Drie ideeën voor een communie- of lentefeest dat écht bij jouw kind past

Geplaatst door

Hoewel een communie- of lentefeest een mijlpaal is in het leven van alle kinderen, hebben kinderen soms heel andere wensen wat het feest betreft. De ene wil vriendjes en familie uitnodigen, de andere wil graag op pad met het gezin. Het juiste feest voor jouw kind plannen, start bij luisteren naar wat jouw kind wil. Niet elk kind heeft wat aan een kamer vol familieleden of een springkasteel. Door jouw kind een aantal opties voor te leggen, heb je het feest helemaal in de hand en krijgt jouw kind het gevoel dat er naar zijn of haar wensen geluisterd wordt.

origineel communiefeest organiseren

Communie- of lentefeest: een themafeestje

De leukste kinderfeesten hoeven niet veel te kosten. Met een beetje creativiteit en wat verbeelding kom je al heel ver. Een themafeest voor jouw communicant start bij het kiezen van het thema. Heb je een dochter die van dino’s houdt? Of heb je een zoon die zot is van de moestuin en insectjes? Daar heb je je thema!

Kies versiering en activiteiten in het thema. Van gekleurde slingers tot papieren bordjes bedrukt met vrolijke figuren. Vraag aan je gasten om verkleed te komen in het thema of zet een plaats op waar de gasten zelf kledij, accessoires of make up kunnen kiezen binnen het thema.

Een feestje op locatie

Heb je geen zin om je huis op stelten te zetten? Een communiefeest op locatie is dan een perfecte oplossing. Natuurlijk kan je een feestlocatie huren voor jouw feestbeest, maar je kan er ook voor kiezen om met een (beperkt) groepje gasten naar een bijzondere plaats te gaan. Zoals een zwembad, de dierentuin of een kindvriendelijk museum.

Door een communie- of lentefeest op locatie te organiseren, geef je jouw kind een waardevolle herinnering voor het leven. En vergeet vooral niet om een aantal leuke foto’s te maken, die kunnen later nog dienen voor de communiekaartjes!

Een reeks kleine feestjes

Sommige kinderen vinden een groots communiefeest best spannend. De drukte en de aandacht kunnen ze zelfs te veel worden. Is jouw kind daarvoor gevoelig, dan kan je samen met je kind een reeks kleine bezoekjes plannen. Taart bij oma, een filmpje met de meter en peter of uit eten met het gezin.

Neem van elk klein feestje een foto en bundel alle foto’s tot een fijn fotocadeau voor jouw communicant. Denk aan een kalender of een fotoboek dat alle mooie momenten verzamelt. Een communiefeest hoeft niet groots te zijn om bijzonder te zijn!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx