Hoe houd jij je huis koel in de zomer?

Geplaatst door
Eindelijk! De zomer komt er weer aan. En wat is er nu leuker dan heerlijk buiten te genieten van de zon. Toch is het met al die warmte wel prettig om even verkoeling te zoeken in een koel huis. Warm weer is vermoeiend, vooral als je niet kunt slapen door de hitte. In dit artikel lees je 4 tips om je huis heerlijk koel te houden.
 
huis koel houden zomer tips

ZORG DAT DE RUIMTE GOED KAN DOORLUCHTEN

In de zomer is het lastig om de klamme warme lucht uit je huis te krijgen. Het is warm en benauwd overdag. Om van deze warme lucht af te komen is het verstandig om ‘s nachts goed door te luchten. Zet de ramen op een kier en laat de gordijnen en deuren open. Hierdoor kan de warme lucht je huis ontsnappen. 
 
GEBRUIK ZO MIN MOGELIJK ELEKTRISCHE APPARATEN
 
Is het erg warm? Probeer elektrische apparaten zo min mogelijk te gebruiken. Deze apparaten geven namelijk veel warmte af. Droog bijvoorbeeld de was buiten. Dan hoef je de droger niet aan te zetten. Ook kun je de afwasmachine of de wasmachine het best pas laat in de avond, of ‘s nachts aanzetten. Zo kan de warmte je huis makkelijk verlaten. Je kunt ook beter je computer uitzetten en bijvoorbeeld een laptop of tablet gebruiken, dit bespaart ook een hoop energie en warmte.

huis koel houden zomer tips

HOUD DE RAMEN EN DEUREN GESLOTEN
 
Ben je de nacht met enige koelte doorgekomen en komt de zon weer op? Dan is het tijd om de deuren en ramen te sluiten. De gordijnen gauw dicht te trekken en de zonwering van Vitrona te laten zakken. Dit zorgt ervoor dat je zo lang mogelijk de warmte buiten houdt en nog even kunt genieten van de koelte van de nacht. Is de zon weer onder? Zet dan weer zoveel mogelijk open.

SCHAF EEN AIRCO AAN
 
De ideale oplossing om de warmte uit huis te krijgen is natuurlijk het plaatsen van een airco. Met een airco weet je zeker dat de ruimte altijd heerlijk koel is. Van plan een airco te kopen? Houd er dan rekening mee dat het niet alleen maar voordelen biedt. Een airco verbruikt veel stroom maar daarentegen kom je zomers wel aan je welverdiende nachtrust. 
 
Hopelijk heb je wat tips gelezen die jou kunnen gaan helpen heerlijk koel de zomer door te komen.

Heb jij nog andere tips om je huis koel te houden? 
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

6 reacties

  1. Goeie tips! wij hebben Boven altijd wel veel warmte met mooi weer ook al doen we alles dicht enz maja dat is ook een beetje het huis.. Gelukkig wen je eraan en vind ik het niet zo heel erg meer.. de vliegen daar in tegen zijn echt pwrgggssfds:P

  2. wat een super fijne tips heb je weer met ons gedeeld! gelukkig is het bij ons in de woonkamer heel erg fris door de tegels die er liggen!

  3. Handige tips! Helaas schijnt de zon vanaf 's ochtends 10 uur tot wel 's avonds 6 uur volop ons appartement. Het is een huurwoning en zonwering aan de buitenkant (wat het meest effectief is) vind ik daarom te duur. Ik moet het vooral hebben van zulke kleine tips 🙂
    Gelukkig valt de warmte vandaag behoorlijk mee en waait het hard.

Reacties zijn gesloten.