Less is more!

Geplaatst door
Heb jij het al eens geprobeerd, de nieuwe naturelle trend op make-up gebied? Eigenlijk hoeven we geen lagen mascara en foundation te gebruiken voordat we mooi en zelfverzekerd de deur uit kunnen stappen. Daarnaast scheelt deze make-uploze trend je ’s ochtends erg veel gedoe en hoef je je de rest van de dag geen zorgen te maken over uitgelopen mascara of een lippenstift die zich ergens anders bevindt dan op je lippen. Less is more!
 
Bron foto: FreeDigitalPhotos.net
 

Stiekem een beetje foundation

 
Het idee is puur natuur, maar een beetje foundation hier en daar kan echt geen kwaad. Zo kan je op een katerdag gerust wat wallen verbergen en mag je voor wat verdwaalde puistjes ook prima een concealer inschakelen. Wist je dat je uitstekend een groene concealer kunt gebruiken om rode vlekjes en puistjes te camoufleren? Rood en groen zijn complementaire kleuren, die tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Het effect hiervan werkt, in het geval van puistjes, helemaal camouflerend en neutraliserend. Handig hè!
Vind jij je neus of voorhoofd te groot en zou je ze het liefst iets naar de achtergrond brengen? Dat kan! Door te spelen met verschillende tinten foundation kan jij de juiste punten accentueren of juist wat minder laten opvallen. Dit laatste doe je met een camouflage in een donkerdere tint. Het accentueren gaat via hetzelfde principe, alleen heb je dan een tintje lichter nodig dan normaal. Parfumeries bieden vaak speciale pakketjes aan voor dit zogenaamde highlighten. 

Tijd voor mascara
 
Ook mascara is nog gewoon toegestaan binnen de naturelle make-uplook. Wil jij eens een keer wat anders uitproberen? Kies als brunette voor een licht- of donkerbruine mascarakleur en als blondine voor, jawel, paars! De bruine mascara zorgt voor een extra volumeboost bij de brunettes, zodat je veel minder nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken (dit bevordert onze natuurlijke look!). De paarse kleur laat de ogen van blondines feller naar voren komen, wat we weer te danken hebben aan de complementaire kleurencirkel!
Draag je groene concealer en gekleurde mascara bij de hand in een handig smartphonetasje, zodat je altijd even kunt bijwerken wanneer nodig. Geen spiegeltje bij de hand: je kunt hiervoor natuurlijk je frontcamera gebruiken, maar een Alcatel One Touch Pop C9 hoesje met ingebouwd spiegeltje is natuurlijk nog makkelijker! 
 
Ben je er klaar voor? Maak nog snel een selfie voor vertrek en geef je zelfvertrouwen nog even die extra boost. Zet je Acer tablet voor je neer in z’n Acer Iconia Tab 10 A3 hoes, houd je handen vrij voor een mooi plaatje en lachen maar!

Dit artikel is in samenwerking.
 
Hou jij van een natuurlijke look? En is gekleurde mascara iets voor jou?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

13 reacties

  1. Ik ben niet echt van de natuurlijke looks, maar ik heb er geen lagen foundation erop zitten (eerlijk gezegd doe ik dat nooit op) en dat soort dingen. Ik heb mijn oogschaduw (bijna) altijd op, net als mijn favoriete eyeliners!

  2. Ik heb zelf eigenlijk ook altijd alleen een beetje foundation of gekleurde dagcrème op en mascara. Soms zet een lijntje onder mijn ogen, maar meestal niet. Ik heb een blush, maar ook die gebruik ik zelden. Ik heb maar 1 lipstick die ik heel zelden draag en dat is een nude/lichtroze. Je kan wel stellen dat ik van naturel look hou ja! 🙂

  3. Ik ben wel van de natuurlijke look. Ik gebruik wat mascara en rouge en dan houdt het op. Wanneer ik een feestje heb of iets anders gebruik ik wel wat meer make-up. Maar naar mijn werk, als juf, is de natuurlijke look prima.

  4. Er is nogal een verschil tussen de natuurlijke look en het niet dragen van make up. Voor de natuurlijk look is soms juist weer ontzettend veel product nodig 😉

  5. Óf ik draag make up, óf niet. Heerlijk, make up vrije dagen! 🙂 Ik zou trouwens niet eens weten hoe ik me zou moeten opmaken alsof ik geen make up draag (ik heb daar zo weinig verstand van).

  6. Doordat ik de laatste weken weer zo slecht ben en gewoonweg niet buitenkom, draag ik ook geen make-up. Zo stilletjesaan ben ik wel gewend aan deze naturel look en vind ik het oké om enkel een likje mascara te dragen vooraleer ik naar buiten ga. Mijn huid is ook egaler dan nooit te voren, net doordat ik geen chemische producten meer gebruik. Of ik volledig en of ik blijvend afgekickt raak van make-up, kan ik niet beloven. Maar ik kan me toch steeds meer vinden in "less is more".

  7. Ik ben zowiezo al iemand die niet zoveel make-up gebruikt, maar de laatste paar maanden ga ik toch moeilijker de deur uit zonder oogpotlood en mascara. Ik was al aan het overwegen om een gekleurde te kopen en ik ben een brunnette, dus dank je voor de tip, nu weet ik welke het beste bij me past 🙂 Liefs! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *