5 tips voor meer me-time

Geplaatst door
Druk, druk, druk. Zo ervaren velen het leven tegenwoordig. Dagelijks zijn we bezig met het werk, het huishouden, de relatie, kinderen, sociaal leven… en we vergeten vaak om tijd voor onszelf in te lassen. Met deze 5 tips maak je het jezelf alvast gemakkelijker om even te ontspannen. Tijd voor me-time!
 
me time tips

1. PLAN ME-TIME IN JE AGENDA

 
Als je geen moment in je agenda aankruist voor me-time, komt het er waarschijnlijk niet van. Daarom is deze eerste tip eigenlijk de belangrijkste want zonder deze stap gebeurt er niets. Bovendien is deze afspraak niet uit te stellen of te annuleren. Werk, een sportsessie, een etentje met vriendinnen, tijd voor jezelf… Ze staan allemaal op hetzelfde niveau dus behandel ze ook allemaal hetzelfde.
 
2. REGELMAAT
 
Het is belangrijk dat je regelmatig tijd voor jezelf inlast. Zorg ervoor dat me-time een wederkerend item in je agenda is. Dit kan wekelijks zijn, maandelijks maar ook dagelijks! Me-time hoeft geen uren te duren. Soms is een halfuurtje al genoeg om je batterijen weer op te laden. Maar als het even kan, mag het altijd langer duren natuurlijk. 
 
3. LEER LOSLATEN
 
Als je alleen maar kan denken aan hoe druk je het hebt en aan wat je nog allemaal moet doen, zal je me-time geen succes zijn. Laat het allemaal even los en laat alles voor wat het is. Het hoeft toch niet allemaal perfect te zijn? Vaak is gewoon goed ook ‘goed genoeg’. Door je niet langer te verliezen in details krijg je meer tijd voor jezelf.
 
4. GEEN SCHULDGEVOELENS
 
In jouw drukke agenda is er geen tijd voor schuldgevoelens. Soms moet je even egoïstisch zijn en enkel aan jezelf denken. Als jij goed in je vel zit wordt je omgeving er uiteindelijk ook beter van. Win-win toch?
 
5. DOE IETS LEUKS
 
Natuurlijk is het ook belangrijk dat je iets leuks doet om jouw me-time momentje in te vullen. Een zalig lang bad, een boek lezen, series kijken, sporten, koken of een bezoekje aan de kapper… De lijst is eindeloos! Ook gewoon eens helemaal niets doen en lekker bijslapen kan deugd doen. Met de VELUX verduisteringsgordijnen is je kamer meteen donker waardoor je heerlijk tot rust kunt komen. Anyway, het maakt niet uit wat je precies doet, zolang jij er maar gelukkig van wordt!  
Hoe neem jij tijd voor jezelf? Heb jij nog tips?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

11 reacties

  1. Elk weekend neem ik een relaxerend bad. Dan moeten ze mij minstens een uurtje met rust laten. En terwijl kijk ik you tube filmpjes 🙂 x

  2. Ik ga om de 2weken naar de naailes op woensdagavond en dat is echt even me-time voor mij.

  3. Ik kan intens genieten van me-time in de badkamer. Benen scheren, haren wassen en verzorgen, Bath Bomb van Lush in bad en lekker weken maar. ♥︎

  4. Ik heb echt te weinig tijd voor wat me-time. Maar meestal neem ik wel kleine korte pauzes tussen klusjes door en kijk ik even snel op youtube een filmpje, telt dat ook als me-time? 🙂

Reacties zijn gesloten.