3 tips om water te besparen

Geplaatst door
De aarde is aan het opwarmen. Door het gebruik van fossiele brandstoffen dragen wij als mensen ook bij aan de opwarming van de aarde. Het stijgen van temperaturen zal ervoor zorgen dat de zeespiegel gaat stijgen. Voor landen die onder de zeespiegel liggen, zoals Nederland en België, gaat dit een groot probleem worden. Als inwoners van deze landen hebben we daarom een extra verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een beter milieu. Wij gaan hier immers als één van de eerste mensen op de wereld de gevolgen van ondervinden. Bijdragen aan een beter milieu kan op verschillende manieren. Zo kan je bijvoorbeeld besparen op energie of water. Hiermee kan je de CO2 uitstoot op aarde terugdringen. In deze blogpost gaan we het hebben over het besparen van water. De specialisten van loodgietersgent.be geven ons drie tips om water te besparen.
 
3 tips om water te besparen iStock

1. KRANEN EN DOUCHEKOPPEN VERVANGEN

 
Water besparen is helemaal niet moeilijk. Vaak is een besparing zelfs mogelijk zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen. Je kan bijvoorbeeld een loodgieter de kranen en douchekoppen in je woning laten vervangen. Deze kan je vervangen met waterbesparende modellen. Waterbesparende douchekoppen en kranen verbruiken een stuk minder water zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen. 
 
2. ZUINIGE WASMACHINES EN VAATWASSERS
 
Met de aanschaf van zuinige wasmachines en vaatwassers zorg je voor twee besparingen tegelijk. De huishoudelijke apparaten met een energie A label verbruiken namelijk minder elektriciteit en water. De machines kunnen met minder water je vaat of kleding wassen doordat dit op een betere manier verdeeld en gebruikt wordt. Opnieuw zorgt dit dus voor een besparing zonder dat je dit zelf doorhebt. 
 
3. GEBRUIK VAN REGENWATER EN GRIJS WATER
 
Wanneer je echt een verschil wilt maken in de wereld dan kan je een loodgieter vragen om het gebruik van regenwater of grijs water mogelijk te maken. Voor verschillende dingen waarbij we water gebruiken in onze woning hebben we eigenlijk niet het helderschone water uit de kraan nodig. Denk bijvoorbeeld aan het doorspoelen van de wc of het water geven van planten. Het is mogelijk om regenwater op te vangen en dit te gebruiken voor deze doeleinden. Een andere optie is grijs water. Dit is water dat al een keer in huis gebruikt is. Je kan bijvoorbeeld het afvalwater van een wasmachine nog eens gebruiken om de wc door te spoelen.
 

Samenwerking

 
Heb jij nog tips om water te besparen? Deel ze bij de reacties!
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

10 reacties

  1. Interessant artikel om te lezen met deze nuttige tips kan ik inderdaad water besparen financieel en zeker voor het milieu.

  2. Bedankt voor de tips! Wij hebben een eco functie op onze sproeier, waardoor je zelf kan kiezen of je al dan niet voor waterbesparend gaat 🙂

Reacties zijn gesloten.