Met deze 5 tips vind je de perfecte sjaal

Geplaatst door

De perfecte sjaal vinden – Het koude winterweer staat gelijk aan een lekker knusse, warme outfit. Een warme trui en een dikke winterjas zijn alvast een goed begin. Maar wat ook zeker niet mag ontbreken bij je warme outfit, is een zachte sjaal. Vind jij het moeilijk om de juiste sjaal te kiezen? Met deze tips vind je de perfecte sjaal!

mooie sjaals voor vrouwen

1. De perfecte sjaal: de ideale kleur bij je outfit

Een sjaal kan je outfit maken of kraken. Kies daarom eentje die bij je outfit past. Als je bijvoorbeeld een grijs accent in je outfit draagt, kies dan voor een grijze sjaal. Daarnaast is het een goed idee om je sjaal, handschoenen, muts en winterjas op elkaar af te stemmen. Zo is je outfit compleet!

2. Opvallende sjaal: hou je outfit sober

Draag je een opvallende sjaal? Hou de rest van je outfit dan sober. Een sjaal met print staat het mooist bij een effen jas. Een opvallende kleur komt helemaal tot zijn recht als je de rest van je outfit sober houdt. Je kunt een sjaal ook gebruiken als eyecatcher: een basic trui ziet er bijvoorbeeld helemaal anders uit met een leuke sjaal.

3. De juiste kleur bij je gezicht

Sommige mensen staan met iedere kleur sjaal. Maar als een sjaal niet zo goed bij je lijkt te passen, kan het aan de kleur liggen. De kleuren die mooi bij je staan, komen vaak overeen met de tinten in je huid, ogen en haar. Mijn tip is om tijdens het kiezen een paar sjaals over je schouder en onder je kin te houden. Zo kan je gemakkelijk zien of de kleur sjaal je doet opleven of juist bleker maakt.

perfecte sjaal

4. De juiste kleur bij je haar

Blondines staan met veel kleuren, maar er zijn een aantal tinten die je kapsel en gezicht extra mooi laat uitkomen: rood, wit, kobaltblauw en smaragdgroen. 

Volgens Maaike van der Maat, verzorgingsexpert bij Reviewify, staan bij brunettes donkere kleuren heel goed. Ze vertelt ons dat de volgende kleuren extra kracht geven: okergeel, paars, donkerroze, olijf- en kakigroen en donkerblauw. Vrouwen met rood haar zijn bijzonder, daarom is het leuk om voor kleuren te kiezen die je kapsel extra in de verf zetten: groen, zwart, kobaltblauw en bruintinten. 

Heb je zwart haar? Er zijn weinig kleuren die zwartharige vrouwen niet staan. Kies bij voorkeur voor een levendige tint om je zwarte haar extra te doen stralen: rood, oranje, lichtbruine tinten, paars en grijs. Vrouwen met grijs haar staan dan weer goed met verschillende tinten grijs, blauw en fuchsia, paars en aardetinten. 

5. De perfecte sjaal bij je figuur

Tenslotte kan je ook rekening houden met je figuur als je op zoek bent naar de perfecte sjaal. Ben je klein? Dan kies je best voor een fijngebreide sjaal die niet te bombastisch is. Als je eerder groot bent, dan is een dikke, volle sjaal heel leuk. Heb je een zwaardere boezem? Ga dan voor soepel vallende sjaals die niet te veel extra volume creëren. Omgekeerd geldt ook: kleinere borsten lijken optisch groter als je een volle sjaal draagt. Heb je een voller figuur? Dan staan sjaals met grove patronen en motieven heel mooi bij jou!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Je sjaal wassen: vergeet jij het stiekem ook?