Onze avondroutine in foto’s

Geplaatst door

Onlangs deelde ik voor het eerst een dag uit mijn leven. Aan de statistieken te zien, vinden jullie het leuk om een kijkje in mijn leven te nemen. Ikzelf vind het ook superleuk om te doen en daarom wil ik vaker persoonlijke dingen delen. Vandaag laat ik jullie onze avondroutine zien. Afgelopen zaterdag heb ik gedurende de avond een aantal foto’s gemaakt. Zo krijgen jullie een idee van hoe onze avonden er meestal uitzien. Misschien kunnen jullie er inspiratie uit halen. Of misschien vinden jullie het gewoon leuk om te zien. Wat de reden ook is, kijk gezellig mee!

avondroutine

croque monsieur

In de namiddag heb ik een paar uurtjes gewerkt. Om 17:15 stop ik ermee en begin ik aan ons avondeten. Vanavond is dat heel simpel maar wel heel lekker: croque monsieur, komkommer en ketchup. Ook Lara is er gek op! Het is één van de weinige maaltijden waarbij geen strijd wordt gevoerd #peuter. Ook wel eens leuk als mama!

plantensproeier action

Na het avondeten spelen we altijd nog een halfuur tot een uur, afhankelijk van hoe laat het is en hoe moe Lara is. Het is nog 23 graden buiten dus we gaan in de tuin spelen. De plantensproeier van de Action is hier een succes. Zo zie je maar dat leuk speelgoed niet per se duur en speciaal hoeft te zijn.

smoby speelhuis

Ineens begint het te regenen, maar Lara trekt zich er niets van aan en speelt gewoon verder, lol. Ze vindt de regen heel leuk. Benieuwd of ze er binnen een paar jaar nog zo over denkt 😉

skye knuffel

Daarna gaan we naar boven. Lara kiest iedere avond een knuffel of pop uit (soms ook meerdere) om mee te nemen in haar bed. Vanavond is dat Skye van Paw Patrol.

kruidvat rustgevend badje

Tijd om in bad te gaan! Lara en ik doen dat altijd samen, al sinds ze klein was. En zoals je kunt zien is dat heel gezellig met de familie Kwak erbij! Ik vind het Kruidvat badschuim trouwens niets bijzonders. Het is gewoon een prima schuim, maar van de lavendelgeur ruik ik niets in bad.

the ritual of sakura shower foam

Voor mezelf gebruik ik deze heerlijke producten. Over de Therme Natural Beauty Shampoo heb ik reeds een review geschreven, mocht je daar benieuwd naar zijn.

avondroutine

Fris gewassen en wel! Altijd fijn om fris aan mijn avond te beginnen. 

therme natural beauty nachtcreme

Ik breng alvast mijn nachtcrème aan. Ook deze is van Therme. Tja, het zijn gewoon heel fijne producten. Mijn haar laat ik altijd aan de lucht drogen.

cien brazilian breeze cream

Nadat ik me heb gewassen, smeer ik altijd een bodylotion op mijn armen en benen. Vandaag kies ik voor de Cien Brazilian Breeze Body Cream. Ook een topper!

knuffel skye

Ondertussen heeft Glenn Lara klaargemaakt om naar bed te gaan. Ze drinkt nog een beetje water, we knuffelen nog even samen, nachtlampje aan en dan ‘saapie’, zoals Lara het altijd lief zegt. 

nachtlampje vos

Echter gaat dat slapen niet zo gemakkelijk. De laatste tijd heeft ze veel moeite met in slaap vallen en roept ze honderd keer mama. Nadat ik 45 minuten heen en weer heb gelopen, valt ze in slaap. Oef!

Misschien fijn om te weten: als Lara een middagdutje doet, zoals vandaag, dan ligt ze rond 20:00 in bed. Als ze geen middagdutje doet, dan is ze natuurlijk vroeger moe en slaapt ze vaak al om 19:00. Meestal doet ze nog een middagdutje, maar af en toe gebeurt het eens dat het niet lukt. Ze heeft het dutje wel nog echt nodig. Als ze ’s middags niet heeft geslapen, dan merk je dat duidelijk aan haar en is ze tegen de late namiddag helemaal op. 

speelgoed opruimen

Zodra ik beneden kom, ruim ik het speelgoed op en zet ik alles netjes klaar voor de volgende dag. Ik maak ook nog de vaatwasser leeg en neem alvast een brood uit de diepvries voor morgen.

snowpiercer

Daarna ploffen Glenn en ik in de zetel. We kijken naar de derde aflevering van Snowpiercer. Ondanks dat ik totaal niet van sciencefiction hou, vind ik dit een goede en spannende serie. Ik steek ook altijd een paar (geur)kaarsen aan, vind ik gezellig! We kijken overigens niet iedere avond Netflix. Soms kijk ik bijvoorbeeld graag vlogs en doet Glenn ondertussen iets anders. 

way to go milk chocolate

Bij Netflix hoort ook… een stukje lekkere chocolade! Echter hoort chocolade eten niet bij mijn avondroutine hoor, haha. Soms heb ik zin om ’s avonds nog iets te snoepen, soms ook niet. 

slapen

Om 22:00 ga ik naar bed en surf ik nog even op mijn iPhone. Ik zou graag nog een aflevering van Snowpiercer hebben gekeken, maar ik heb mijn slaap nu eenmaal nodig. Rond 06:00 is Lara alweer wakker, onze vroege vogel. 

de tuinen amandelolie

Voor ik mijn ogen dicht doe, ga ik nog eens naar het toilet en breng ik amandelolie aan onder mijn ogen. Ik heb gelezen dat amandelolie goed zou werken tegen donkere kringen. Tot nu merk ik er nog niets van, maar ik geef het nog even een kans. Daarna ga ik slapen. Leuk dat je hebt meegekeken naar onze avondroutine, tot de volgende keer!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.