maandag 11 juni 2018

5 tips om een kleine badkamer groter te laten lijken

Heb je een kleine badkamer en wil je deze graag groter laten lijken? Heb je moeite om al je badkamerspullen een plekje te geven zonder dat het een rommelig boeltje wordt? Vandaag deel ik 5 handige tips hoe je jouw badkamer optimaal kunt benutten zodat je weer wat ademruimte hebt!

tips kleine badkamer

1. GEBRUIK LICHTE KLEUREN

Licht creëert ruimte. Dit geldt voor een woonkamer en keuken, maar ook voor een badkamer. Daglicht is erg belangrijk voor het groter laten lijken van de ruimte. Heb je kleine ramen in de badkamer? Dan is het extra belangrijk om te kiezen voor lichte en heldere kleuren op de muren. Donkere kleuren en drukke prints kan je beter vermijden. 

2. EEN BAD OF DOUCHE

In een kleine badkamer is er meestal geen plaats voor een bad én een douche apart. Je kunt wel kiezen voor een combinatie, bijvoorbeeld een bad met glazen scherm en vastgemaakte sproeier zodat je het ook als douche kunt gebruiken. Met een transparante douchewand lijkt je badkamer trouwens meteen een stuk groter omdat het meer licht doorlaat.

3. DE RUIMTE SLIM INRICHTEN

Een bad of douche, een wastafel, een toilet... Je badkamer staat al snel helemaal vol. Waar moet je dan al je badspullen, handdoeken en toiletgerief opbergen? De truc is om slim om te springen met de opbergruimte van je badkamer. Kies bijvoorbeeld voor kolomkasten of verticale kasten die in de hoogte werken en niet in de diepte, of voor zwevende kasten. Ook een wastafel met kastruimte onder kan ontzettend handig zijn. 

4. SPIEGELTJE AAN DE WAND

Spiegels laten je badkamer optisch groter lijken omdat deze een deel van je kamer weerspiegelen. Kies voor grote spiegels zonder rand en hang ze op plaatsen waar ze het daglicht weerkaatsen. Plaatsen die het altijd goed doen: tegen het zijpaneel van je bad, tegen een muur of boven je wastafel.

5. SFEERVERLICHTING

Als laatste is een goede sfeerverlichting erg belangrijk in je badkamer. Voor de verlichting aan het plafond gebruik je best inbouwarmaturen zodat het hoogtegevoel niet wordt gebroken. Ook met indirecte sfeerverlichting kan je je badkamer groter laten lijken. Dit kan bijvoorbeeld door led-strips onder het bad of badkamermeubel te plaatsen. Het zorgt niet alleen voor meer sfeer maar het creëert ook een open gevoel.

Bron foto: Shutterstock

Heb jij een kleine of grote badkamer? Heb jij nog tips?

Veel liefs,
Vanessa xxx

5 opmerkingen:

 1. wij hebben een heel kleine badkamer en toilet in een. Ik zou wel een hangende kast willen integreren, dat lijkt mij meer ruimte geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben niet zo een hele grote badkamer, dus deze tips kan ik wel gebruiken :D x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Om eerlijk te zijn hebben wij nog geen badkamer. Allez de ruimte is voorzien maar alles moet nog ingericht en geplaatst worden. Dus deze tips komen voor binnenkort zeker van pas!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben best een grote badkamer met een douche en bad apart. Alleen zouden we een nieuwe vloer willen

  BeantwoordenVerwijderen