6 tips om je beter in je vel te voelen

Geplaatst door
Er zijn zo van die dagen: het is somber weer, je hebt nergens zin in en alles gaat mis. Als je even niet lekker in je vel zit, dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Een saaie dag, sleur, stress, ruzie met je vriend en ga zo maar door. In dit artikel ga ik niet verder in op hoe je precies in deze situatie bent beland, maar ik geef wel enkele tips die kunnen helpen om je weer beter in je vel te voelen. 
 

1. Een lui dagje

 
Je voelt je niet goed in je vel en het liefst wil je dan de hele dag binnen blijven. Comfy kleren aan, fleece dekentje erbij en urenlang series kijken. Kortom: een lekker lui dagje! Daar is niets verkeerd mee. Als je daar nood aan hebt, dan moet je dat zeker doen. De volgende dag zal je dan weer helemaal fris en opgeladen zijn.

2. Me-time in de badkamer
Ga naar de badkamer en neem een warm bad met veel badschuim. Gebruik je favoriete producten die lekker ruiken en verzorg jezelf van kop tot teen. Doe een gezichtsmaskertje, een lekkere scrub, smeer een heerlijke body butter… En last but not least: lak je nagels in een fel kleurtje. Je zal je mooi en verzorgd voelen, en dat heeft alleen maar een positief effect op je humeur!
3. Doe iets leuks buitenshuis

Je hoeft natuurlijk niet de hele dag binnen te blijven. Je kan ook naar buiten gaan en daar leuke dingen doen. Denk maar aan een wandeling in het bos, een saunabezoek, een namiddagje shoppen of een high tea met vriendinnen. Dé perfecte manier om je gedachten te verzetten.

4. Geef jezelf een cadeautje


Doe jezelf iets cadeau wat je al heel lang wil hebben. Dat kan een paar schoenen zijn, een mooi sieraad maar ook een massage in het schoonheidssalon. Je hoeft je niet schuldig te voelen. Af en toe mag je jezelf gerust iets gunnen. Wedden dat je je nadien al veel beter voelt?
5. Ga op tijd naar bed
Je staat er misschien niet direct bij stil, maar ook een goede slaap is belangrijk om je goed in je vel te voelen. Ga daarom op tijd naar bed zodat je die stomme dag snel kunt vergeten. Voel je je ’s ochtends nog moe en heb je daar wel meer last van? Misschien moet je dan eens kijken naar de omgeving waarin je slaapt. Een rustige en donkere kamer is heel belangrijk, maar ook het kussen waarop je slaapt speelt zeker mee. Je slaaphouding bepaalt welke dikte van kussen je nodig hebt.
 
Hoe weet je nu welk kussen ideaal is voor jou? In de webshop Energy+ vind je bijvoorbeeld een NASA traagschuim kussen. Dit kussen is geschikt voor elk type slaper. Het maakt niet uit of je een buik-, rug- of zijslaper bent. Het kussen is aan de zijkant voorzien van een rits en zo kan je naar eigen behoefte de vulling verminderen of juist vermeerderen. Heel handig! 

6. Blijf positief
Ondanks dat je vindt dat alles misloopt en dat je niets goed kunt doen, helpt het vaak om na te denken over de dingen die je goed hebt gedaan. Denk maar aan die ene wiskunde test waarbij je 10 op 10 haalde, de presentatie op je werk waar iedereen lof over sprak of die heerlijke ovenschotel die je gisteren voor vriendlief hebt gemaakt. Positief denken helpt je lekker in je vel te zitten en je vaker goed te voelen.

Dit artikel is in samenwerking.

Wat doe jij om je beter in je vel te voelen?

Veel liefs,
Vanessa xxx

15 reacties

  1. Zo'n artikel had ik nodig! Helaas ben ik nog steeds niet goed in luie dagjes houden en moet ik van mezelf minimaal 1 keer per dag de deur uit. Vandaag was ik vrij, maar nu staan er helaas weer twee drukke dagen stage op de planning, bah 🙁

  2. Wat een fijn artikel, ik voel me soms ook een beetje somber. Ik ga deze tips zeker gebruiken, ik moet ook echt beter gaan slapen want ik merk echt verschil als ik op tijd naar bed ga.

  3. Misschien moet ik tip 4 maar eens gaan uitvoeren en toch gewoon die softbox bestellen. Ik zit er al zo lang online naar te staren. Misschien is dit artikel dat laatste duwtje naar de bestelknop. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *