Deze goede voornemens houd je wél vol!

Geplaatst door
Een nieuw jaar biedt volop kansen. Vaak wordt de start van een nieuw jaar gezien als een uitgelezen moment om te breken met slechte gewoontes, of om juist te beginnen met goede gewoontes. Dikwijls draait het voor veel mensen om gezonder leven en dan met name het kwijtraken van kilo’s, wat veelal als moeilijk wordt ervaren. Toch zijn er ook andere goede voornemens die je jezelf kunt opleggen. Eenvoudige doelen die je leven kunnen verrijken in 2016 én goed zijn vol te houden. Hieronder een aantal simpele maar effectieve tips!
 

1. Ontspannen in 2016 


Probeer om minstens drie keer per week (liefst elke dag) een halfuur volledig te ontspannen. Dus: tv uit, telefoon uit en tablet of iPad verstopt onder een kussen. Het is nu tijd voor jezelf. Schakel je drukke gedachtes even helemaal uit. Dit kun je natuurlijk perfect doen in een warm bad met een heerlijk geurende badolie. Elke dag een momentje ‘helemaal niets’ geeft je juist meer energie om de rest van de dag alle andere zaken beter en efficiënter te kunnen doen.
 
 
2. Ga naar buiten

De frisse buitenlucht doet wonderen voor lichaam en geest. Dus: jas aan en naar buiten. Ga lekker wandelen, fietsen, joggen… Een perfecte manier om de dagelijkse stress van je af te schudden. Bovendien heeft (buiten) bewegen ook nog eens een positief effect op de overtollige oliebol-kilo’s. Twee vliegen in een klap dus!

 
3. Wees lief voor andere mensen 


Een aardig gebaar, behulpzaamheid en positiviteit richting anderen doet wonderen. Niet alleen voor de andere persoon, maar ook voor jezelf. 
 
4. Probeer elke week iets nieuws te eten 


Geef je smaakpapillen een opfrisser door elke week je menu te verrijken met een nieuw ingrediënt, kruid of gerecht. Probeer meer gezonde keuzes te maken en het belangrijkste: geniet van je eten! 
 
5. Leer iets nieuws

Een nieuwe taal, een nieuwe sport, een nieuw spel of een nieuwe hobby: door iets nieuws te leren (maken) motiveer je jezelf zodat je je gelukkiger en voldaan voelt.

 
6. Zorg goed voor je lichaam

Door regelmatig te bewegen en goed te eten vorm je een goede basis voor een gezond lichaam. Denk ook aan je huid: scrub regelmatig om je huid zacht en glad te houden. Gebruik goede producten bij de verzorging van je huid. Je huid is immers je grootste orgaan. Het verdient de juiste aandacht!

 
7. Lees een boek
 
Kruip in de zetel met een echt boek. Droom weg in het verhaal en laat je meeslepen naar een andere wereld. Boeken kunnen je inspireren en motiveren. 
 
8. Houd dingen simpel 
 
Zo, dat waren de tips. Helemaal niet moeilijk, toch? Een laatste tip is dan ook: houd het simpel. Creëer momenten van rust in je leven, momenten van bezinning. Wees dankbaar voor de kleine dingen in het leven. Wees lief voor anderen én jezelf!

De producten van Therme en Zarqa zijn o.a. te koop bij Bol.com. Therme kan je ook in het Kruidvat vinden.

Persbericht

Wat zijn jouw voornemens voor 2016? Hecht jij ook waarde aan kleine, eenvoudige dingen?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

8 reacties

  1. Kleine maar fijne tips! 🙂 Hoewel ik merk dat ik eigenlijk beter kan ontspannen met de tv of een serie aan, ook in bad bijvoorbeeld. Dan kan ik me daar op concentreren en stoppen mijn gedachten eindelijk even!

  2. Geweldige tips! 😀 Deze voornemens moeten inderdaad wel lukken, hoewel het ontdekken van nieuwe smaken wat lastiger kan worden voor mij, ik ben namelijk een moeilijke eter haha *oeps*

  3. Fijne tips. Het gaat inderdaad om de kleine, eenvoudige dingen in het leven. Mijn grootste voornemen was dan ook om meer van iedere dag te genieten, zodat ik elke dat met een goed gevoel kan afsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *