maandag 9 oktober 2017

Veelgestelde vragen over de zwangerschap

Online kwam ik deze leuke vragenlijst tegen speciaal voor zwangere vrouwen. Hoe toepasselijk, die moest ik overnemen! Lees mee over mijn aangekomen kilo's, food cravings en zwangerschapskwaaltjes. Als je het leuk vindt, dan mag je het lijstje natuurlijk overnemen voor je eigen blog.

zwanger

HOE VER BEN JE NU?

27 weken en 4 dagen. Donderdag begin ik aan het derde en laatste trimester, woehoe!

HOEVEEL BEN JE AANGEKOMEN?

Momenteel staat de teller op + 7 kg. Ik was 12 kg bijgekomen, maar door de zwangerschapsdiabetes ben ik weer 5 kg afgevallen. Ik verwacht dat mijn gewicht hierdoor stabieler zal blijven, maar dat is natuurlijk af te wachten.

ZWANGERSCHAPSKLEDING?

Ja! Rond 15 weken heb ik al zwangerschapskleding moeten kopen omdat mijn normale kleding niet meer paste. Ik draag vooral jeansbroeken met elastiek en die combineer ik met zwangerschapsshirts en lange vesten die ik al had. 

STRIAE?

Nee, nog geen last van.

SLAAP?

Welke slaap? Ik slaap nu al slecht en de baby is er nog niet, haha. Een goede voorbereiding! Ik moet 's nachts veel opstaan om te plassen. Daarnaast wordt het steeds moeilijker om een goede slaaphouding te vinden met mijn dikke buik. Gelukkig kan ik overdag bijslapen indien nodig. 

BESTE MOMENT VAN DE WEEK

Onlangs hebben we eindelijk de sleutel gekregen van ons huis (waar momenteel nog in wordt gewerkt, vandaar de stilte op mijn blog). Inmiddels is de babykamer helemaal roze geverfd en staan de meubeltjes er al in. Ook heb ik alle babykleertjes gewassen, superleuk!

SLECHTSTE MOMENT VAN DE WEEK

De afgelopen dagen voel ik me ontzettend moe. Het lijkt wel alsof alle energie uit mijn lichaam wordt getrokken. Wellicht hoort dit bij het laatste trimester, al zal de slechte slaap er ook geen goed aan doen natuurlijk.

MIS JE IETS?

Broodjes préparé en salami sticks. Glenn weet alvast wat hij moet meebrengen na de bevalling, haha! Ik mis het ook om op mijn buik te kunnen slapen.

BEWEGINGEN

Ja hoor, mijn buik gaat iedere dag op en neer en dat vind ik echt geweldig!

FOOD CRAVING

Voor de zwangerschapsdiabetes had ik niet echt goestingskes, maar sinds ik het koolhydraatarm dieet moet volgen heb ik zin in van alles: frieten, chocolade, koeken... Typisch hè? Ik mag het natuurlijk allemaal niet eten. Goed voor de weegschaal, minder goed voor mijn humeur.

GESLACHT

Een meisje en daar ben ik ontzettend blij om!

KWAALTJES

Ik ben al de hele zwangerschap misselijk en dat weegt voor mij het zwaarste door. In mijn vorige zwangerschapsupdates heb ik hier al meerdere keren over verteld dus ik ga er nu niet meer verder op in. 

NAVEL IN OF UIT?

Gewoon nog in, geen plopnavel hier. 


BLIJ OF CHAGRIJNIG?


Heel wisselend. Het ene moment ben ik blij en het andere moment voel ik me down. Ik ben wel heel emotioneel. Ik moet nog maar iemand zien huilen op televisie en de tranen rollen over mijn wangen. Hormonen hè...

WAAR KIJK JE NAAR UIT?


Naar de eerste ontmoeting met mijn dochtertje. Ik tel de weken echt af tot ik haar eindelijk in mijn armen kan nemen. Ik vind de echo's en bewegingen in mijn buik echt prachtig, maar door de misselijkheid en zwangerschapsdiabetes verloopt de zwangerschap toch niet zoals gehoopt. Van mij mogen de komende drie maanden héél snel gaan!

Bron foto: Shutterstock

Heb je nog vragen over mijn zwangerschap? Stel ze dan bij de reacties en wie weet beantwoord ik jouw vraag in een volgend artikel!

Veel liefs,
Vanessa xxx  

6 opmerkingen:

 1. Ik tel ook de dagen voor je af wanneer je je kleine meisje in je armen mag houden! Leuke tag, ik herken het slechte slapen ook. Pak ieder slaapje tussendoor, je hebt het nodig! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet meer op mijn buik kunnen slapen, dat zou voor mij denk ik ook het moeilijkste zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat gaat het snel! Nog eventjes doorzetten, lieve Vanessa.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog even doorzetten!!! Vervelend dat je nu al niet goed slaapt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk deze Tag.. Jammer dat ik hem niet kon invullen had mijn zoontje al paar jaartjes..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke tag! En wat fijn dat jullie eindelijk de sleutel hebben. En leuk dat jullie de babykamer al op orde hebben. Moet hard gaan breien!

  BeantwoordenVerwijderen