Je kunt natuurlijk ook speciale producten voor na het scheren van je bikinilijn gebruiken. Deze zijn vooral een aanrader als je down under liever niet naar Zwitsal ruikt. De Veet Miraculous Oil is alvast een aanrader!

Zo, dit zijn een aantal tips voor het scheren zonder uitslag. Is jouw bikinilijn geïrriteerd? Las dan even een pauze in zodat je huid rustig kan herstellen. Wanneer je telkens doorgaat met scheren, creëer je nog meer irritatie en pijn, en dat is uiteraard niet de bedoeling. 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Laserontharing vs. traditionele ontharingsmethoden: wat zijn de verschillen?

6 oorzaken van vaginale jeuk