maandag 11 december 2017

5 makkelijke make-overs voor je woonkamer

Ben je een beetje uitgekeken op je huidige interieur? Heb je zin om je woonkamer een make-over te geven? Tijd voor verandering! In deze blogpost deel ik 5 gemakkelijke manieren om je woonkamer op een snelle en creatieve manier weer helemaal up-to-date te maken. Lees mee en laat je inspireren!


1. NIEUWE ACCESSOIRES

Met een paar accessoires kan je je woonkamer al een totaal nieuwe uitstraling geven. Denk aan een mooie spiegel, een leuke mand, nieuw kussenhoes of plaid. Deze kleine veranderingen kunnen al een groot verschil maken. Ga aan de slag met verschillende maten, kleuren en stoffen want zo creëer je het leukste effect.

2. BLOEMEN EN PLANTEN

Geef je woonkamer een natuurlijke touch en haal het groen naar binnen. Bloemen en planten zorgen voor kleur en leven in huis. Breng ze extra onder de aandacht door ze in grote vazen of potten te zetten. Ze zijn ook ideaal om bijvoorbeeld een lege hoek op te vullen.

3. MEUBELS VERANDEREN

Heb je er al eens aan gedacht om een paar meubels te vervangen? Je hoeft niet meteen je hele interieur buiten te gooien. Nieuwe eetkamerstoelen of salontafels kunnen je woonkamer een compleet andere look geven. Durf ook te schuiven met je meubels en bedenk eens een andere opstelling, bijvoorbeeld door je salon op een andere plaats te zetten. 

4. MUURDECORATIE

Muurdecoratie wordt dikwijls over het hoofd gezien, terwijl dit een belangrijke rol speelt in je interieur. Denk goed na wat je graag met je muren wil doen. Wil je foto's ophangen? In welke kaders zou je dat dan graag doen? Wil je een accentmuur met een gewaagde print? Of een muursticker met een inspirerende quote? De keuze is aan jou!

5. NIEUWE GEUREN

Je zou er misschien niet meteen aan denken, maar je kunt je woonkamer ook een boost geven door regelmatig de geur te veranderen. Ga op zoek naar geurkaarsen, geurstokjes of een mooie geurlamp. Niets is heerlijker dan thuis te komen in een lekker ruikend huis!

Heb jij nog tips om je woonkamer op te frissen?

Veel liefs,
Vanessa xxx

7 opmerkingen:

 1. Een andere vloer! Ik ben zo blij dat wij nu een lichtere kleur op de vloer hebben, alles lijkt weer helder en schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. IK wissel nogal vaak met accessoires omdat ik het heel snel zat ben haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Interessant artikel om te lezen goede tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geurkaarsen vind ik zo leuk en heerlijk ruiken :-) x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke tips! Het is ook gemakkelijk om je vloerkleed te veranderen. Dit is ook een (relatief) kleine verandering maar kan de sfeer van je hele huis bepalen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede tips! Een kleine aanpassing kan al voor een hele verandering zorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goeie tips! Precies wat we hier meestal doen! K vindt t heerlijk om met de seizoenen mee de kussentjes enz up te daten niet duur maar wel ff net wat anders!

  BeantwoordenVerwijderen