De voor- en nadelen van een pony

Geplaatst door
Sinds begin dit jaar heb ik een pony en ik ben er ontzettend blij mee. Toch kan ik me voorstellen dat veel vrouwen twijfelen om een pony te laten knippen. Voor degene die nog twijfelen over een pony heb ik de belangrijkste voor- en nadelen even op een rijtje gezet!

 

pony

VOORDELEN
– Als je een lang (voor)hoofd hebt, dan staat een pony heel mooi. 
 
– Het lijkt op foto’s niet alsof je kaal bent wanneer je je haar in een staart draagt. 
 
– Je ziet niet veel vrouwen met pony’s en daarom is het net leuk dat jij er wel één hebt. Het is geen standaard haarstijl. 

– Een pony geeft je gezicht meer karakter en pit. In mijn geval past het beter bij mijn persoonlijkheid. 
– Je kan zoveel leuke dingen doen met een pony. Je kan het in een staart dragen, in een knot, los, krullend, stijl, schuine scheiding, rechte scheiding en ga zo maar door. 
 
– Heb je last van onzuiverheden op je voorhoofd? No worries, want die zie je niet als je een pony hebt.
 
– Door je pony gaat alle aandacht naar je gezicht waardoor je make-up mooier naar voor komt. 
 
NADELEN
 
– Om de paar weken moet dit kapsel bijgeknipt worden. Sommige kappers doen het gratis of voor een paar euro, maar je kan het ook zelf doen. Op Youtube staan tutorials die je hierbij kunnen helpen. 
– Een pony wordt snel vettig waardoor je vaker je haar moet wassen. Je kan er natuurlijk voor kiezen om enkel je pony te wassen, bijvoorbeeld in de wasbak. Verder is het handig om een droogshampoo in huis te hebben voor als je weinig tijd of zin hebt.
– Het is aangeraden om hem na het wassen direct te föhnen, zo zit hij mooi in model en voorkom je dat hij pluizig wordt.
– ’s Nachts leidt dit kapsel zijn eigen leven. Je zal hem dan ook iedere ochtend moeten stijlen. Vanaf nu geen ‘net uit bed look’ meer.
– Hitte, regen en wind kunnen best vervelend zijn. Bye bye mooie steile pony, hallo rare sliertjes op je voorhoofd!
– Er komt misschien een moment waarop je je nieuwe kapsel helemaal beu bent en hem wil laten groeien. Besef dan dat dit veel langer zal duren dan je zal willen.
Mijn besluit is dat dit kapsel meer aandacht en verzorging vraagt, maar dat neem ik er graag bij als ik naar de voordelen kijk. Het is één van de beste beslissingen die ik heb gedaan met mijn haar.
Veel liefs,
Vanessa xxx

15 reacties

  1. Ja ik heb een pony,er geen hebben zou bij mij geen zicht zijn 🙂 Hij groeit snel ja,een kappersbezoek is dan welkom xxx

  2. Ik heb er een gehad, maar ben blij dat hij eindelijk uitgegroeid is… Ik vond het mooi, maar echt ontzettend vervelend dat hij zo snel groeide (al knipte ik hem wel zelf bij) en vettig werd. Het was leuk voor een tijdje, maar nu is die fase voorbij! 😉

  3. Voor en nadelen idd bij mij hadden de nadelen de overhand heb het helemaal uit laten groeien zou denk ik niet zo snel weer een pony doen omdat t niet goed bij me past vind ik! Vind een pony bij jou mooiii!

  4. Haha ik snap het helemaal! Ik heb zelf ook een tijdje een pony gehad, en ik vond het trouwens ook stom dat door de wind mijn pony telkens naar de zijkant ging. Dat is geen gezicht vind ik zelf. Maar leuke post, haha 🙂

  5. Vroeger heb ik altijd een pony gehad, maar omdat dat ding bij een klein beetje vochtig weer al ging krullen en pluizen en omdat het veel onderhoudt nodig heeft, heb ik hem laten groeien. Verder vind ik het wel altijd leuk als ik anderen met een pony zie. Je ziet het tegenwoordig inderdaad niet ontzettend vaak meer.

  6. Ik wilde eerder ook altijd een pony. Toen heb ik het een aantal keer geprobeerd, alleen ik heb krullend haar en daarbij werkt het echt niet. Jammer!

  7. Ik heb jarenlang een pony gehad en daarna nog een paar keer. Ik vind het super leuk staan. Maar omdat ik een behoorlijke kruin heb valt ie nooit mooi recht naar beneden, dus wordt het altijd meer een lok.

  8. Een pony staat je heel goed! Ik heb het ook soms, maar het groeit zo snel dat ik steeds bij moest laten knippen. De laatste keer heeft de kapster mijn pony zo raar geknipt, dat die niet normaal gedragen kan worden en scheef is. Ben nu al weken bezig om het weer lang te laten groeien, het zag er echt niet uit x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *