Je sjaal wassen: vergeet jij het stiekem ook?

Geplaatst door

In het najaar gaan we de deur nauwelijks uit zonder sjaal. In weer en wind knopen we hem strak om onze hals voor we de deur uit gaan. Een wasbeurtje op zijn tijd zou dus geen overbodige luxe zijn. Echter wassen veel mensen hun sjaals lang niet zo vaak als hun andere kleding. Jeansbroeken, sokken, beddengoed… alles gaat regelmatig in de wasmachine. Maar die sjaal aan de kapstok durven we wel eens vergeten. Je sjaal wassen, hoe doe je dat? En hoe vaak moet je een sjaal wassen?

hoe sjaal wassen

Hoe vaak sjaal wassen?

Je staat er wellicht niet bij stil, maar je sjaal is een broedplaats voor bacteriën en die bacteriën kunnen ervoor zorgen dat je ziek wordt. Zeker wanneer er veel mensen in je omgeving ziek zijn, is het verstandig om je sjaal regelmatig te wassen. En dan bedoel ik niet één keer per jaar een wasje voor de sjaals opnieuw de kleerkast ingaan, maar een paar keer per seizoen. 

Hoe sjaal wassen? 

Je kunt een (wollen) sjaal wassen op deze manier: maak een sopje met lauwwarm water en een beetje babyshampoo. Laat de sjaal tien minuten weken en leg hem daarna in een emmer met koud water. Ververs het water telkens opnieuw tot er geen zeep meer uitkomt. Knijp de sjaal voorzichtig uit en laat hem buiten drogen of liggend op een handdoek om de vorm te behouden. Stop je sjaal nooit in de droogkast want de warmte kan hem beschadigen.

Doe je liever geen handwas? Je sjaal wassen in de wasmachine op een wolwasprogramma kan ook, niet warmer dan 30 graden. Gebruik bij voorkeur een wolwasmiddel om je sjaal mooi te houden zodat je er lang van kunt genieten.

hoe vaak sjaal wassen

Zo, nu weet je hoe je je sjaal moet wassen en hoe vaak je dit het beste doet. Is het al lang geleden dat jouw sjaal een wasbeurt heeft gehad? Dan heb je alvast iets om op je to do lijstje te zetten 😉

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Deze fouten maak jij stiekem ook bij het wassen

Met deze 5 tips blijven je bh’s langer mooi

Eén reactie

  1. Dit is echt een goede blogpost op een goed moment haha. Ik was mijn sjaals wel als ik ze uit de kast haal maar daarna? Uhhhhh, ga ik snel weer doen haha. Thnx voor de reminder.

Reacties zijn gesloten.