donderdag 26 juli 2018

Waarom december mijn favoriete maand is

De afgelopen weken hebben we al ontzettend mooi weer gehad, en de komende periode krijgen we nog meer zomerse temperaturen. Eerlijk, ik word heel blij van de zon maar momenteel is de hittegolf toch wat te warm voor mij. De temperatuur mag gerust een paar graadjes zakken. Stiekem kijk ik zelfs uit naar december want dat blijft mijn favoriete maand van het jaar. Hieronder vertel ik je waarom.


Op 21 december 2017 is Lara geboren en dat is voor mij dan ook de belangrijkste reden waarom de maand december zo speciaal is. Op die dag ben ik voor het eerst mama geworden van een prachtige dochter en dat heeft mijn leven helemaal veranderd. Mama zijn is het allermooiste wat er is, er bestaat geen rijker gevoel dan dat. Niet alleen de bevalling en de geboorte zullen me voor altijd bijblijven, maar ook de weken vooraf. Ik moest namelijk iedere dag naar het ziekenhuis i.v.m. hoge bloeddruk en risico op zwangerschapsvergiftiging. De laatste dagen liep ik thuis rond met al enkele centimeters ontsluiting dus de bevalling kon eigenlijk op ieder moment beginnen. Goh, wat waren dat spannende momenten! In ieder geval de spannendste maand december ooit, haha! 

Omdat Lara geelzucht had en ze enkele dagen 'onder de lamp' moest liggen, moesten we langer in het ziekenhuis blijven. We hebben onze eerste Kerst dan ook in het ziekenhuis doorgebracht. Ik weet nog goed dat Glenn en ik helemaal geen kerstgevoel hadden. Wij hadden geen nood aan een kerstboom met cadeautjes en een uitgebreid kerstdiner. Wij waren op dat moment alleen maar bezig met ons lieve kleine dochtertje, ons allergrootste cadeau. Een heel bijzondere Kerst om nooit meer te vergeten. 

kerst

Toch kijk ik er enorm naar uit om dit jaar thuis Kerst te vieren met mijn gezinnetje. Ik ben namelijk wel een echte kerstmens. Ik hou heel erg van de gezelligheid die Kerst met zich meebrengt. De kerstboom versieren, kerstdecoratie in huis, kerstmuziek, voor de 100ste keer naar Home Alone kijken, lekker uitgebreid eten, pakjes openmaken... Zo leuk vind ik dat! Ik stuur ook heel graag kerstkaartjes, zeker met een leuke kerstzegel erop. Niets is toch leuker dan mensen blij te maken met een kerstkaartje?  

Eenmaal Kerst eraan komt, dan wordt Lara ook al 1 jaar en gaan we haar eerste verjaardag vieren. Dat wordt sowieso een bijzondere dag! December is eigenlijk een echte feestmaand voor ons. Doe daar nog Sinterklaas bij en Lara mag een hele maand cadeautjes uitpakken. Oh, wat kijk ik er allemaal naar uit! Maar eerst nog wat puffen en zweten ;-). 

Wat is jouw favoriete maand? Kijk jij stiekem ook uit naar Kerst?

Veel liefs,
Vanessa xxx

4 opmerkingen:

 1. Ik kijk ook al uit naar december, gewoon omdat het door de feestdagen een hele gezellige maand is x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. December lijkt me leuk ja,om Lara'tje lekker te verwennen,Sint,haar verjaardag,Kerst,Nieuwjaar,hohoho,een dure maand als je het mij vraagt,HAHA!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. December ja een speciale maand lara'tje haar eerste verjaardag en Sint niklaas en leuk speelgoed voor haar�� zeer speciale maand ��

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier net hetzelfde. Rui is een jaar en 1 dag voor Lara geboren. Heel de maand feestmaand dus :)

  BeantwoordenVerwijderen