Dingen die je herkent als je geen ochtendmens bent

Geplaatst door
Ik ben nooit een ochtendmens geweest. Alleen al het geluid van de wekker vind ik verschrikkelijk. De eerste uren van de dag zijn dan ook behoorlijk zwaar. Ik ben moe, humeurig, en het liefst van al zou ik terug onder de dekens willen kruipen tot ergens rond de middag. Ben jij ook geen ochtendmens? Dan zal je deze dingen vast wel herkennen. 
 

Aargh, die wekker!

Je vindt het geluid van de wekker verschrikkelijk. Je bent nog zo moe! Het liefst zou je nog een paar uur verder slapen, maar dat gaat natuurlijk niet. Dan maar even snoozen. Je zal straks wel wat sneller douchen…
 
 101 pogingen om op te staan
 
1, 2, 3 en hup! Pfff… toch nog even gaan liggen. Omhoog, voeten opzij en rechtstaan. Hoe moeilijk kan het zijn? Oef, het is gelukt. Na 101 pogingen sta je eindelijk naast je bed.
 
 Rustig wakker worden
 
Met kleine oogjes zit je aan de ontbijttafel, als je al een hap door je keel krijgt tenminste. Het enige wat je op dat moment wil is rustig wakker worden. De aanwezigheid van anderen kan je al snel irriteren. ’s Morgens heb je gewoon geen zin in uitgebreide praatjes. 
 
 Klaarmaken in slowmotion
 
Alles lijkt in slowmotion te gaan. Tanden poetsen, douchen, het aantrekken van je kleren, het strikken van je veters… Het kan gewoon echt niet sneller. Omdat jij niet van de ochtend houdt, ben je eigenlijk verplicht om de ochtend langer mee te maken, want mede door dit trage gedoe moet je ook vroeger opstaan. 
 
★ Je kan je ogen niet openhouden
 
Je zit in de bus of trein, bent onderweg naar school of werk, en je kan je ogen amper openhouden. Rondom jou zie je allemaal opgewekte mensen gezellig babbelen met elkaar. Jij kan maar één ding denken: “Hoe doen ze dat toch?!” 
 
 Je wordt pas ’s middags actief
 
Ochtendmensen zijn ’s morgens meestal heel productief. Vaak hebben ze in het eerste halfuur van de dag al koffie gemaakt, zichzelf fris gewassen, hun mails gecheckt en een wasmachine ingestoken. Geeeuw… Daar moet jij nog niet eens aan denken. Jij komt pas goed op gang tegen de middag.De eerste uren van de dag leef je dus vooral in je eigen, stille wereldje. Daarna gaat die donkere wolk gelukkig weg en ben je weer je vrolijke zelve!

Ben jij ook een ochtendmens? Welke dingen zijn herkenbaar?

Veel liefs,
Vanessa xxx

17 reacties

  1. Ik ben écht geen ochtend mens! Heel herkenbaar hihi, en superleuk om te lezen. Als het vroeger licht is kom ik wel makkelijker mijn bed uit. Tegenwoordig moeten mijn katjes me echt wakker maken en zeuren om voer wil ik een keer uit bed stappen. Het is zo lekker warm s'ochtends!!

  2. Bwaaa, ik ben niet echt een ochtendmens, maar ook niet per se aan avondmens 😀 het hangt er een beetje vanaf wat er op mijn agenda staat. Als ik iets leuks te doen heb, heb ik er geen problemen mee om 's morgens om 7u op te staan bijvoorbeeld, maar als het voor te gaan werken is, dan is het al een pak minder leuk, hoewel ik er niet echt veel problemen mee heb. 's avonds kruip ik ten laatste om 22u30 m'n bed in, dus ik denk dat ik toch eerder een ochtendmens ben 😀

  3. Deze punten herken ik wel! Maar niet altijd! Soms sta ik zo binnen 3 tellen naast mijn bed en ben ik gelijk actief! Andere momenten ben ik niet vooruit te branden en zou ik willen dat mijn wekker nooit was afgegaan. Verschilt per dag haha

  4. Ik ben een avondmens! Ik leef op 's avonds & 's nachts 😀
    Al moet 'k zeggen dat 'k wel sneller op sta als 'k weet dat 'k moet gaan werken. Maar 'k zit dan ook al vroeg in m'n bed als 'k weet dat 'k vroeg op moet. In 't begin had 'k 't daar wel lastig mee, maar dat went. Nooit gedacht dat ik dat zou kunnen, haha.

  5. Ik ben wel een ochtendmens,hoewel ik de wekker soms ook vervloek.s'Morgens kan ik bergen verzetten,maar tegen de middag lijkt alle energie verdwenen,spijtig …..xxx

  6. Ik ben een typisch avondmens. Ik werk over het algemeen 's avonds het beste. Mijn vriend daarentegen is een echt ochtendmens. Zonder problemen wordt hij iedere dag tussen 7 en 8 uur wakker en staat hij op. Al is het best grappig dat onze ritmes de laatste tijd steeds meer en meer beginnen samen te vallen. In plaats van vroeg op te staan, kan mijn vriend al 'uitslapen' tot 9u, een doenbaar uur voor mij om ook wakker te worden. En 's avonds werken we allebei nog voor school. Dus ja, dat is wel goed. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *