maandag 30 oktober 2017

Persoonlijk: 30 weken zwanger & verhuisd!

Het is een tijdje geleden dat ik een zwangerschapsupdate heb gedeeld. Niet zonder reden, want mijn vriend en ik zijn eindelijk verhuisd! Inmiddels ben ik ook 30 weken zwanger en dat is absoluut te voelen. In deze blogpost vertel ik over hoe de afgelopen weken zijn verlopen en hoe het momenteel gaat. 

30 weken zwanger verhuisd

ZWANGER EN VERHUIZEN

Zwanger zijn en verhuizen is geen goede combinatie. Het brengt niet alleen veel stress met zich mee, maar het is fysiek ook gewoon te zwaar. Je bent moe en met die dikke buik kan je niet meer alles doen wat je wilt. Helaas hebben we veel tegenslag gehad. Normaal zouden we in augustus de sleutel hebben gekregen van ons nieuwe huis, maar dat werd met een maand uitgesteld. Op zich lijkt een maand misschien niet zo lang, maar als je zwanger bent maken die paar weken véél verschil. Vorige maand kon ik fysiek nog een pak meer dan nu. Daarnaast was er aan het huis meer werk dan we in eerste instantie dachten, waardoor we nog meer vertraging hebben opgelopen. Pff, wat een gedoe allemaal... Ik heb er veel tranen om gelaten, maar nu kan ik eindelijk vertellen dat we zijn verhuisd! Er moeten nog wat dingen gebeuren hoor, maar het belangrijkste is dat we hier nu wonen en de rest komt hopelijk vanzelf. De babykamer is bijna helemaal af, op nog wat kleine dingetjes na, en dat maakt mij heel blij!

HET DERDE TRIMESTER

Ik ben inmiddels 30 weken zwanger en dat wil zeggen dat ik in het derde en laatste trimester ben beland. Wat een verandering! Ik ben niet alleen sneller moe, maar fysiek is het ook een stuk zwaarder geworden. Dat is natuurlijk niet verwonderlijk op deze termijn. Mijn buik heeft een flinke groeispurt gekregen en het lijkt wel alsof hij iedere dag groter wordt. Waar gaat dat eindigen? Haha! De afgelopen weken zijn er enkele kwaaltjes bij gekomen. Vermoeidheid, slecht slapen, rugpijn, spierkrampen in kuiten, niet lang meer kunnen rechtstaan, maagpijn, kortademig, zo vaak plassen dat je de wc niet meer afkomt… Niet leuk maar het hoort er allemaal bij. De misselijkheid is eindelijk iets verminderd (klopt heel hard af!), hopelijk blijft dat zo want daar ben ik écht klaar mee. Ik voel me nog steeds snel flauw, maar het kokhalzen en overgeven zijn achterwege gebleven en dat is al heel wat.

ZWANGERSCHAPSDIABETES

Op dit moment is de zwangerschapsdiabetes goed onder controle te houden met het dieet en heb ik geen insuline nodig. Mijn suikerwaarden zijn meestal goed en ik ben intussen 6 kilo afgevallen, wat bewijst dat ik toch echt mijn best doe. Suikervrij eten tijdens de zwangerschap is trouwens echt niet goed voor mijn humeur. Ik kan wel huilen als ik zo’n zin heb in iets en dit niet mag eten. Verschrikkelijk vind ik het, maar alles voor de baby. Over de baby gesproken… Op 28 weken woog ze 1480 gram en daarmee loopt ze nog één week voor op groei. Volgens de gynaecoloog is het misschien gewoon een grote meid en is de groei niet per se een gevolg van de zwangerschapsdiabetes, dat kan natuurlijk ook. We worden in ieder geval goed opgevolgd en ik moet nu om de 2 à 3 weken op controle. Dit omdat het gewicht van de baby de laatste weken enorm toeneemt en de bevalling natuurlijk steeds dichterbij komt. Het einde is in zicht jongens en daar kijk ik ontzettend hard naar uit!

Zo, dit was mijn update voor deze keer! Ik klap de laptop dicht en kruip met een dekentje op de zetel. Nadat alles in het huis is afgerond, hoop ik om de laatste weken van mijn zwangerschap rustig aan te kunnen doen. Dat heb ik wel verdiend na die stressvolle maanden denk ik. Zo kan ik nog even op adem komen tot mijn meisje er is!

Hoe gaat het met jullie?

Veel liefs,
Vanessa xxx

13 opmerkingen:

 1. Wat vervelend dat jullie wat tegenslagen hebben gehad met jullie nieuwe huisje! Gelukkig zitten jullie er nu in en kun je gaan genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oef, verhuizen terwijl je zwanger bent lijkt me echt heel zwaar! Fijn dat het nu allemaal achter de rug is en je kan genieten van je plekje en de komst van jullie meisje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat je nu eindelijk in je huisje zit! Ik vind dat je heel goed uitziet. Ondanks alle tegenslagen die je gehad hebt straal je helemaal!
  Zo te zien wordt ze en stevige meid, ben blij dat alles beter met jullie gaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super vervelend die tegenslagen. Ondanks dat is het echt fijn dat jullie in jullie nieuwe huisje zitten. Leuk om weer eens een update te lezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te lezen dat het goed gaat met jou en dat jullie eindelijk verhuisd zijn. Geniet van jullie laatste weken met jullie tweetjes x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zwanger en verhuizen is inderdaad niet ideaal! Vooral veel rusten nu Vanessa ;-) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me geen pretje nee om nou nog te verhuizen. Ik moet er niet aan denken zelfs! Wel fijn dat de diabetes onder controle lijkt en de baby niet uitzonderlijk groot is voor je termijn. In de afgelopen drie weken was ik niet meer aangekomen, dat vond ik wel een opluchting. Ben nou 33 weken. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je niet meer bent aangekomen. Dat is minder werk voor na de zwangerschap ;-) 33 weken, je zal vast ook aan het aftellen zijn!

   Verwijderen
 8. Wat ben ik blij om te horen dat jullie eindelijk verhuisd zijn. Al die stress is natuurlijk helemaal niet goed voor jullie kindje. Leuk dat je weer een update schrijft. heb veel aan jullie gedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo blij dat jullie nu in t nieuwe huis zijn! Eindelijk! Ben trouwens ook wel heel benieuwd naar de baby kamer hihi! Hopelijk kun je nu ook wat meer genieten naar al die stress en misselijkheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met de geboorte van jullie roze wolkje wat leuk zeg aan wat een dotje zeg wat een leuke blog heb jij ik ga gezellig effe verder lezen
  Oja volg je ook op Twitter yessicakoot1😀💋

  BeantwoordenVerwijderen