donderdag 28 juni 2018

Lara is 6 maanden oud, hoe gaat het?

Ik herinner me als de dag van gisteren dat Lara werd geboren en inmiddels is ze al 6 maanden oud, wat vliegt de tijd! Ik vind het echt fantastisch om te zien hoe Lara iedere dag ontwikkelt. De afgelopen maanden zijn er zoveel leuke dingen gebeurd, maar ook minder leuke dingen. In deze update vertel ik jullie graag hoe het met Lara gaat. 


ONTWIKKELING

Lara ontwikkelt prima. Ze is nu 70,5 cm groot en weegt 8,230 kg. Ze is heel "druk" en beweeglijk, ze lacht veel, wil alles zien 
en brabbelt soms hele verhaaltjes. Sinds enkele weken draait ze van haar rug op haar buik en dat is een grote mijlpaal. Als ze op onze schoot zit, dan duwt ze zich helemaal recht met haar beentjes en wil ze precies al rechtstaan. Als het van Lara afhangt, dan zou ze nu al lopen, haha! Ik vind het echt geweldig om te zien hoe ze iedere dag ontwikkelt. Niet te geloven dat ze 6 maanden geleden nog in mijn buik zat en nu al zoveel kan. Het blijft een wonder. 


VASTE VOEDING

Toen Lara 4 maanden oud was, zijn we met groentepap gestart. Een maand later met fruitpap. De eerste dagen verliep dit een beetje moeizaam, maar daarna ging het super goed. Ik maak alles vers en ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk te variëren qua groenten en fruit. Lara eet haar bordje altijd flink leeg en dat is echt heel fijn. Sinds enkele dagen eet ze kip en vis en ook dat valt goed in de smaak. Verder krijgt Lara nog 3 flessen melk per dag. Een pluspunt: sinds ze vaste voeding krijgt is de reflux (teruggeven van melk) enorm verminderd. Voor ons was het dus een goede beslissing om op 4 maanden met vaste voeding te beginnen. 

TANDJES

Op 5 maanden heeft Lara haar eerste twee tandjes gekregen onderaan. Ze was er vroeg bij en dat hebben we geweten. Lara heeft er echt last van gehad. Ze weende veel, ze had koorts en diarree, kwijlde veel en ze zat constant met haar vingers in haar mondje. Ik heb Gengigel (gel voor op tandvlees) en koude bijtringen gebruikt, maar wonderen doen die dingen niet. Ik ben al bang voor alle andere tandjes die nog moeten komen, en dat zijn er nog veel!

SLAPEN

's Nachts slaapt Lara vrij mooi door, maar het inslapen is vaak een strijd, ook overdag. Alle tekenen wijzen erop dat ze moe is: geeuwen, in haar oogjes wrijven, aan haar oortje trekken... en toch duurt het zo lang (soms een halfuur tot een uur) vooraleer ze in slaap valt. Ze weent dan en geraakt helemaal overstuur. Ik hecht al veel belang aan een vaste routine, bijvoorbeeld 's avonds badje-flesje-bedje, maar dat helpt niet. Mochten jullie tips hebben, laat het dan zeker weten. 

EN DE MAMA?

Ik vind het ontzettend leuk om iedere dag voor mijn dochtertje te kunnen zorgen. Ik kan elke nieuwe stap in haar ontwikkeling van dichtbij meemaken en dat is super. Tegelijk is het ook heel vermoeiend voor mij, zeker als je weet dat ik CVS (Chronisch Vermoeidheidssyndroom) en fibromyalgie heb. 's Avonds ga ik rond 22 uur slapen omdat ik vroeg moet opstaan voor Lara en mijn slaap hard nodig heb. Overdag probeer ik wel eens een dutje te doen, maar in combinatie met het huishouden is dat soms gewoon onmogelijk. Tijdens mijn zwangerschap had ik bijna geen spierpijn (door zwangerschapshormonen?), maar inmiddels is de pijn dubbel en dik terug. Het is dus best pittig allemaal, maar het is het allemaal waard. Ik ben een heel gelukkige mama die super trots is op haar dochtertje en met veel liefde voor haar zorgt. Ik ben misschien niet de meest energieke mama, maar liefde zal Lara zeker niet tekort komen.

Veel liefs,
Vanessa xxx

4 opmerkingen:

 1. Wat een dotje is het toch om te zien, die stralende lach en pretoogjes! Wat goed dat ze ook al vaste voeding eet en het nog lust ook!
  Ik herken het moeilijk in slaap vallen, Tom had dat ook. ik hield hem goed in de gaten en haalde hem weer uit bedje als hij overstuur lag te huilen. Een keer lag hij op zijn rug en gaf over, zo overstuur was hij en ik ben blij dat ik ging kijken, hij stikte zowat erin! Niet om je bang te maken maar vaak roepen mensen dat je ze gewoon moet laten liggen en daar ben ik het niet mee eens. Dan ging hij in de maxi cosi erbij zitten en vanzelf viel hij wel in slaap. Het ene kind is het andere niet en Tom is inmiddels gezond en wel 24 geworden.
  Wat een prachtige foto van jou en Lara!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 6 maand al? De tijd vliegt. Ben blij om te lezen dat alles goed gaat met haar. Hier is Rui intussen al 1,5 jaar. Hij wil ook nooit slapen in zijn bed maar als ik hem naast mij leg dan slaapt hij direct. Daarna gewoon in zijn bedje gaan leggen. Liever zo dan een uur geween te horen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow de tijd gaat snel voorbij! Jammer dat jij wel last hebt van de spierpijn, maar Lara mag blij zijn met jou als mama! ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk dat lieve snoetje dan! Ik schrik er een beetje van dat Lara alweer zes maanden is, wat gaat de tijd snel xxx

  BeantwoordenVerwijderen