Recept: Lasagne Lidl Verspakket (met foto’s)

Geplaatst door

Lasagne Lidl Verspakket – Naast frietjes eet ik heel graag Italiaans. Met pasta, pizza en lasagne kan je me altijd blij maken. Ik koop eigenlijk altijd kant-en-klare lasagne, maar afgelopen weekend heb ik voor het eerst zelf lasagne gemaakt. Het Lasagne Lidl Verspakket heeft me hierbij geholpen! Dit verspakket Lidl is erg handig omdat het bijna alle benodigde ingrediënten bevat. Daarnaast wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je de lasagne moet maken. In dit artikel deel ik het lasagne recept en vertel ik of de lasagne lekker is!

lasagne lidl verspakket

lasagne recept

Lasagne Lidl Verspakket – € 4,69

In het Lidl verspakket zitten de volgende ingrediënten: tomaten (390 gram), 1 rode paprika, 1 wortel, 1 prei, 1 ui, een pakje lasagne-bladen (125 gram), een zakje lasagnesaus (80 gram), 1 knoflookteentje, rozemarijn en tijm.

Dit moet je zelf toevoegen: 300 gram rundergehakt, 300 ml halfvolle melk, 150 gram geraspte kaas en 2 eetlepels olijfolie.

Het lasagne verspakket kost € 4,69 en is bedoeld voor 3 à 4 personen. Volgens Lidl is de bereidingstijd 55 minuten, maar dat klopt niet helemaal. Onderaan het artikel vertel ik daar meer over. 

Lidl lasagne recept 

groenten spoelen

Spoel de groenten.

ui snipperen

Pel en snipper de ui en de knoflook. Ik gebruik hiervoor een hakmolen. Dit werkt niet alleen makkelijk en snel, maar het voorkomt ook dat je ogen tranen tijdens het snijden van de ui!

groenten snijden

Snij de tomaten, prei, wortel en paprika in stukjes. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm en hak fijn. 

gehakt bakken

Verhit de olijfolie in een ruime pan. Bak het gehakt op hoge temperatuur gedurende 3 à 5 minuten. 

Aangezien we al varkensgehakt in huis hadden, heb ik dit gebruikt. Echter heeft rundergehakt de voorkeur omdat dit het lekkerste smaakt in lasagne. 

groenten lasagne

Voeg de ui, knoflook, prei, paprika, wortel, tomaten en kruiden toe aan het gehakt en bak 5 minuten mee op hoge temperatuur.

Volgens het Lidl recept moet je de tomaten pas in de volgende stap toevoegen, maar ik heb dit nu al gedaan. 

melk lasagne

lasagnesaus

Voeg de lasagnesaus en 300 ml halfvolle melk toe. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten op een lage temperatuur sudderen.

lasagne saus

Zo ziet de lasagnesaus eruit!

ovenschaal invetten

Vet een ovenschaal in. 

lasagne schaal

zelf lasagne maken

zelfgemaakte lasagne

Verdeel 1/4 van de saus over de bodem van de ovenschaal en leg er 3 lasagnebladen op. Herhaal dit 2 keer en eindig met een laagje saus.

Let op: je moet de lasagnebladen eerst even in kokend water zacht maken. Ik haal ze uit het water zodra de bladen in een U-vorm rond het vork plooien. Deze stap is niet beschreven in de instructies, maar wel nodig voordat je de lasagnebladen in de ovenschaal legt. 

lasagne geraspte kaas

Bestrooi de bovenste laag met geraspte kaas.

Volgens het Lidl recept heb je maar 150 gram geraspte kaas nodig, maar ik doe er extra veel op omdat wij dit lekker vinden. 

geraspte kaas lasagne

Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de lasagne in 30 minuten gaar. 

verspakket lasagne lidl

Zo, de lasagne is klaar. Hij ziet er echt heerlijk uit!

lasagne lidl

De lasagne ziet er niet alleen heerlijk uit, maar hij smaakt ook ontzettend lekker. Zowel de groenten, kruiden en saus smaken superlekker. Alle ingrediënten komen samen goed tot hun recht! Vorig jaar heb ik reeds verschillende Lidl verspakketten klaargemaakt en ze vielen allemaal in de smaak, maar dit lasagne verspakket springt er toch wel bovenuit. Het is de lekkerste maaltijd tot nu toe!

Volgens Lidl is dit gerecht geschikt voor 3 à 4 personen. Wij zijn flinke eters en komen op 3 personen uit. De bereidingstijd van 55 minuten klopt niet. Ik ben al bijna 55 minuten bezig met de voorbereiding en dan moet de lasagne nog 30 minuten de oven in. Gezien de lange bereidingstijd is dit voor ons geen gerecht dat we wekelijks zouden klaarmaken, maar eerder eenmaal per maand. Echter is de Lidl lasagne ontzettend lekker en daarom raad ik hem ook zeker aan!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Benieuwd naar nog meer Lidl verspakketten? 

Recept: Groentekebab Lidl Verspakket
Recept: Erwtensoep Verspakket Lidl
Recept: Lidl Verspakket Groene Curry
Recept: Lidl Verspakket Pompoensoep
Recept: Lidl Verspakket Zoete Aardappelsoep

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *