Maak je huis klaar voor de herfst: 7 tips

Geplaatst door
Gisteren deelde ik een artikel over hoe je jouw kleerkast kunt voorbereiden op de herfst. Vandaag is het tijd voor je huis! Terwijl het buiten volop regent is het binnen net heel gezellig. Hoe haal je de herfst in huis? Hoe creëer je een warme en gezellige sfeer? Ik deel 7 tips!

herfst decoratie
 

1. WARME HERFSTKLEUREN

Bij de herfst horen warme kleuren zoals bruin, aubergine, geel en oranje. Vul je interieur daarom aan met deze warme herfsttinten. Je hoeft heus niet je muren te schilderen. Het is heel makkelijk om met accessoires en decoratie het thema van je kamer te veranderen. 
 
2. KAARSEN
 
In het najaar mogen kaarsen zeker niet ontbreken in je woonkamer. Kaarsen zijn de beste sfeermakers als het buiten koud en donker is. Plaats een paar kaarsen bij elkaar op een plateau of koop een mooie kandelaar. Hou je van een lekker (herfst)geurtje in huis? Dan zijn geurkaarsen of geurstokjes echt iets voor jou.
 
3. VERVANG KUSSENHOEZEN
 
In de zomer wil je graag dat alles licht en fris is in huis, maar in de herfst wil je net de sfeer van warmte en gezelligheid creëren. Dit kan je doen door bijvoorbeeld te kiezen voor andere kussenhoezen. Diepe kleuren met een warme gloed en gebreide stoffen die heerlijk zacht aanvoelen. 
 
4. WARME DEKENTJES
 
De warmte voel je niet alleen door materialen en kleuren, maar ook door het echt lekker warm te hebben. Mooie, zachte dekentjes zijn hiervoor ideaal. Wie wil er nu niet lekker knus onder een dekentje voor de televisie zitten met een goede serie? Bovendien is een dekentje een leuke toevoeging voor het interieur in de herfst. 

5. MAAK DE HAARD KLAAR

Is de haard al schoongemaakt? Helemaal klaar voor het koude najaar? Steek hem dan al lekker aan. Dit is niet alleen romantisch, maar ook lekker warm. Neem er een boek bij en geniet heerlijk onder dat dekentje! Mocht je nog op zoek zijn naar haardhout, dan raad ik je het haardhout van Berdihaardhout aan. 

6. NATUURLIJKE DECORATIE

Of je nu van een landelijke stijl houdt of niet, de warme sfeer van natuurlijke decoratie krijg je niet met industriële materialen. Boomstronken, gedroogde planten, rieten manden en pompoenen geven je interieur meteen een andere uitstraling. 

7. MAAK FOTOLIJSTJES

Koop enkele fotolijstjes en plaats daar leuke herfstfoto’s en mooie quotes in. Dit staat niet alleen mooi in je interieur, maar het is nog eens inspirerend ook. Neem eens een kijkje op Pinterest want daar zal je dit soort dingen zeker vinden. 

Wat doe jij om jouw huis herfstproof te maken?


Veel liefs,
Vanessa xxx

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *