DIARY: Veel spelen, medicijnkast opruimen & tweede vaccinatie

Geplaatst door

Goeiemorgen! Hopelijk hebben jullie een fijne week achter de rug? Wij hebben een drukke maar leuke week gehad. Vooral Lara had de tijd van haar leven want zij had vrijwel iedere dag een speelafspraakje. Daarnaast zijn we met ons drie naar een binnenspeeltuin geweest. Ik heb mijn tweede vaccinatie gekregen en heb eindelijk onze medicijnen opgeruimd. Kijk mee!

Maandag

In de voormiddag heeft Lara een speelafspraakje bij een vriendinnetje thuis. Ik vind het heel leuk dat Lara eens met een leeftijdsgenootje kan spelen in de vakantie. Anders is het alleen maar mama ;-).

Als we thuiskomen, staat er een Bol.com pakketje voor de deur met daarin twee voorleesboeken die ik heb besteld. Leuk dat ik de boeken heb ontvangen, maar wel jammer dat Post NL ze gewoon aan de deur zet terwijl er niemand thuis is. Op die manier gaan er dus veel pakketjes verloren. 

In de namiddag komt mijn papa bij Lara en ga ik naar het vaccinatiecentrum voor mijn tweede Pfizer vaccin. 

We eten vandaag broccolipuree en kippenballetjes. Simpel maar lekker!

’s Avonds voor het slapengaan lees ik Lara voor uit het boek Raad eens hoeveel ik van je hou. Wat een mooi boek, ik moet er stiekem zelfs een traantje van wegpinken. Daarna kruip ik ook in bed want ik ben heel moe.

Dinsdag

In de voormiddag hebben Lara en haar vriendinnetje opnieuw een speelafspraakje, dit keer bij ons thuis. We wonen op nog geen twee minuten wandelen van elkaar dus dat is erg handig!

In de namiddag gaat Lara bij mijn mama spelen en ga ik aan het werk. Ik schrijf vier artikels voor klanten en begin alvast aan dit fotodagboek. Good job! 

In mijn vorige diary konden jullie lezen dat ik opbergboxen heb besteld bij Bol.com. Ik heb deze boxen vandaag ontvangen, maar helaas zijn alle deksels kapot waardoor ik ze moet retourneren. Aargh, echt niet leuk!

’s Avonds komt mijn papa bij ons eten voor zijn verjaardag. Frietjes met steak en pepersaus, jammie!

Doorheen de dag kreeg ik steeds meer hoofd- en spierpijn als reactie op het vaccin. Vooral de spierpijn is intens en voel ik door mijn hele lichaam. Na het eerste vaccin ben ik een dag heel duizelig geweest, nu dit. Ik neem een pijnstiller en kruip vroeg in bed. Gelukkig verdwijnen de klachten de volgende dag weer. Ik ben er dus telkens maar één dag ‘ziek’ van geweest. 

Woensdag

Onlangs hebben we bij Amazon een boekenrekje besteld voor Lara. Zodra het binnenkomt, zet Glenn het in elkaar en plaats ik de voorleesboeken erin. Ik ben er heel blij mee! Voordien lagen alle boeken gewoon op een stapel op de kast. Zo’n boekenrekje nodigt veel meer uit om een boekje te kiezen voor het slapengaan en het ziet er ook gewoon superleuk uit. 

We spelen en eten watermeloen als tussendoortje. Lara en ik zijn er dol op!

In de namiddag gaan we naar een verjaardagsfeestje van een vriendje, wat doorgaat in een binnenspeeltuin. Dit is het eerste verjaardagsfeestje waar Lara naartoe gaat dus we vinden het best een beetje spannend, maar ook heel leuk. Vanwege de privacy van andere kinderen neem ik hier geen foto’s. 

Op weg naar huis valt Lara als een blok in slaap in de auto. Thuis leggen we haar in bed en ze geeft geen kik. Helemaal op van te spelen. Ook ik ben ontzettend moe maar voordat ik in bed kruip, zet ik nog een gastartikel online en stuur ik een paar mailtjes. Hier had ik eerder op de dag geen tijd voor dus dan maar ’s avonds in de zetel.

