Stofzuiger: een noodzakelijk kwaad?

Geplaatst door
Voor de één is stofzuigen een routinewerkje dat hij of zij zelfs met enig plezier verricht, voor een ander is het een regelmatig terugkerende karwei dat gewoon moet gebeuren, desnoods met gepaste tegenzin. Wat stofzuigen echter zeker leuker kan maken, is een model of type stofzuiger uitzoeken dat bij jou past. Er is wat dat betreft tegenwoordig van alles mogelijk. Een zakloze stofzuiger, een stofzuiger zonder zak dus, een hippe steelstofzuiger of wellicht zelfs een state of the art robotstofzuiger. Voor elk wat wils, het is er allemaal.
 
stofzuiger

IS STOFZUIGEN ECHT NODIG?

Jazeker, dat is echt nodig. Wanneer je echter wat beter weet waarom precies je eigenlijk iedere dag of om de dag zuigt, wordt dit klusje vast wat aantrekkelijker. Redenen om te stofzuigen:
 
– Je verwijdert alle stof en vuiligheid.
– Na het zuigen ruikt je huis frisser.
– Minder kans op allergieën. 
 
Maar ook enkele minder voor de hand liggende redenen tellen mee:
 
– Stofzuigen zorgt voor rust in je hoofd.
– Je komt aan een extra portie beweging.
– Hoe dan ook, als je regelmatig stofzuigt, is het makkelijker om stof en vuiligheid weg te houden. Stof trekt namelijk stof aan. Het maakt hierbij niet uit of je zuigt met een stofzuiger zonder zak, een steelstofzuiger, een robotstofzuiger of een zakloze stofzuiger.
 
WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN STOFZUIGER ZONDER ZAK?
 
Lijkt het jou ook ideaal: nooit meer een stofzak hoeven te vervangen? Geen dure zakken voor de stofzuiger meer kopen? Soms is dit ook nog lastig omdat je de zakken die bij jouw type stofzuiger horen niet overal kunt kopen. Wellicht is een stofzuiger zonder zak dus veel handiger.

Een zakloze stofzuiger wordt ook wel een cycloonstofzuiger genoemd. Bij dit type zuigers komt het stof niet in de stofzak, maar in het stofreservoir terecht. Vaak is dit doorzichtig, zodat je perfect kunt zien of het nodig is om het reservoir te legen, ja of nee. Nadat je het geleegd hebt, kun je het reservoir heel simpel met een sopje reinigen. Heel prettig is verder ook dat een stofzuiger zonder zak veel minder herrie maakt. Dan kun je ook gewoon zuigen terwijl je kinderen in bed liggen! Of ’s avonds laat zonder de buren te hinderen.
 
VERSCHILLENDE SOORTEN STOFZUIGERS ZONDER ZAK
 
Diverse merken hebben zakloze stofzuigers op de markt gebracht. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit een “Tristar”, een “Clatronic”, een “Black&Decker” of een “Devil”. De diverse stofzuigers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ook kun je een keuze maken uit een zuiger met meer of minder vermogen. 
 
DE VOORDELEN VAN EEN ROBOTSTOFZUIGER
 
Een zakloze stofzuiger heeft voordelen boven een stofzuiger met zak, maar een robotstofzuiger is natuurlijk helemaal fantastisch. Stel je eens voor: je komt van je werk en alle vloeren in je huis zijn volledig stofvrij. Het enige dat jij hoeft te doen is de stofzuiger aanzetten. Bedenk eens even wat jij allemaal kunt doen in de tijd dat de stofzuiger jouw huis schoonmaakt. Tijd aan de kinderen besteden, alvast eten koken, even onder de douche en noem maar op. Prettig is ook dat je vooraf kunt instellen wanneer de robotstofzuiger zijn werk doet.
Houd je niet van het geluid van de stofzuiger? Laat hem dan zijn werk doen op een moment dat jij niet thuis bent. Verder is dit type stofzuiger vrij klein, waardoor het geen enkel probleem is om te zuigen onder stoelen, tafels en banken. Een ideale robotstofzuiger is bijvoorbeeld de “Dirt Devil”. 
 
