9 voordelen van online shoppen

Geplaatst door
Ik vind het ontzettend leuk om online te shoppen. Beter nog, ik ben steeds minder in fysieke winkels te vinden. Online shoppen biedt zoveel voordelen. Producten zijn gemakkelijker te vinden en je hoeft zelfs niet meer uit je luie zetel te komen om een aankoop te doen. En dan heb ik nog niets gezegd over de leuke kortingscodes waarmee je kunt shoppen. Ik zet 9 voordelen van online shoppen op een rijtje!
 
voordelen online shoppen

Bron foto: Shutterstock
 
1. GEMAKKELIJK TE VINDEN
 
Het vinden van een product op internet is veel gemakkelijker dan dit product in een fysieke winkel te zoeken. Webshops zoals Zalando zijn uitgerust met geavanceerde zoekmachines zodat je binnen enkele seconden je gewenste artikel hebt gevonden. Als je iets niet vindt op de ene site, bezoek je gewoon een andere site zonder veel tijd te verspillen. Dit in tegenstelling tot fysieke winkels waar je soms gefrustreerd van winkel naar winkel moet hollen. 
 
2. BESPAART TIJD EN ENERGIE
 
Veel mensen hebben een hekel aan de hele winkel te moeten afzoeken om een bepaald product te vinden. Laat staan om dan nog eens in een lange rij te moeten wachten om te kunnen betalen. Ook shoppen in plaatselijke winkels kan tijdrovend zijn als je niet beschikt over een eigen wagen. Deze problemen kunnen makkelijk worden verholpen door je aankopen online te doen, gewoon vanuit je luie zetel.
 
3. BREED ASSORTIMENT
 
Het assortiment is online veel breder dan dat je ter plaatse in een winkel koopt. Een bepaald product zal online in veel meer verschillende maten en kleuren beschikbaar zijn. Kortom, je hebt veel meer keuze en dat maakt het shoppen alleen maar aangenamer.
 
4. GEEN OPDRINGERE VERKOOPSTERS
 
Soms heb je je voet nog niet binnen gezet of er vliegt direct een opdringere verkoopster op je af. Op zo’n moment heb ik zin om de winkel meteen weer uit te stappen. Natuurlijk besef ik dat zij ook hun job moeten doen, maar als klant kan dit behoorlijk irritant zijn als je graag rustig winkelt. Daar heb je online geen last van. 
 
5. PRIJZEN VERGELIJKEN
 
Op het internet kan je makkelijk prijzen vergelijken via sites zoals Beslist.be. Als de prijs van een bepaald product je niet aanstaat, surf je gewoon verder op zoek naar een goedkopere prijs. Je kunt dit natuurlijk ook in een fysieke winkel doen, maar dit zou veel meer tijd en energie vergen. 
 
voordelen online shoppen
Bron foto: Shutterstock
6. SHOPPEN MET KORTING
 
Er bestaan ontzettend veel websites met kortingscodes, waarmee je online gemakkelijk extra korting kan pakken op je bestelling. Op Deals.be vind je bijvoorbeeld codes en acties van dameskleding, schoenen, elektronica, woonartikelen tot aan de leukste activiteiten en vakanties. Zo kan je op een hoop vlakken geld besparen!
7. GEEN PASHOKJES-HORROR
 
Soms kan je ze vermijden, maar negen van de tien keer kan je toch niet zonder: het pashokje. Wat een gedoe! Een gordijn dat maar de helft sluit, een lelijk sfeerlicht, kinderen die graag ‘gordijntje open, gordijntje dicht’ spelen, temperaturen waarvan het zweet je uitbreekt… Door je aankopen thuis te passen, bespaar je jezelf een hoop ellende.
 
8. NIET MET ZAKKEN SLEUREN
 
Je herkent het vast wel: hier een zakje, daar een zakje… tot je op een bepaald moment de strepen in je pols hebt staan en je zwetend en hijgend door de winkelstraten loopt. Ik heb goed nieuws want bij online shoppen doet de postbode het zware werk voor je!
 
9. GEEN VERRASSINGEN
 
In de winkel gooi je het ene item na het andere in je winkelmandje zonder echt te beseffen hoeveel geld er straks van je bankrekening zal gaan, met een paniekaanval aan de kassa tot gevolg. Online krijg je eerst een overzicht van je bestelling alvorens je moet betalen. Zo kan je nog makkelijk items verwijderen of er eventueel nog een nachtje over slapen.
 
Shop jij ook het liefst online of ga je toch liever een echte winkel in?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

5 reacties

  1. Beide eigenlijk. Vaak vind ik online wel iets in mijn maat, wat in de winkel al uitverkocht is. Wachten voor drukke pashokjes is ook geen feest voor mij, ik probeer altijd heel snel iets te passen en dan snel weer weg uit de drukke winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *