Woontrends 2019: Dit is de trend in het voorjaar en de zomer

Geplaatst door
Oogverblindend, kleurrijk en natuurlijk tegelijkertijd – daar draait het om bij de lente en zomer woontrends van 2019. Dit jaar komen minimalisme en uitbundigheid samen. Dat klinkt in eerste instantie misschien tegenstrijdig, maar dit jaar is alles mogelijk met de woontrends. Van eenvoudig tot expressief – in 2019 vind je voor iedere wens wel wat. Ik vertel je graag wat er dit voorjaar en deze zomer precies on trend is.

NATUURLIJKE MATERIALEN ZIJN EEN MUST

Wat zijn de woontrends van lente en zomer 2019? Tijdloos en huiselijk – natuurlijke materialen zoals hout, linnen of leer geven de kamers een scandinavisch karakter. Door het gebruik van deze materialen, laat je de kamers schitteren in hun natuurlijke pracht en praal. Bijzonder trendy dit seizoen zijn objecten gemaakt van koord. Maak een eyecatcher door bijvoorbeeld kussens van dit materiaal of kies voor een fauteuil van de stof met het typische ribpatroon – met koord ben je dit jaar op de goede weg. En het beste van alles: het materiaal is niet alleen een visuele blikvanger, maar slaat ook de warmte optimaal op en zorgt zo voor meer gezelligheid. 
 

HET WORDT KLEURRIJK
 
In het voorjaar en de zomer moet je niet gierig zijn met kleuren in huis – zo veel is zeker. Zo zorg je voor een frisse uitstraling. Of het nu warme terracotta tinten of diepblauw zijn – veel dingen zijn dit seizoen toegestaan. Ook wordt in het voorjaar en de zomer een mix van verschillende tinten aangekondigd. Combineer bijvoorbeeld beige, blauw en roze. Een leuke eyecatcher zijn ook woonaccessoires in pastelkleuren, zoals ze te vinden zijn in deze online shop. Deze brengen frisheid in de kamers en zien er tegelijkertijd zoet uit. Niet alleen in het woongedeelte kan je een mooie blikvanger maken met de delicate tinten. Ze zijn ook bijzonder goed in de keuken of eetkamer. Ze creëren een bijzonder uitnodigende sfeer en nodigen je uit om te blijven hangen. Zelfs kleine accessoires kunnen kleur brengen in deze kamers. Wat dacht je bijvoorbeeld van keukendoeken in baby roze of een vaas in muntgroen? 
 
 
GA VOOR DE METALLIC LOOK

Accessoires zoals spiegels, schilderijlijsten of bijzettafels van rosé goud en metaal zijn dit voorjaar en de zomer onmisbaar. Ze leggen een groot accent. Maar pas op: je moet het niet overdrijven met de metallic look. Beperk je beter tot enkele decoratieve stukken zoals kandelaars, lampen of vazen en maak er een statement mee. Want als ze alleen staan, zijn ze veel effectiever. 
 

KWASTEN & FRANJES MOGEN NIET ONTBREKEN

Of het nu gaat om dekens, kussens of lampen – deze decoratieve elementen maken de accessoires iets heel bijzonders: Fringes en kwasten. Omdat deze decoraties lichtheid uitstralen. Ze passen perfect in kamers met een geschiedenis en creëren een prachtige sfeer zonder de ruimte te overbelasten. Of het nu in de slaapkamer of het woongedeelte is – met deze accessoires zit je nooit fout.
 

Welke woontrend spreekt jou het meeste aan?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

Reacties zijn gesloten.