Donderdag

In de voormiddag spelen we thuis en gaan we ook nog even langs bij Lara’s vriendinnetje. 

In de namiddag gaat Lara bij mijn mama spelen en ga ik aan werk. Ik schrijf twee artikels voor klanten en stuur alle opdrachten van afgelopen maand naar Tentoo. Zij doen de facturatie en boekhouding dus ik heb hier verder geen omkijken naar en dat vind ik echt heel fijn. Ik heb namelijk een hekel aan dit soort dingen (zegt zij die vroeger Handel heeft gestudeerd, lol).

’s Avonds kijken Glenn en ik naar Startup. Ik vind deze aflevering best saai. De serie gaat echt op en af qua spanning, vind ik. 

Vrijdag

In de voormiddag komt Lara’s vriendinnetje nog eens bij ons spelen. Het was heel gezellig zoals je kunt zien, lol.

Thuis draag ik graag een trainingsbroek. Deze Champion trainingsbroek is mijn favoriet. Ze zit gewoon perfect! Ik had er al één en bestelde er onlangs nog eentje bij Zalando. Als de ene broek in de was zit, heb ik nog een andere. Blij mee! Het is een donkerblauwe broek, maar op de foto ziet ze er iets donkerder uit.

Terwijl Lara een dutje doet in de zetel, knip ik haar nagels. Ze heeft er een hekel aan dus vaak doe ik het zonder dat ze het weet #sneakymama

’s Avonds eten we thuis mosselen en ze zijn superlekker! 

Zaterdag

Glenn en Lara gaan naar de winkel om boodschappen te doen, en ik doe ondertussen wat huishoudelijke klusjes.

Ze brengen deze bloemen mee voor mij. Lara heeft ze gekozen, zo lief!

De rest van de dag spelen we.

En kijken we Netflix want het is buiten slecht weer. 

Ondertussen ga ik onze medicijnen opruimen. Een stom klusje dat ik al maanden uitstel, maar echt eens moet gebeuren. Ik verzamel alle medicijnen en vitaminesupplementen in huis, controleer de vervaldatum en gooi weg wat niet goed meer is. En dat laatste is best veel, kan ik je vertellen. Nog maar een bewijs dat een mens (of wij althans) veel teveel bijhouden. 

Bij Amazon kochten we een medicijnenkastje voor op de muur in onze berging. Daar heb ik nu al onze medicijnen netjes in opgebergd. Voordien lagen onze medicijnen overal in huis, sommige boven, sommige beneden, en dat vond ik op de duur lastig. Nu liggen alle medicijnen (behalve die in de koelkast) op dezelfde plek en dat vind ik echt heel fijn.

’s Avonds kijken Glenn en ik naar Startup. Dit was weer een spannende aflevering, leuk!

Zondag

Zondagochtend zijn we al vroeg in binnenspeeltuin Pretland. Het is de eerste keer dat we hier zijn en het bevalt ons goed. Er is een apart gedeelte voor de allerkleinsten, kleuters en oudere kinderen, wat wij zeker een pluspunt vinden. In sommige binnenspeeltuinen zijn de leeftijden gemengd en lopen de grote kinderen de kleine omver. Hier is dat niet zo en dat vinden we heel fijn!

Binnenspeeltuinen zijn echt ideaal voor Lara om haar energie kwijt te kunnen. Het is ook een leuke uitstap bij slecht weer, wat deze vakantie regelmatig het geval is, haha.

 
Uiteraard speelt mama gewoon mee! Als het niet te druk is, doe ik dat met veel plezier. 

Samen een huis bouwen. Deze grote blokken blijven een succes!

In de namiddag gaat Lara bij mijn mama spelen en slaap ik een paar uurtjes. ’s Avonds maakt Glenn dit lasagne verspakket voor ons twee, lekker! Ondertussen ga ik aan de slag met dit fotodagboek. Na het eten gaan we Lara halen (die in slaap valt in de auto) en kijken Glenn en ik naar Startup. 

Zo, dit was mijn fotodagboekje weer. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

  1. Zo te zien hadden jullie een leuke week ondanks het slechte weer. Dat boekenrekje is tof seg. Heb onlangs ook eens onze medicijnenkast onder handen genomen en het was nodig. Zoals je zegt we houden teveel bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.