DE “DIRT DEVIL SPIDER”
 
Wil je het jezelf voortaan echt gemakkelijk maken? Denk dan eens na over de fantastische stofzuiger ‘Dirt Devil”. Deze zuiger heeft drie verschillende programma’s, zodat je zelf steeds kunt bepalen welk programma op een bepaald moment het handigste is. Je hoeft niet bang te zijn dat je na het werk van de zuiger zelf nog langs de plinten hoeft. Ook de hoeken van je kamers worden grondig gereinigd. De stofzuiger is namelijk voorzien van 2 ronde borstels en kan hierdoor zuigen in ieder hoekje en gaatje. Ook gaat deze robot vanzelf naar een volgende ruimte.

Ben je bang dat het apparaat binnen de kortste tijd kapot is, omdat hij van de trap valt? Niet nodig, want ook hier is rekening mee gehouden. De zuiger heeft speciale valsensoren en kan daardoor geheel zelfstandig trappen en andere hoogteverschillen vermijden. Waarschijnlijk kan de zuiger in een keer je hele huis zuigen, want als hij helemaal is opgeladen kan hij zo’n 60 minuten achter elkaar zuigen. Het opladen duurt bij elkaar ongeveer 4 uur. Ook deze stofzuiger is een zakloze zuiger, dus vieze zakken vervangen is niet meer nodig. Je kunt het reservoir eenvoudig legen en daarna even schoonmaken met een beetje lauw water. Is zuigen ooit zo eenvoudig geweest?
 

Hier vind je de top 5 beste stofzuiger modellen van 2023. 

 
Veel liefs,
Vanessa xxx

12 reacties

  1. Leuk artikel om te lezen graag is iets anders maar het moet wel een zakloze stofzuiger ziet er mij wel interessant uit!

  2. Ik vind het op zich niet erg, stofzuigen. Zo lang ik het maar zelf doe want ik kan niet tegen het geluid als iemand anders bezig is met de stofzuiger. Een robotstofzuiger zou ik wel willen hebben haha, dan kan ik in de tussentijd andere klusjes doen in huis!

  3. Ik stofzuig bijna dagelijks en vind dat niet erg. Wij hebben een hatelijke vloer waarop je alle vuiltjes ziet en ik kan dat niet aanzien dus dan neem ik vlug de stofzuiger.

  4. Goede tips ivb met de keuze voor een stofzuiger een hekel heb ik er ni aan het moet gebeuren voorkeur gaat toch naar een zakloze stofzuiger.

  5. haha wat grappig om te lezen, ik vind stofzuigen prima en heb er zeker geen hekel aan, helaas is wel het stopcontact een aantal keer van de muur geknald doordat de draad werd teruggetrokken naar de stofzuiger.

  6. Ik vind stofzuigen eigenlijk heel leuk! Momenteel hebben wij wel een onhandige stofzuiger, er zit geen goede borstel op, dus zuigt ie zich steeds vast aan het zeil…

  7. Thuis heb ik de robotstofzuiger van iLife, daar ben ik echt superblij mee �� inderdaad heel fijn dat je hem kunt laten draaien terwijl je niet thuis bent. Ik wil niks anders meer 🙂

  8. Ik wist helemaal niet dat een zakloze stofzuiger minder lawaai maakt! Een robotstofzuiger lijkt me wel wat, want ik háát stofzuigen. Het is dan ook een klusje dat m'n vriend meestal voor zijn rekening neemt.

  9. Vind het huishouden sowieso niet mega leuk om te doen, maar stofzuigen doe ik elke dag wel ook omdat wij een hond hebben (vind het dan wel zo fris vanwege de haren enz) x

Reacties zijn gesloten.