5 tips om je tuin lenteproof te maken

Geplaatst door
De lente laat dan misschien nog even op zich wachten, maar het geeft ons wel alvast de tijd om na te denken over hoe we onze tuin voorjaarsklaar kunnen maken. Als straks het lentezonnetje schijnt, hoeven we alleen nog maar een boekje en tuinkussens erbij te pakken om volop te genieten van de eerste zonnestralen. Vandaag deel ik 5 tips om je tuin lenteproof te maken!
 
tuin lente proof maken

1. ONKRUID VERWIJDEREN

Als straks het lentezonnetje gaat schijnen, gaat ook het onkruid bloeien en dat wil je uiteraard voor zijn. Om onkruid te verwijderen kan je natuurlijke middelen gebruiken zoals heet water, zout of azijn. Daarnaast vind je in tuincentra diverse producten om onkruid te bestrijden.  
 
2. GRAS VERZORGEN

In de lente en zomer moet het gras regelmatig gemaaid worden, bij voorkeur één keer per week. Let wel op dat het gras niet te nat is. Om je gras mooi te laten groeien is het belangrijk om de grond te bemesten. Dit doe je het beste vlak voor een regenbui omdat de droge mest of mestkorrels dan snel in de grond trekken.  

3. TERRAS SCHOONMAKEN

Vergeet als laatste ook niet om je terras een goede schoonmaakbeurt te geven. Dit kan makkelijk met heet water en bleekwater (javel). Giet dit over de aanslag, verdeel het met een harde borstel over de tegels, laat even inwerken en schuren maar!

4. BLOEMEN EN PLANTEN

Bloemen en planten in mooie kleuren fleuren je tuin helemaal op. Koop enkele plantenbakken om hier mooie lente- en zomerbloeiers in te planten. Zo haal je binnen mum van tijd kleur in je tuin waar je het hele seizoen plezier van hebt. Narcissen, hyacinten en pioenrozen zorgen voor een echt lentegevoel. Tip: ga pas planten als de vrieskou voorbij is! 

5. EEN SCHUTTING PLAATSEN

Als het tuinieren achter de rug is, dan wil je natuurlijk veel buiten kunnen zitten. Of nog beter: lekker in een hangmat liggen! Om optimaal te kunnen genieten van je tuin is privacy erg belangrijk. Wil je liever niet dat je buren in jouw tuin kunnen gluren, dan kan het handig zijn om bijvoorbeeld een Douglas hout schutting te plaatsen. Douglas hout heeft een lange levensduur en dat is ideaal voor buiten. Bovendien heeft deze houtsoort een warme uitstraling en dat geeft je tuin meteen een heel ander zicht!

Bron foto: Shutterstock
Hoe maak jij jouw tuin klaar voor de lente?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

  1. Toevallig hebben wij gisteren de tuin even gedaan. Met het koude weer is het stukken makkelijker om onkruid te verwijderen, want alles is uitgedroogd en hard. Hoop dat deze zomer onze tuin er weer gezelliger uitziet!

Reacties zijn gesloten.