Een kijkje in Lara’s kinderkamer

Geplaatst door

Onlangs heb ik bij H&M Home nog een aantal spulletjes besteld voor in Lara’s kinderkamer. Ik kan nu wel zeggen dat haar kamer helemaal af is. Zowel Lara als wij zijn er heel blij mee! Daarom geef ik jullie vandaag een kijkje in haar kamer. Ook vertel ik zoveel mogelijk waar alle meubels en accessoires vandaan komen. We kiezen trouwens niet voor een perfect Pinterestwaardige kinderkamer, maar wel voor een fijne plek waar Lara zich goed voelt. Een kamer met spulletjes waar zij blij van wordt. Kijk mee!

kinderkamer inspiratie

Als je de kamer binnenkomt, zie je dit!

kinderkamer meubels

Dit is Lara’s bed. We hebben bewust niet voor een peuterbed gekozen omdat Lara best groot is voor haar leeftijd. Ze zou er niet zo lang in kunnen liggen en dat vonden we zonde van het geld. We zijn dus direct voor een eenpersoonsbed gegaan: het kinderbed Tim (wit) uit de webshop Rockwoodkinderbedden.nl. Onder het bed zijn twee diepe opberglades en daar zit al het beddengoed in.

Zoals je ziet, hebben we hekjes geplaatst langs beide kanten van het bed. Lara is een onrustige slaper en daarom vonden we het veiliger om bedhekjes te plaatsen, namelijk de Safety 1st bedhekjes van Bol.com. Je kunt deze stevige hekjes gemakkelijk onder de matras bevestigen en ze blijven perfect op hun plek zitten. Wat ook fijn is: de hekjes hebben mini gaatjes en zijn dus luchtdoorlatend. 

Op de foto zie je een dekbedovertrek van IKEA. Ik kan het momenteel niet meer vinden op de website, maar misschien ligt het wel nog in de winkels.

vloerkleed kinderkamer h&m

Onlangs heb ik een paar spulletjes besteld in de H&M Home webshop. Eén van die dingen is dit katoenen tapijt met een geprint motief in de vorm van een hinkelspel. Lara vindt het echt geweldig en ik vind het er ook superleuk uitzien! Het tapijt heeft een antisliplaag aan de onderkant en dat is erg handig want zo verschuift het niet iedere keer. Het tapijt mag trouwens gewoon in de wasmachine gewassen worden, wat ook zeker een pluspunt is.

kinderkamer nachtkastje

We gebruiken een IKEA LACK tafeltje als nachtkastje. We hadden het al in huis voor Lara er was en we hebben dit later naar haar kamer verplaatst. Op het nachtkastje staan Frozen Kleenex tissues, een potje met kunstbloemetjes en een kadertje met een foto van een koala. Al deze items komen van de Action.

kinderkamer commode

Langs de andere kant van het bed staat een witte commode met drie lades. Ik heb helaas geen idee meer van waar ze komt. Vroeger lag daar het aankleedkussen op om Lara te verschonen. Momenteel gebruiken we de commode als extra kleerkast en opbergkast. In de twee bovenste lades liggen onder andere haar slaapkleedjes en pyjama’s, ondergoed, sokken, en kleren die op dit moment nog te groot zijn voor haar. In de onderste lade liggen vooral spullen waar we elders geen plek voor hebben, een beetje een rommellade. 

Op de commode staat een nachtlampje. Lara is bang in het donker dus een nachtlampje is onmisbaar voor haar. Het nachtlampje is de Wiz Hero Ledlamp en is te koop bij Brico. Het lampje heeft een stekker (dus geen gedoe met batterijen) en heeft een afstandsbediening waarmee je verschillende kleuren kunt instellen. 

opbergmand kinderkamer

Bij H&M Home bestelde ik deze grote opbergmand van gevlochten zeegras met borduursel vooraan en opgestikte oortjes bovenaan. Zoals je ziet, bewaart Lara haar knuffels hierin. Iedere avond voor het slapengaan kiest ze één of meerdere knuffels uit om mee te slapen.

kinderkamer zetel

Deze IKEA fauteuil hebben we al sinds Lara baby was. We zaten hier ’s nachts in om flesjes melk te geven. Het is een stevige, comfortabele zetel om in te zitten. Op dit moment is het vooral Lara die er nog in gaat zitten, bijvoorbeeld om een boekje te lezen of om met haar knuffels te spelen. Op de website kan ik de fauteuil niet vinden, maar tijdens ons laatste IKEA bezoek heb ik hem nog gezien. De grote Skye knuffel hebben we gekregen en komt volgens mij van de Action.

kinderkamer boekenrek

In deze diary konden jullie al lezen dat we bij Amazon een boekenrekje hebben besteld. Het exacte model kan ik momenteel niet vinden op de website, maar als je zoekt op ‘boekenrek wit kinderkamer’ vind je wel tal van andere mooie boekenrekjes. Dit boekenrekje is een mooie toevoeging aan Lara’s kinderkamer. Het is ook uitnodigend om iedere avond een boekje uit te kiezen voor het slapengaan.

decoratie kinderkamer

kinderkamer decoratie

Omdat er nog een lege muur in de kamer was, heb ik bij H&M Home een glitterende sterrenslinger besteld. De slinger bevat 16 glittersterren van papier aan een katoenen koord. De slinger ziet er echt superleuk uit en Lara kan maar niet zwijgen over haar mooie sterretjes!

inspiratie kinderkamer

Op deze foto zie je de kinderkamer langs de andere kant. In het midden zie je de kleerkast waar alle kleren in hangen en liggen, die Lara momenteel draagt. Bovenaan in de kast ligt speelgoed waar ze momenteel niet mee speelt of waar ze nog te jong voor is. Op het einde van de zomervakantie ga ik de kleerkast opruimen en de te kleine kleding eruit halen. 

Op de kleerkast liggen luierbroekjes voor de nacht. Overdag is Lara zindelijk maar ’s nachts nog niet, wat wij overigens niet erg vinden en geen druk achter zetten. Verder staat de camera van de babyfoon op de kast en een klokje met het uur, de kamertemperatuur en de luchtvochtigheid. 

We hebben deze kleerkast samen met de commode gekocht, maar jammer genoeg weet ik niet meer van waar ze komt. 

kapstok kinderkamer

Tenslotte komen we terug bij de deur. Het kapstokje van metaal en hout komt van H&M Home en is ideaal om Lara’s badjasje of andere kleren op te hangen. Het is verkrijgbaar in verschillende kleurtjes.

Voilà, zo ziet Lara’s kinderkamer eruit! Wij zijn er heel blij mee en ook Lara is dolenthousiast over haar mooie kamer. Iedereen die langskomt, krijgt meteen een rondleiding in haar kamer, haha. Wellicht veranderen er in de toekomst nog een paar dingen, maar voor nu is het meer dan prima!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

  1. Dat heb je heel mooi ingericht! Heel mooie kleuren ook. In de kamer van Nolan staat dezelfde zetel. Lekker comfy toen er nog nachtflesjes nodig waren, en nu lekker knus om samen een boekje te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.