Let’s talk: Wel of geen make-up op een warme zomerdag?

Geplaatst door
De afgelopen tijd hebben we mooie en tropische temperaturen gehad en ook vandaag kunnen we volop genieten van de zon. Heerlijk! Ik vind het heel fijn om met dit weer naar het strand te gaan of een terrasje te doen. Leuk zomerjurkje aan, zonnebril op en genieten maar! Ondanks dat ik heel erg van make-up hou, laat ik dit nu liever achterwege. Ben je benieuwd waarom? Lees dan snel verder.

Make-up kan bij hoge temperaturen smelten of uitlopen door kleine zweetdruppeltjes op het gezicht en dat wil ik graag vermijden. Ik heb het al een keer meegemaakt en geloof me, dat is écht geen zicht. Ik mag dan nog een primer gebruiken, bij meer dan 30 graden blijft er van mijn foundation niet veel meer over. En concealer? Die gaat al helemaal in de lijntjes zitten. Nee, voor mij geen lagen make-up op een warme zomerdag. Het enige wat ik soms gebruik is waterproof mascara om mijn wimpers toch dat tikkeltje meer te geven en een lippenbalsem om mijn lippen te hydrateren, maar verder hou ik mijn gezicht zo natuurlijk mogelijk. 


In de zomer wil ik vooral genieten en plezier maken. Zeker op vakantie heb ik geen zin om ieder kwartier te checken of mijn make-up nog wel goed zit. Bovendien smeer ik om de zoveel tijd zonnebrandcrème wanneer ik in de zon lig en neem ik af en toe een frisse duik in de zee, en dat gaat nu eenmaal niet samen met make-up op mijn gezicht. 


Eigenlijk vind ik het best oké om geen make-up te dragen en stiekem doet het zelfs deugd dat mijn huid eens kan ademen. Het enige waar ik me onzeker om voel zijn de donkere kringen onder mijn ogen. Het maakt niet uit of ik goed of slecht heb geslapen, ik heb ze altijd. Daarom gebruik ik graag een concealer, maar met dit warme weer skip ik die liever. Een goede oplossing hiervoor is het dragen van een zonnebril. Die beschermt mijn ogen niet alleen tegen de zon, het is tevens de ideale manier om mijn donkere kringen te verbergen. Komt goed uit, toch?


Zodra de temperaturen wat zakken (wat ik immers niet hoop!), dan zal ik opnieuw elke morgen voor de spiegel staan om mezelf mooi op te maken. Voor nu ga ik het liefst zo naturel mogelijk door het leven!

Let’s talk! Draag jij make-up op een warme zomerdag? Waarom wel / waarom niet? Zo ja, welke producten gebruik je dan? Ik ben heel benieuwd!
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

29 reacties

 1. De laatste tijd gebruik ik vaak geen make-up, maar dat komt omdat ik er of te moe voor ben of er geen tijd voor heb. Soms doe ik dan wel snel even wat mascara en lippenstift op.

 2. Wanneer ik nergens heen hoef of alleen een boodschapje hoef te doen dan geen make-up of misschien een klein beetje mascara. Wanneer ik lekker in mijn tuin of ergens anders van de zon ga genieten dan liever niks op mijn gezicht! 😉

 3. Nee ik draag het liefst geen make up op warme dagen.. Lekker au naturel. Make up smelt er toch maar af (a) Behalve als ik ergens heen ga of moet, dan wil ik er wel graag verzorgd uitzien.. Een likje mascara is dan echter wel voldoende 😉

 4. Op de warme dagen draag ik niks van make-up, enkel wanneer ik 's avonds uitga dan draag ik wel make-up maarja, dan schijnt de zon ook niet meer en is het al een beetje afgekoelt ! Ik heb het ook al gehad dat ik make-up droeg en het veel te warm was met als gevolg een zwetend hoofd met make-up, hatelijk is dat !

 5. Gisteren droeg ik lichte oogschaduw en mascara, omdat ik een afspraak had buiten de deur, waarbij ik het wel netjes vond om iets van make-up te dragen. Maar zodra ik thuis was heb ik alles van mijn gezicht af gehaald en ben ik lekker in mijn tuin en zwembad gaan liggen in de zon. (opblaaszwembad hoor, zo rijk zijn wij niet haha). 's Avonds doe ik wel wat make-up op, maar wel minder dan normaal.

 6. Ik denk zelf dat je het vooral simpel moet houden tenminste ik hou het wel simpel, voelt denk ik ook fijner als het zo warm is, en vooral op vakantie. Maar denk dat iedereen daar weer heel anders over denkt.

 7. In hete dagen draag ik echt geen make-up, of misschien gewoon wat concealer en een waterproof macara'tje. En vooral als ik weet dat ik in de zon ga zitten, lange tijd, laat ik mijn huid liefst puur natuur 🙂 Maar als ik moet werken of een afspraak heb houd ik het simpel maar toch netjes.

 8. Ik draag erg weinig make up op hete dagen…vind het dan niet zo nodig om te doen….eigenlijk vind ik dat kleurtje wat ik krijg in mijn gezicht wel leuk staan

 9. Ik draag als ik gewoon thuis blijf lekker helemaal niks. Ook voor bv. een avondje met vriendinnen of even naar de winkel doe ik lekker niets. Alleen als ik ga stappen tut ik me lekker op!

 10. Ik draag gewoon fullface! Wel een BB met factor 30 voor bescherming, maar dat is de enige concessie die ik doe! Ik draag hele ooglooks, teken mijn wenkbrauwen bij, doe lipstick op en draag alles qua poeders op mijn gezicht (blush, bronzer, highlighter). Ik voel me daar gewoon prettiger bij!

 11. Ik ben het helemaal met je eens! Met dit warme weer vind ik het ook helemaal niet fijn om make-up te dragen. Ik laat foundation sowieso achterwege en concealer vaak ook. Ik doe alleen waterproof mascara op, that's it!

 12. Als het mooi weer is draag ik ook bijna geen make-up. Ik probeer mijn gezicht wel altijd in te smeren met zonnebrand. En daarnaast hooguit een laagje mascara en soms wat lippenbalsem. 🙂

 13. Ik draag Gwn BB Cream & wat concealer & oogshaduw & mascara & poeder als ik moet werken tuurlijk! Maar als ik thuis ben draag ik Gwn niks & als ik aan het zonnen ben heb ik liefst ook niks aan me gezicht 🙂
  X

 14. In de zomer ga ik liever veel lichter dan wat ik normaal doe. Gewoon wat BBcream, mascara, eyeliner en een leuke gloss. And I am good to go.
  Maar als ik thuis ben of in de tuin lig te zonnen, kleurloze SPF!

 15. Als ik naar mijn werk ga wel, dan zit in toch in de airco. Zo niet dan ga ik meestal voor alleen waterproef mascara en soms wat lippenstift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *