Net echt: een muur met sloophouten behang

Geplaatst door
Sloophout is tegenwoordig erg populair. We zien steeds meer meubels van sloophout voorbij komen, maar ook op de muur is het helemaal trendy. Een echte sloophouten muur maken is helaas niet gemakkelijk, dus gelukkig is er ook sloophouten behang. Het lijkt net echt! Zo is het sloophouten behang van Piet Hein Eek een waar pareltje dat in ieder interieur mooi zal staan. In deze blogpost laat ik je graag enkele mooie voorbeelden zien. Kijk je mee? 
 
sloophouten behang piet hein eek misterdesign

Sloophouten behang is één van de trends op gebied van behang. Het behang is zo realistisch dat je muren echt van hout lijken en dat vind ik ontzettend mooi. Er zijn immers verschillende collecties sloophouten behang op de markt gebracht, maar een serie die er voor mij echt uitspringt is die van de Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek.
sloophouten behang piet hein eek misterdesign
Piet Hein Eek heeft een serie met verschillende motieven ontworpen zoals balken, planken en gekruist hout. Daardoor lijkt een muur die je hiermee behangt net echt. Ik vind het idee helemaal geweldig en ik zou er zelf nooit aan gedacht hebben om op deze manier sloophout in mijn interieur te kunnen verwerken. Sloophouten behang creëert een warme uitstraling maar zorgt tevens voor een inrichting met karakter.
 
sloophouten behang piet hein eek misterdesign
Je kunt uit verschillende kleuren kiezen en er is ook een mooie witte variant verkrijgbaar. Mijn favoriet is de NLXL Sloophout behang PHE07 die je hieronder ziet. Ik hou van een landelijke stijl en daarom denk ik dat dit behang heel mooi in ons interieur zou passen. Ook daar heeft Piet Hein Eek aan gedacht met zijn bijzondere behang soorten. Voor ieder interieur is er wel een mooi passend houten behang.  
 
sloophouten behang piet hein eek misterdesign
Wat mij tenslotte erg aanspreekt aan het design behang is dat je niet meer aan de slag hoeft met een behangtafel en dergelijke. Voor dit soort behang hoef je alleen maar de muur te voorzien van behanglijm om vervolgens het behang op te plakken. Super handig dus!
 
sloophouten behang piet hein eek misterdesign
Ik ben enorm geïnspireerd en ik zit er dan ook aan te denken om één of meerdere van onze muren om te toveren tot een Piet Hein Eek kunstwerk als we later een eigen huisje zouden hebben. 
 
Ben jij al bekend met sloophouten behang? Wat vind jij ervan? 
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

17 reacties

  1. Zeer mooi dit sloophout behang ziet er prachtig uit geeft ook een zeer gezellige sfeer zeker met de verschillende motieven die er in verwerkt zijn.

  2. Waauw, zou zeker iets voor mij zijn (maar helaas woon ik nog thuis en tegen dat ik eens alleen zal wonen zal deze trend mssn al lang voorbij zijn :p)

  3. Het ziet er zo gaaf uit, mijn vriend wilt dit ook graag in huis. Maar omdat we misschien toch gaan verhuizen, doe ik dat dan liever in de toekomst in de nieuwe woning x

  4. Ohh dit is echt heel leuk! Zoiets wil ik wel op onze slaap kamer gewoon 1 muur met zulks behang lijkt me super leuk! Ga direct ff sneupen 🙂

Reacties zijn gesloten.