maandag 5 oktober 2015

I Love Sleep Tag

Goeiemorgen! Vandaag ga ik de I Love Sleep Tag invullen. Waarom? Ik hou van slapen. Ik vind het heerlijk om in bed te liggen met warme, zachte lakens om me heen. Daarnaast is slapen gewoon heel belangrijk voor mij. Ik ben altijd al iemand geweest die genoeg slaap moet hebben om overdag goed te kunnen functioneren. En sinds ik CVS (Chronisch Vermoeidheidssyndroom) heb, is slapen nog zoveel belangrijker geworden. Deze tag is me dan ook op het lijf geschreven. Lees je mee? 


 Hoelaat ga je meestal naar bed?

In de week rond 22u30. In het weekend kan het wat later worden omdat Glenn de volgende dag niet moet opstaan om te gaan werken en dan kijken we soms wat langer televisie.

★ Wat is jouw vaste ritueel voor het slapengaan?

Mijn laatste medicatie innemen en naar het toilet gaan. Meestal heb ik mijn pyjama al aan van na het avondeten, mits we nergens meer naartoe moeten natuurlijk. Ook mijn make-up is er dan al af dus daar hoef ik me voor het slapengaan geen zorgen meer over te maken. Als ik moe ben, dan kan ik eigenlijk direct naar bed en dat vind ik fijn. 

★ Wat doe je als je niet kan slapen?

Blijven liggen en piekeren over vanalles tot ik weer in slaap val.

★ Wat is je favoriete slaaphouding?

Eerst lig ik op mijn rechterzij in foetushouding, daarna draai ik op mijn buik met mijn ene been gestrekt en mijn andere been opgetrokken. Ik ben absoluut geen rugslaper.   

★ Waarvoor mag men jou altijd wakker maken?

Voor niets. Mijn slaap is heilig voor mij. Als ik moe ben, dan wil ik gewoon slapen. Anders kan ik best knorrig worden, net als de kleine kindjes.

★ Hoelaat gaat de wekker 's ochtends?

Aangezien ik CVS en fibromyalgie heb en daardoor niet kan gaan werken, heb ik ook geen wekker om op te staan. Ik slaap tot ik zelf wakker word, dat voelt voor mij het beste. Ik heb weken dat ik om 8 uur wakker word, maar ook periodes dat ik makkelijk tot 11 uur kan slapen. Dat is heel verschillend. Veel hangt af van de vermoeidheid die op dat moment aanwezig is en van de slaapproblemen (moeilijk inslapen, 's nachts veel wakker worden...) die ik heb. 

★ Snoozen of direct opstaan?

Geen van beide. Geen wekker dus ook niet snoozen, en direct opstaan zit er ook niet meer in. Sinds ik ziek ben moet ik echt de tijd nemen om rustig wakker te worden en langzaam uit bed te komen.  

★ Slaap je uit in het weekend?

Niet echt. Zoals ik hierboven reeds zei, slaap ik gewoon tot ik zelf wakker word.

★ Welke rare dingen doe je in je slaap?

Snurken doe ik niet. Glenn zegt wel dat ik rare geluidjes maak in mijn slaap. Hij vergelijkt het met het krakende geluid dat de personages van The Grudge (horrorfilm) maken. Best eng dus, haha! Als kind heb ik trouwens veel geslaapwandeld, gelukkig doe ik dat nu niet meer.

★ Hoeveel kussens liggen er in je bed?

4. 2 voor Glenn en 2 voor mij.

★ Wat heb je aan in bed?

In de zomer een slaapkleedje, nu een warme pyjama. 

★ Slaap je met sokken aan?

Meestal val ik in slaap met mijn sokken aan omdat ik koude voeten heb. 's Morgens word ik wakker met blote voeten en moet ik altijd zoeken waar mijn sokken liggen. 

★ Hoe groot is jouw bed?

Ons tweepersoonsbed is 160 x 200 cm. Mocht onze slaapkamer groter zijn, dan zou ik wel een boxspring willen. Volgens mij ligt dat echt heerlijk om te slapen!

★ Als ik 's ochtends wakker word, dan is het eerste wat ik doe...

Op mijn GSM kijken om te zien hoelaat het is en of ik smsjes heb ontvangen. Daarna neem ik de tablet erbij en check ik mijn blog, e-mails en social media.

★ Droom je elke nacht?

Ja, bijna elke nacht. 

★ Welke droom of nachtmerrie kan je je goed herinneren?

Ik droom heel intens en kan me bijna elke droom of nachtmerrie herinneren. Als het een nachtmerrie was, vaak over nare dingen zoals achtervolgingen en moorden, dan moet ik daar altijd even van bekomen omdat het zo 'echt' leek.

★ Wat is jouw grootste droom?

Mijn grootste droom is om niet meer ziek te zijn. Om geen pijn meer te hebben en om me niet meer uitgeput te voelen, zodat ik weer volop kan genieten van alle mooie dingen in het leven.

Zo, dit was de I Love Sleep Tag! Mocht je de tag leuk vinden en hem willen overnemen op je eigen blog, dan mag dat uiteraard. 

Dit artikel is in samenwerking.

Veel liefs,
Vanessa xxx

16 opmerkingen:

 1. Ah super leuk om te lezen! Ik ben helemaal dol op slapen! Vandaar dat ik deze Tag ook een keertje heb ingevuld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je een samenwerking in deze tag hebt gestopt! Ik kan ook echt heel knorrig worden als ik moe ben, mijn vriend noemt me dan Kimzilla, haha! En ik droom ook heel vaak, vaak met heel 'echte' nachtmerries. Daar ben ik 's ochtends dan vaak echt moe van, net alsof ik echt ben moeten weglopen... Ik begrijp goed dat je grootste droom is om weer gezond en fit te zijn, ik hoop echt voor je dat het weer verbetert!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Slapen is uiteraard zeer belangrijk,een slechte slaper zijn is echt de hel!Leuk artikel,want dat moet elk van ons:slapen.:)Moge je grote droom snel waarheid worden,.......dat is ook mijn droom!xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik val ook vaak in slaap met sokken aan, whoops!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke Tag is dit. Ik sliep eerst altijd met sokken, maar nu helemaal niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke tag, je hebt de tag leuk ingevuld :)
  Mij mogen ze ook niet wakker maken, of ik heb ochtend humeur :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit vind ik een van de leukste tags om te lezen, zeker als er herkenbare dingen tussenzitten -zoals je slaaphouding-. Wat eng als je zo'n geluiden maakt :D gelukkig vindt hij het niet erg!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke tag is dit zeg! Best grappig om andermans slaap "patroon" te lezen. Ik ga deze zeker overnemen. Dank voor je reactie op mijn blog. Die van jou ziet er tot nu toe erg leuk en gezellig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dan moet ik wel met de juiste gegevens reageren.. Foutje.. Haha

   Verwijderen
  2. Bedankt Dennis, dat is fijn om te lezen!

   Verwijderen
 9. Heel leuk om te lezen! Als je ooit de kans krijgt, zou ik zeker een boxspring nemen. Wij hebben 7 jaren geleden eentje aangeschaft en ik ga nooit meer zonder! Zodra ik ga liggen, beland ik in zaligheid. Goed slapen gegarandeerd!
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hi, leuk om eens te lezen hoe iemands slaapritueel is. Dat sokken ding heb ik ook, als ik in de ochtend voel dat ik geen sokken aan heb, ga ik die eerst zoeken :P

  BeantwoordenVerwijderen