dinsdag 25 juli 2017

Zwangerschapsupdate: 13 tot 16 weken

Gisteren hebben we de 16 weken echo gehad. Ons meisje doet het heel goed. Ze groeit goed en ze beweegt er op los. Dat is ontzettend mooi om te zien! De volgende halte is de 20 weken echo. Die echo is heel belangrijk want dan wordt er onderzoek gedaan naar lichamelijke afwijkingen bij de baby, best een spannend moment dus. Maar voor het zover is vertel ik jullie hoe de voorbije weken van mijn zwangerschap zijn verlopen. 

13 tot 16 weken zwanger update

ZWANGERSCHAPSKWAALTJES

Terwijl ik in mijn vorige update vertelde dat het stilaan beter ging met de misselijkheid, is het kort daarna weer verslechtert. Ik ben dag en nacht misselijk en het kokhalzen gaat gewoon door. De gynaecoloog vreest dat de misselijkheid de hele zwangerschap zal blijven duren, gezien ik nu toch al 16 weken zwanger ben en dit kwaaltje vooral bij het eerste trimester hoort. Inmiddels heb ik enkele "trucjes" gevonden waardoor de misselijkheid wat mindert, o.a. regelmatig iets kleins eten en munttabletjes zuigen. Als jullie nog tips hebben, let me know! 

De vermoeidheid is toegenomen en ik ben heel moe, maar dat is niet abnormaal gezien de misselijkheid. Daarnaast moet ik ieder uur plassen en dat is ook niet bevorderlijk voor je slaap. Gelukkig heb ik overdag de mogelijkheid om te rusten en dat scheelt natuurlijk een heleboel. Van Glenn heb ik trouwens een zwangerschapskussen gekregen om mee te slapen en dat ligt heerlijk, vooral omdat ik nu alleen nog op mijn zij kan slapen. Ik zou dat kussen echt niet meer kunnen missen.

Verder heb ik nu ook bandenpijn, wat veroorzaakt wordt door de groei van de baarmoeder. Ik probeer op die momenten rustig aan te doen en eventueel een bad te nemen, veel meer kan je toch niet doen. Ik heb een ondersteunende buikband aangeschaft maar persoonlijk vind ik dat die weinig helpt.

De zwangerschapskwaaltjes zijn niet leuk, en soms vloek ik ook wel eens als ik voor de zoveelste keer boven de wc hang hoor. Maar dan denk ik aan dat kleine, mooie meisje waar ik nu al zoveel van hou. Er groeit een nieuw mensje in mijn buik en dat brengt veel lichamelijke veranderingen met zich mee. 

KLEERTJES SHOPPEN

Inmiddels is er al flink geshopt, zowel voor de baby als voor mij. Zo heb ik al heel wat babykleertjes gekocht. Superleuk, al dat roze! Ook hebben we de babykamer gevonden, maar die gaan we pas bestellen als we zijn verhuisd zodat we ze meteen kunnen installeren. Misschien is het leuk om dan een babykamer roomtour te doen? 

Voor mezelf heb ik zwangerschapskledij aangeschaft omdat mijn "oude" kleding echt niet meer comfortabel zit. De zwangerschapsjeans met elastiek is een echte verademing, in het vervolg zou ik die veel sneller kopen. Mijn buik groeit snel en het is nu duidelijk te zien dat ik zwanger ben, je kunt er niet meer omheen kijken.  

HUILEN IN DE BABYWINKEL

Onlangs stond ik in de babywinkel en werd ik overspoeld door de ruime keuze aan babyspullen. Het is mijn eerste kindje en dat brengt onzekerheid met zich mee. Rompertjes met korte of lange mouwen? Welke maten? Een slaapzak of een dekentje? Hoeveel flessen moet ik voorzien? Ik weet dat niet, aaargh! De eerste keer ben ik huilend de winkel uitgelopen, met dank aan de hormonen. Daarna heb ik besloten om de hulp van de verkoopsters in te schakelen. Daar zijn ze toch voor? Het is een nieuwe en onbekende wereld voor mij waarin ik nog veel moet leren maar dat komt vast wel goed. Je bent niet voor niets 9 maanden zwanger denk ik dan. 

Zo, dit was mijn zwangerschapsupdate voor deze keer. Op naar de 20 weken!

Veel liefs,
Vanessa xxx

7 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen hoe het nu met jou en de zwangerschap gaat. Toch serieus balen, die misselijkheid en alle andere kwaaltjes. Lijkt me wel super leuk, al die voorbereidingen en schattige mini-kleertjes kopen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik voel met je mee, als je zo misselijk bent is dat niet de roze wolk waar je op hoopt, ik hoop toch dat het voorbij gaat. Tips heb ik niet echt, wellicht kleine maaltijden nemen of een beschuitje tussendoor. Shoppen voor babyspullen, de verkoopsters helpen je graag, maak daar zeker gebruik van. En wat je niet hebt kan je altijd later nog kopen. No worries, komt allemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop dat die misselijkheid toch overgaat maar heb je al verteld dat ik het ook tot op het einde had. Ben heel blij voor jou dat voor de rest alles goed verloopt x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb zelf geen last gehad van misselijkheid bij mijn zwangerschappen, een vriendin van mij daarentegen wel en die had baat bij vanillevla/pudding dit neutraliseert schijnbaar af en toe een lepel, baat het niet schaadt het niet..
  Heb je geen lijst gekregen met de benodigdheden wat noodzakelijk zijn? Er is zoveel te koop wat zo overbodig is 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip Kim! Ik zal eens vanille pudding kopen en zien wat het geeft. Ik heb online een baby checklist gevonden die me op weg helpt, maar uiteindelijk moet je zelf nog veel uitzoeken vind ik.

   Verwijderen
 5. Heel leuk om te lezen en helemaal normaal dat het soms wat te veel is. Er is namelijk zo een groot aanbod voor baby'tjes :-) x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aah wat leuk om te lezen zeg, kan me voorstellen dat je in zo'n winkel even helemaal de weg kwijt bent! Idd die verkoopsters die zijn er om jou te helpen! Zo leuk dat je al leuke kleertjes haalt enz like aww! Wel echt K** van die misselijkheid, hoop dat dat wel iets mag beteren! Wel fijn om je update te lezen! Liefs! X

  BeantwoordenVerwijderen