Beautytips voor een mooi en gezond lichaam

Geplaatst door
We willen allemaal een stralende huid en zo mooi mogelijk zijn van natura zonder dat we teveel make-up of haarverf hoeven te gebruiken. En dat het liefst het hele jaar door! We hebben een sterk lichaam die dit allemaal kan verzorgen, maar dan moeten we eerst zorgen dat we ons lichaam op de juiste manier behandelen. Twee belangrijke factoren zijn voeding en innerlijke rust. Wil jij die slechte huid, afbrokkelende nagels en uitvallende haren voorkomen?
 

Hoe zorg je het hele jaar door voor een gezonde huid, sterke nagels en gezonde haren? Hierbij 3 tips!
Tip 1: Maak je lichaam blij met de juiste voeding
 
Je dieet bepaalt hoe jij eruit ziet, van binnen en van buiten. Door de juiste voeding je lichaam in te sturen, kun je supersterke nagels, haren en een stralende huid creëren. Wat moet je doen? Eet voldoende goede eiwitten. Je nagels, haren en huid bestaan uit een soort eiwit genaamd keratine. Je profiteert ook direct van een flinke dosis calcium wat de groei van nagels en haren stimuleert. Goede eiwitten vind je in vette vis (zalm, haring, tonijn) en kip, in zuivel producten maar ook in noten en peulvruchten (bonen, peulen). Extra eiwitten kun je nemen bij bijvoorbeeld intensief sporten. Ga ook hier voor kwaliteit en kies bijvoorbeeld Sunwarrior eiwitpoeder wat bestaat uit 100% plantaardige eiwitten.
 
Tip 2: Drink voldoende vocht
 
Bijna ieder proces in je lichaam heeft water nodig om uitgevoerd te kunnen worden. Genoeg drinken is dus van groot belang voor een goed uiterlijk. Een aantal tips: drink ’s ochtends direct na het opstaan een halve liter water om de spijsvertering op gang te brengen. Ga je voor een stralende huid? Knijp dan een hele citroen uit in je water. Citroensap heeft een goede werking op je lichaam dankzij de alkaliserende werking en de aanwezigheid van vitamine C. 
 
Houd je van kokossmaak? Drink dan regelmatig 100% natuurlijk kokoswater (geen concentraat). Dit is verkrijgbaar in natuurwinkels en bij sommige Aziatische winkels kun je verse jonge kokosnoten kopen die veel sap bevatten. In kokoswater zitten zeer veel vitaminen en mineralen zoals vitamine B en magnesium. Magnesium ondersteunt vitamine B en samen beschermen ze je huid. Houd je niet van kokos maar wel van chocolade? Gebruik dan eens rauwe cacaopoeder om een gezonde chocomelk te maken. Rauwe cacaopoeder bestaat uit 100% cacao en bevat net als kokoswater een hoge dosis magnesium. Naast magnesium is cacaopoeder ook nog eens rijk aan zink en ijzer welke essentieel zijn voor gezonde nagels en stralend en sterk haar. IJzer zorgt voor een goede doorbloeding waardoor de nodige voedingsstoffen en zuurstof de uiteinden van je lichaam (haar, nagels) kunnen bereiken. Zink zorgt voor de productie van het eiwit keratine waaruit onze nagels en haren bestaan. 
 
Tip 3: Ontspan je geest
 
Naast voeding is een gezonde geest van groot belang voor een gezond lichaam. Denk aan een positieve instelling, geen stress en voldoende beweging. Zorg dat je jezelf verlost van negatieve relaties, maak het jezelf niet te druk door teveel te werken of teveel verantwoordelijkheden op je schouders te nemen en doe geregeld ontspanningsoefeningen. Het klinkt misschien heel suf, maar als je je hieraan houdt dan zal je merken dat je binnen no-time een stralend persoon ziet als je in de spiegel kijkt. Wist je dat een ongezonde geest direct invloed heeft op je lichaam? Je hersenen communiceren rechtstreeks met je darmstelsel waar ongeveer je hele immuunsysteem zich bevindt. Je hersenen geven slechte signalen af waardoor onder andere je immuunsysteem wordt verzwakt. 
 
Waar te beginnen? Een yoga mat kopen en op structurele tijden een ontspannende workout doen, of nog beter, een les volgen in de yogastudio of sportschool is een fantastisch begin! Zorg dat je naast alle verplichtingen genoeg leuke dingen doet met leuke mensen. Als je gelukkig bent en iedere dag geniet van de dingen die je doet, ben je al een heel eind op weg. Heb je wel eens ongelukkige mensen gezien met een stralende huid en lach? Bij de meeste mensen gaat een mooie huid en een verzorgd uiterlijk gepaard met een gelukkig gevoel.
 
Dit artikel is in samenwerking.
 
Zorg jij goed voor je lichaam of kun je eigenlijk nog veel beter?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

12 reacties

  1. Ik moet zeggen dat het water en ontspanning voor mijn geest ontbreekt haha. Ook heel soms eten, want ik hou van lekkere chipsjes eten. Ik moet vooral echt op het drinken gaan letten, want dit doe ik veel te weinig. Fijne tips!

  2. Oh hou op, ik kan veel beter. Ik schaam me dood als ik die yoga mat weer een maand ongebruikt in de hoek zie liggen. Maar goed, ik drink tegenwoordig wel voldoende en ben weer gestopt met chocola eten, want dat had wel een slechte invloed op mijn huid. Leuk artikel om te lezen. Weer even met neus op de welbekende feitjes gedrukt.

  3. Ik kan echt veel beter voor mijn lichaam zorgen, door te stoppen met roken. Ik ben hier al heel lang mee bezig en heb nu een nieuwe datum ingesteld: 18 februari. Ik ben wél heel blij dat ik begonnen ben met yoga, hierdoor ben ik me meer bewust van mijn lichaam en wat ik doe en eet. Gezonder kan altijd nog qua eetstijl, daar werk ik keihard aan

  4. Wat een goed artikel, eigenlijk zou ik veel beter op mijn eten moeten gaan letten, ik ben behoorlijk aan het aangroeien de laatste tijd en dat voelt eigenlijk niet zo best….dank je wel dat je mij weer even met mijn neus op de feiten drukt, dat kan ik soms best goed gebruiken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *