Eetdagboek: wat eet ik op een dag?

Geplaatst door

Ik vind het altijd ontzettend leuk om een eetdagboek van iemand anders te zien. Zo kom je te weten wat die persoon graag eet en wat zijn of haar eetgewoontes zijn. Zie je iets lekkers, dan kan je er inspiratie uithalen om er zelf mee aan de slag te gaan. Afgelopen vrijdag was ik aan het eten en bedacht ik me dat ik eigenlijk nog nooit een eetdagboek op mijn blog heb gedeeld. Je raadt het al: gisteren heb ik een eetdagboek bijgehouden en heb ik foto’s gemaakt van alle maaltijden die ik heb gegeten.

Hoe mijn eetpatroon eruit ziet? Ik hou van lekker eten en ik geniet daar heel erg van. Ik vind het belangrijk om gezond te eten en te drinken: veel water en thee, volkoren producten, veel groenten en fruit, niet te veel snoepen en dergelijke. Maar af en toe gaat er ook zeker iets ongezonder naar binnen. Ik probeer vooral een balans te houden tussen gezond eten en genieten. Ben je benieuwd naar wat ik zoal eet op een dag? Kijk dan gezellig mee!

Eetdagboek zaterdag

09.30 uur: Zaterdag is mijn uitslaapdag (de papa staat op voor Lara) dus dan ontbijt ik wat later. Ik eet zoals gewoonlijk Fitness volkoren granen met pure chocolade en magere melk. Qua ontbijt ben ik een echt gewoontedier. Als ik iets graag eet, dan kan ik dat maanden aan een stuk eten. Bij mijn ontbijt drink ik water, onder andere om mijn vitaminen tegen vermoeidheid in te nemen. Daarna drink ik altijd nog een tas thee. Mijn favoriete thee van dit moment is Lipton Green Tea Intense Mint. Ik hou van thee met muntsmaak!

fitness volkoren granen chocolade

12.30 uur: Op zaterdagvoormiddag doen we onze wekelijkse boodschappen bij Lidl. Voor ’s middags brengen we altijd broodjes mee. Ik eet twee meergranenbroodjes met gerookte zalm en sla. Bij mijn middageten drink ik water. Daarna drink ik nog een tas thee. Water en thee drink ik trouwens de hele dag door. 

meergranenbrood

15.30 uur: In de namiddag heb ik geen zin in een stuk fruit, wel in een vers vruchtensapje van Chef Select To Go. Ik ga voor  sinaasappel en aardbei, zo lekker! Ik kan niet wachten tot het aardbeienseizoen er weer is en ik volop aardbeien kan eten. Dit blijft toch wel mijn favoriete fruit. 

chef to go select sinaasappel aardbei

19.00 uur: ’s Avonds eten we wok. We gebruiken hiervoor kippenreepjes op oosterse wijze, wokmix sojascheuten, champignons en wokkruiden. Zoals je ziet eten we hier geen pasta of rijst bij. Wij vinden het niet nodig om iedere dag koolhydraten te eten bij ons avondeten. Meerdere keren per week eten we gewoon lekker veel groenten en vlees. Bij mijn avondeten drink ik altijd Freeway cola zero.

wok

wokken

20.15 uur: Tijd om onder mijn dekentje te kruipen en serie te kijken. Momenteel kijken we naar Absentia, een heel spannende thrillerserie! Als ik televisie kijk, vind ik het fijn om nog iets kleins te snacken. Vanavond kies ik voor deze lekkere Sondey boterwafels. Het zijn niet de ‘echte’ boterwafels van Jules Destrooper maar ik vind ze net zo lekker!

boterwafels

Zo, dit was mijn eetdagboek van gisteren. Als jullie het leuk vinden om te zien, dan wil ik nog wel eens een eetdagboek bijhouden, bijvoorbeeld van meerdere dagen. Laat maar weten! Nu ben ik ook wel benieuwd naar jouw eetgewoontes. Wat eet jij zoal op een dag? Eet jij (on)gezond? En waar ga jij boodschappen doen? Ik ben benieuwd naar je reactie!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

Reacties zijn gesloten.