Nieuw: Kneipp Arnica Douche voor soepele spieren

Geplaatst door
Na het sporten of een fysiek intensieve dag is er niets lekkerder dan een warme douche. In mei dit jaar introduceert Kneipp de nieuwe Kneipp Arnica Douche. Deze kruidige frisse douche met waardevol arnica-extract vitaliseert en biedt verlichting voor de spieren na fysieke inspanning. Het is een perfecte combinatie van functionele verzorging met een aansprekende geur. Zo schrijft Kneipp in een persbericht. 

kneipp arnica douche voor soepele spieren

Deze heerlijke doucheformule vitaliseert en regenereert. De kruidige frisse geur van de essentiële oliën prikkelt de zintuigen. Het waardevolle arnica-extract reactiveert en versoepelt de spieren. De combinatie van een extra vleugje eucalyptus en rozemarijn zorgt voor een verkwikkend effect en een frisse geur. Ideaal voor na fysieke inspanningen zoals sporten, skiën, maar ook bijvoorbeeld bij verhuizen of na een dagje festivallen.
 
HET KNEIPP ARNICA ASSORTIMENT EN ADVIESPRIJZEN
 
Het Kneipp Arnica assortiment bestaat uit verschillende producten om spieren te versoepelen en de zintuigen te reactiveren. Er is een Arnica Massageolie, Badolie, Badbruistablet en nu ook Douche. 
– Douche: € 5,49 (200 ml)
– Massageolie: € 7,99 (100 ml)
– Badolie: € 8,99 (100 ml)
– Badbruistablet: € 1,99 (80 gr)
 
kneipp arnica douche voor soepele spieren
KNEIPP EN ARNICA 
Arnica, ook wel valkruid of wolverlei genoemd, was het lievelingskruid van Sebastian Kneipp. Arnica staat bekend om zijn kwaliteiten zoals verzachting bij kneuzingen, zwellingen of blauwe plekken en ter verlichting bij spierpijn of gewrichtspijn.
 
Ook vandaag de dag is Arnica een belangrijk plantaardig ingrediënt voor Kneipp Arnica producten zoals Massageolie, Badolie, Badbruistabletten en de nieuwe Arnica Douche. Ze gebruiken een speciaal ras van deze plant, de Arnica Montana L. (de zogenaamde Spaanse Arnica). Deze soort Arnica is zeer huidverdraagzaam, waardoor er weinig kans is op allergische reacties.
 
Om de voorraad van wilde Arnica Montana L. te beschermen, ondersteunde Kneipp tot 2014 een Arnica teeltproject in Duitsland en teelde een eigen ras met de naam Arvita. Maar helaas bleek in de daaropvolgende jaren dat de natuur het niet aankon. Vorstschade, droogte en andere omgevingsfactoren veroorzaakte veel schade aan de teelt. Het bleek niet haalbaar om voldoende en kwalitatieve Arnica te kweken in Duitsland.
 
Ondanks de investeringen en de grote tegenvaller gaven zij niet op: sinds 2015 wordt de teelt van zuivere Arnica in het noorden van Spanje gedaan. Een project waar veel geduld voor nodig is. Maar dat hebben zij ook, ze bestaan tenslotte al meer dan 125 jaar.
 
kneipp arnica douche voor soepele spieren
 
Ben jij benieuwd naar de Kneipp Arnica Douche?
  
Veel liefs,
Vanessa xxx

10 reacties

  1. Dit zien er heerlijke producten uit van kneipp arnica de douche en de massageolie zeker eens proberen!

  2. Zeker iets voor mij ga regelmatig fitnessen en deze producten van kneipp arnica zullen zeker een goed effect geven super.

  3. Wat een leuke blog en zeer goede producten van kneipp arnica ga ze zeker eens gebruiken!!

  4. Klinkt goed! En van dat geel op de verpakking word je ook direct vrolijk.
    Fijn om het verhaal achter de teelt ervan te kennen.

Reacties zijn gesloten.