8 tips om beter te slapen als het warm is

Geplaatst door
Jaaa, het is zomer! Eindelijk schijnt de zon en is het warm. Misschien zelfs een beetje te warm, niet? Vooral het slapen kan erg lastig zijn. Je ligt voortdurend te woelen en smacht naar verkoeling. Vandaag geef ik 8 tips die jou kunnen helpen om te genieten van een goede en vooral koele nachtrust. 


1. Een goede ventilator
 
Een goede manier om je lichaam te verkoelen is met een ventilator. De lucht verfrist en zorgt voor een minder beklemmend gevoel in de slaapkamer. Het enige nadeel is dat de meeste ventilators veel lawaai maken. Als je er één koopt, dan vraag je er best eentje met een laag geluidsniveau. En anders zijn er nog altijd oordopjes, daar slaap ik ook mee.

2. Verlucht je kamer

 
Het is belangrijk om je kamer elke dag te verluchten, ook in de zomer. Dit doe je het best ’s morgens of ’s avonds wanneer het buiten wat koeler is. De zon is het warmst rond de middag tot ’s avonds. Daarom is het af te raden om je ramen de hele dag open te laten. Op warme zomerdagen is er meestal geen briesje en zorgt de lucht van buiten ook niet voor verluchting.
 
3. Sluit je gordijnen
 
Overdag laat je de ramen dus beter dicht, maar ook de gordijnen. Hierdoor zal je slaapkamer minder snel opwarmen. Heb je rolluiken? Dat is natuurlijk nog beter.
 
4. Koude douche
 
Spring voor het slapengaan even onder een koude douche. Het water koelt je lichaam af waardoor je sneller in slaap valt. Ga niet voor een ijskoude douche, maar gewoon een tikkeltje kouder dan gewoonlijk.
 


5. Drink koud water

 
Bij warme temperaturen is het ontzettend belangrijk om voldoende water te drinken. Kies bij voorkeur voor koud water want dat is lekker verfrissend. Vul een plastic flesje met water en steek het een tijdje in de diepvries. Zo kan je altijd lekker fris water drinken. 

6. Dompel je voeten in koud water

 
Zet een emmer met koud water naast je bed. Zodra je het te warm krijgt, dan dompel je je voeten er even in. Je zal zien dat het direct voor verkoeling zorgt.

7. Vervang je donsdeken

 
Bij warm weer heb je natuurlijk geen nood aan een warm donsdeken met veren. Leg het in de kleerkast en vervang het door een luchtig laken, bijvoorbeeld katoen. 
 
8. Steek je lakens in de koelkast
 
Een laatste tip: vouw je (katoenen) laken en kussensloop op, doe het in een plastic zak en steek het in de koelkast. Haal je koele lakens voor het slapengaan uit de koelkast. Dit zorgt voor een kort en fris gevoel, net genoeg om in slaap te vallen!

Heb jij nog tips om beter te slapen met dit warme weer?

Veel liefs,
Vanessa xxx

22 reacties

  1. Echt heel erg, maar zonder mijn donsdeken slaap ik dus niet.. wel met het gevolg dat ik een paar keer badend in het zweet wakker wordt..des te meer reden om weer een lekkere koele douche te nemen :-0!

  2. Koud water drinken helpt inderdaad erg, maar op zo'n hete dagen als nu is het beter om niet te koud water te drinken! Het koude water gaat namelijk tijdelijk voor verfrissing zorgen, maar je lichaam gaat hierop reageren door zich extra te verwarmen.. wat je nu dus wel wil vermijden denk ik!

  3. IK haal altijd mijn deken eruit en dan slaap ik gewoon alleen onder het dekbed hahah. Ik hoorde gister op e radio dat een koude douche niet goed is dan blijven je bloedvaten dicht en dan kan de warmte er niet uit.

  4. Hele handige tips, al gebruik ik de meeste al 😉
    Tip nummer 6 vind ik trouwens het meest handige, het lijkt me ook wel fijn om even met mijn voeten in het water te zitten!

  5. Wat een handige tips! Denk alleen niet dat ik m'n dekens in de koelkast ga stoppen haha! Ik ga de tip met de emmer wel zeker een keertje proberen! Lijkt me heel fijn! Leuke post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *