Geld besparen met kinderen? 5 handige tips!

Geplaatst door

Iedere ouder zal het beamen: kinderen kosten geld. Echter betekent het beste voor je kind niet altijd het duurste. Hoe kan je geld besparen met kinderen? Ik zet vijf handige tips op een rijtje voor je!

geld besparen met kinderen

Hoe kan je geld besparen met kinderen?

1. Ga zonder kinderen naar de winkel

Winkelen met kinderen: voor je het weet ligt je karretje vol. In de supermarkt zien ze overal lekkers liggen en in winkels zoals Action komen ze ook een heleboel leuke dingen tegen. Met als gevolg dat je wel even moet slikken wanneer je het bedrag aan de kassa hoort. Neem je de kinderen toch mee? Maak dan op voorhand goede afspraken, bijvoorbeeld dat ze één ding mogen kiezen. Door hier vooraf duidelijk over te zijn, kan je op het moment veel geld en gedoe besparen.

2. Koop tweedehands kleding en speelgoed

Kinderen groeien snel uit hun kleren. Voor je het weet, moet je weer nieuwe kinderkleding kopen. Wil je geld besparen met kinderen? Kijk dan eens rond op tweedehands websites of in tweedehands winkels. Vaak is de kleding die je daar vindt slechts een paar keer gedragen. Hetzelfde geldt voor speelgoed, dat hoeft heus niet altijd nieuw te zijn. Tweedehands websites staan er vol mee! Zo kan je bepaalde speelgoedmerken, die je normaal te duur vindt, aan een goedkopere prijs scoren.

geld besparen kinderen

3. Koop cadeautjes het hele jaar door

Zie je ergens een leuk cadeau aan een mooie prijs? Koop het en bewaar het tot de eerstvolgende gelegenheid, bijvoorbeeld een verjaardag of Kerst. Door gebruik te maken van kortingen kan je flink wat geld besparen. Het enige nadeel is dat je als ouder soms nog een tijdje moet wachten om het cadeau te geven. 

4. Denk vooruit in je aankopen

Heeft je oudste kind een nieuw bed nodig? Probeer vooruit te denken en kies bij voorkeur een tijdloos exemplaar. Zo is het bed ook geschikt voor eventueel een tweede of derde kind. Ook een goed onderhoud is belangrijk zodat je jaren kunt genieten van je aankoop.

5. Kies voor wasbare luiers en billendoekjes

De laatste tip is bedoeld voor ouders met jonge kinderen. In de eerste levensjaren van een kind gaat er veel geld naar luiers, billendoekjes en oefen onderbroekjes. Door alvast voor wasbare luiers en wasbare billendoekjes te kiezen, kan je veel geld besparen. Bovendien draag je hierdoor je steentje bij aan het milieu en dat is natuurlijk ook mooi! 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

10 tips om voordelig op reis te gaan

Zo kan je makkelijk geld besparen op elektronica aankopen