DIARY: Ziek, werken & de eerste mosselen

Geplaatst door

Goeiemorgen! Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: afgelopen week was niet mijn week. Ik was snotverkouden, net op het moment dat ik terug aan het werk moest. Behalve werken, spelen met Lara en uitzieken heb ik eigenlijk weinig gedaan. In het weekend kreeg Lara last van haar luchtwegen en zijn we naar de dokter van wacht geweest. Het leek maar niet te stoppen. Maar hé, die weken horen er ook gewoon bij. Omdat ik graag het leven wil delen zoals het is, heb ik ook dit keer een fotodagboek voor jullie klaarstaan. Kijk je mee?  

Maandag

Mijn week begint niet super. Nu Lara aan de beterhand is, ben ik snotverkouden. Helaas is er vandaag geen tijd om te rusten, want ik begin terug (deeltijds) te werken na een weekje verlof. Ook Glenn gaat weer aan de slag.

Op dagen zoals vandaag ben ik extra dankbaar dat we een vaatwasser hebben, haha.

In de voormiddag spelen we buiten want het is mooi weer.

In de namiddag komt mijn papa bij Lara en ga ik boven aan het werk. Ik schrijf vooral artikels voor websites van klanten. Jullie merken hier niets van, maar daar besteed ik de meeste werkuren aan. Tussendoor werk ik voor Vanessablogt.be. 

We eten vandaag broccolipuree en kippenballetjes, lekker! Lara eet appelmoes bij de balletjes #moeilijkeeter.

’s Avonds ben ik kapot en kruip ik extra vroeg in bed. 

Dinsdag

Afgelopen nacht heb ik weinig geslapen. Enerzijds door mijn verkoudheid en anderzijds door Lara die een slechte nacht had. Deze tas koffie verdien ik dus wel (en er volgen nog veel tassen).

Ook vandaag zijn deze tissues mijn beste vrienden. Gelukkig heb ik altijd genoeg dozen in huis.

Post NL brengt mijn Kruidvat bestelling: vochtig toiletpapier voor Lara en Kneipp badproducten (1+1 gratis). Wat betreft het vochtig toiletpapier, gebruik ik verschillende merken. Ik kijk gewoon naar wat er op dat moment in de aanbieding is. 

In de namiddag gaat Lara bij mijn mama en ga ik aan het werk. Nadat ik klaar ben met werken, ga ik in bad met deze badolie. De eucalyptusgeur is op dit moment heel fijn!

’s Avonds bestellen Glenn en ik pizza bij Domino’s. We eten een pizza spicy chicken mix, superlekker!

Ondertussen kijken we naar ‘Atypical’.

Woensdag

In de voormiddag spelen we met deze leuke camper. Ik heb deze camper een tijdje geleden gekocht in de Lidl webshop. Je verwacht het misschien niet, maar ze hebben daar echt leuk speelgoed!

We spelen ook met de Crayola Washimals. Voor wie dit niet kent: eerst moet je de dieren kleuren met de stiften en daarna kan je ze in het badje wassen. Zodra de dieren droog zijn, kan je ze opnieuw kleuren. Heel leuk!

Ondertussen komt mijn Bulbby bestelling binnen: een gepersonaliseerde brooddoos voor Lara. En ik heb goed nieuws want jij kan er binnenkort ook eentje winnen. Hou mijn blog dus goed in de gaten!

In de namiddag komt mijn papa bij Lara en ga ik boven werken. Ik gebruik een desk planner van Action als agenda én planner. Ik gebruik al jaren niets anders. Zodra er een desk planner is volgeschreven, koop ik weer een nieuw exemplaar. De kunstplantjes zijn van IKEA. 

Omdat ik me nog steeds niet goed voel, kruip ik ook vanavond vroeg in bed.

Donderdag

Donderdagvoormiddag spelen we veel met de poppen. Ze worden zelfs geschminkt, haha. 

Als ik Lara vraag wat we daarna gaan doen, zegt ze spontaan: knuffelen met mama. Zo lief! 

Ondertussen gaan de wasjes gewoon door.

Glenn gaat nog wat kleine boodschappen halen in de supermarkt en brengt deze mooie bloemen mee. 

In de namiddag gaat Lara spelen en ga ik aan het werk. Daarna neem ik een klein me-time momentje in de badkamer en gebruik ik voor het eerst deze shampoo. Hij ruikt heel lekker en maakt mijn haar heerlijk zacht. 

’s Avonds eten we spaghetti, yummy!

Omdat ik keelpijn heb, drink ik de hele avond thee. Ik heb nog een paar gratis zakjes van deze Pukka thee liggen dus die gebruik ik als eerste. Ik vind de thee wel lekker, maar niet bijzonder genoeg om zelf te kopen. 

Ondertussen kijken we ‘Atypical’ uit. Het is een mooi einde! 

Vrijdag

Vrijdag is het eindelijk gestopt met regenen en kunnen we weer buiten spelen.

Binnen spelen we met de Duplo trein. Ook heel leuk!

Ondertussen brengt DPD een pakketje voor de buren die niet thuis zijn. Als wij niet thuis zijn, nemen deze buren onze pakketjes aan. Dat is echt heel fijn want het scheelt toch iedere keer een rit naar het postkantoor. 

Terwijl mijn papa bij Lara is, ga ik boven nog twee uurtjes werken.

’s Avonds eten we verse frietjes die mijn papa heeft gemaakt voor ons, lekker!

Zaterdag

Zaterdag is het tijd voor de wekelijkse boodschappen. We scoren twee bakjes aardbeien voor vijf euro, altijd fijn! Dit blijft, naast watermeloen, mijn favoriete fruit. 


In de namiddag genieten we in de tuin van het mooie weer. Het is 25 graden dus we kunnen in het zwembad!

’s Avonds eten we voor de eerste keer dit jaar mosselen en ze zijn heerlijk! 

Zondag

Lara heeft de hele nacht vreselijk gehoest en we hebben nauwelijks geslapen. Omdat ze vaak luchtwegproblemen heeft, en hier al eerder door in het ziekenhuis heeft gelegen, gaan we naar de huisarts van wacht om haar te laten onderzoeken. Het is al snel duidelijk: ze moet terug intensief puffen. Normaal zou het binnen enkele dagen beter moeten zijn. Fingers crossed!

De rest van de dag doen we rustig aan. Ik haal wat slaap in, geniet in de tuin van het mooie weer en zet dit fotodagboek in elkaar. Hopelijk hebben we de komende week een leukere week. Er staan in ieder geval leuke dingen op de planning.

Bedankt voor het lezen en tot volgende keer!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.