dinsdag 3 april 2018

Het badritueel met baby Lara: onze routine

Om de dag geven wij Lara een badje. Een moment waar ik als mama altijd heel erg naar uitkijk. Ik vind het ontzettend fijn om Lara in bad te doen, haar te zien genieten van het warme water, in een warme badcape te wikkelen en haar in te smeren met een heerlijke crème. Ik kan hier echt van genieten! Vandaag deel ik vanaf het begin tot het eind het badritueel met baby Lara. 

badritueel baby routine

Als eerste vul ik het badje met water op de juiste temperatuur. Ik controleer de temperatuur met behulp van een badthermometer. Dan kleed ik Lara uit en doe ik haar in bad. Ik laat Lara even wennen aan het water en wieg haar zachtjes heen en weer. Met een washandje en water maak ik haar gezicht en hoofdje schoon. Lara heeft nog niet veel haar dus een shampoo is momenteel overbodig.  

badritueel baby routine

Dan doe ik een scheutje badolie in het bad. Badolie reinigt en verzorgt de huid van je baby. De olie helpt uitdroging van de huid tegen te gaan. Je hebt geen zeep meer nodig en dat vind ik erg handig. Mijn favoriete merken zijn Galenco en Zwitsal. Deze hebben allebei zo'n typisch zachte babygeur waar ik helemaal gek op ben.

baby voetjes

Met een washandje was ik haar lichaam. Zodra alles proper is, "spoel" ik met mijn handen zachtjes water over haar. Dit doe ik zodat ze het niet koud krijgt, maar ze vindt dit ook heel leuk. Ik vind het zo fijn om haar te zien genieten van het warme water. Zo'n mooi momentje samen!

badritueel baby routine

Na het badje leg ik Lara in de badcape op het aankleedkussen. Ze vindt het niet leuk als ze met haar bloot lijfje uit het water komt en daarom leg ik de badcape altijd op de verwarming terwijl ze in bad ligt. Zo heeft de badcape een beetje warm als ze uit bad komt. Alle beetjes helpen denk ik dan. Ik droog haar af met een hydrofiele doek en doe haar een schone romper en pyjama aan. Dit keer draagt ze een pyjama van Daisy Duck die ik heb gekocht bij H&M. Zo lief en schattig!

baby pyjama daisy duck h&m

Soms heeft Lara wat rode billetjes en dan smeer ik Galenco luiercrème of Sudocrem crème. Voor de droge plekjes op haar gezichtje smeer ik Zwitsal Op 't Wangetje gezichtscrème. Heel fijne producten die goed hun werk doen. Vooral de geur van Zwitsal vind ik heerlijk. Dan zou ik Lara wel kunnen opeten, zo lekker ruikt ze! Mijn mama grapt soms dat ik Lara niet mag opeten want dat ze er dan terug uit moet en dat zie ik niet echt zitten, haha ;-).

galenco badolie zwitsal op t wangetje gezichtscreme galenco luiercreme

Na het badritueel doe ik alvast haar slaapzak aan zodat die lekker warm wordt, geef ik haar een flesje en breng ik haar naar bed. Het volgende badje is voor overmorgen, tenzij het sneller nodig is natuurlijk, maar meestal volstaat het als ik haar de volgende dag gewoon een beetje opfris. 

Hoe ziet het badritueel met jouw kindje eruit? Ben jij ook zo gek op Zwitsal?

Veel liefs,
Vanessa xxx

5 opmerkingen:

 1. Zwitsal ruikt heerlijk, ik weet het. Ik bedenk mij dat het best gek is dat wij zelf nooit iets van Zwitsal gebruiken, het is heerlijk spul. Ik heb een tijdje de olie voor mijn benen gebruikt, zalig! En Sudocrème, dat hadden wij ook in huis. Wat een mooi kindje heb je toch!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Babs, altijd fijn om te horen :-)

   Verwijderen
 2. Wij hadden een gelijkaardig ritueel. Rui vond en vind nog altijd in bad gaan heel leuk. En maar spetteren zodat de hele badkamer nat is hahaha. Bij gebruiken altijd Galenco producten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahh wat is ze toch een schatje! Leuk om zo met het badritueel een beetje mee te kijken x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is zo leuk en heerlijk om te zien. Wat leuk om dit te zien. Geniet ervan ❤️

  BeantwoordenVerwijderen