5 jobs voor echte dierenliefhebbers

Geplaatst door

Ben jij een echte dierenvriend? Weet dan dat er de afgelopen jaren heel wat nieuwe beroepen ontstaan zijn waarin je je dierenliefde kan loslaten. In sommige gevallen kan je ook met dieren werken als je geen diploma hebt. Naast dierenarts zijn er nog andere beroepen waarbij je met je favoriete dieren aan de slag kan. In dit artikel vind je alvast vijf jobs voor echte dierenliefhebbers. Misschien is één van deze jobs wel iets voor jou!

jobs voor dierenliefhebbers

1. Dierenarts en dierenartsassistente

Dierenarts worden, het is een vaak voorkomende kinderdroom en een logische keuze voor wie van dieren houdt. Echter is het beroep van dierenarts niet altijd rozengeur en maneschijn. Een dierenarts verzorgt dagelijks gewonde of zieke dieren en geeft vaccinaties aan dieren die het nodig hebben. Soms moet je dus van je hart een steen maken, maar over het algemeen krijg je wel veel voldoening van wat je doet.

Het rechterhand van de dierenarts is een dierenartsassistente. Deze job houdt onder andere in dat je de dierenarts helpt tijdens consultaties, baasjes adviseert over de juiste verzorging van hun dieren en assisteert bij operaties. Lijken deze jobs iets voor jou? Hier kan je een vacature dierenarts en vacature dierenartsassistente vinden. 

2. Dierenverzorger

Een dierenverzorger staat in, zoals de naam reeds doet vermoeden, voor de verzorging van dieren. Hij geeft ze eten, verzorgt ze, houdt hun gezondheid in de gaten en assisteert eventueel de dierenarts bij problemen. Als dierenverzorger werk je bijvoorbeeld in een dierentuin, kinderboerderij of dierenasiel. Het is een leuke, afwisselende job die je veel voldoening geeft.

3. Hondenwandelaar

Ben je op zoek naar een job met dieren zonder diploma? Dan is de job van hondenwandelaar misschien iets voor jou. Een hond heeft nood aan beweging en grote open ruimtes om fit te blijven. Als hij wordt opgesloten in een klein appartement kan hij depressief of zelfs agressief worden. Aangezien veel mensen overdag gaan werken, hebben ze weinig tijd over om zelf te gaan wandelen met hun viervoeter. Door op deze behoefte in te spelen is het beroep van hondenwandelaar ontstaan.

Als hondenwandelaar ga je dan thuis de hond ophalen om er een flinke wandeling mee te maken. Als je een echte hondenliefhebber bent, dan heb je hiermee je droomjob wel gevonden! In dierenasielen zoeken ze vaak mensen die met honden willen gaan wandelen. 

hondenwandelaar

4. Kattenoppas

Nog een job met dieren zonder diploma is een kattenoppas. Er bestaat een dienst die ‘cat-sitting’ aanbiedt voor mensen die niet veel thuis zijn of op reis vertrekken zonder hun kat mee te nemen. Als cat-sitter ga je regelmatig bij mensen thuis langs om de kat eten te geven en te strelen. Een leuke job als je van katten houdt!

5. Dierensalon

In principe heb je geen opleiding nodig om van start te gaan in een dierensalon. De meeste salons nemen nieuwe, enthousiaste dierenliefhebbers aan en leren ze dan de kneepjes van het vak. Het is een job voor wie van dieren houdt, al moet je wel tegen een stootje kunnen. Niet iedere hond staat immers te springen om gewassen en getrimd te worden. 

kat

Zo, dit zijn vijf jobs voor echte dierenliefhebbers. Voor sommige jobs heb je een diploma nodig, voor andere jobs is een hart voor dieren voldoende. Op internet kan je tal van vacatures vinden. Je kunt ook een opleiding volgen, bijvoorbeeld een thuiscursus dierenverzorging. Kijk maar eens rond, het is nooit te laat om voor je droomjob te gaan!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx