Is jouw huid al helemaal zomerproof?

Geplaatst door
Langzamerhand dringt de zon door tussen de wolken en breken de zomerdagen aan. De zomerjurkjes komen weer tevoorschijn en iedereen is in een goed humeur. Eindelijk weer de tijd om bij te bruinen en voor dat mooie kleurtje te gaan. De zon voorziet ons alvast van een goede portie vitamine D, precies wat we nodig hebben. Verzorg je huid goed tijdens de zomer, zo kun jij volop genieten van een egale en zachte huid. Lees snel verder voor wat handige tips!
 

Op en top verzorgde huid

 
Huidverzorging is super belangrijk bij alle verschillende weersomstandigheden in het wisselvallige België. Tijdens de koude winters is een vetrijke crème een echte must, terwijl we de zomers doorkomen met een lichte variant. Veel drogisterijen hebben zowel de wintercrème als de zomercrème, zodat jij bij jouw favoriet kan blijven en alleen maar een switch moet maken tussen de seizoenen door. Let er van te voren wel even goed op of jouw crème wel vocht inbrengt, omdat je anders last kan krijgen van een ‘trekkend’ gezicht. Een beetje te vergelijken met een opdrogend gezichtsmasker, niet helemaal de bedoeling!
Tijd voor het insmeren
 
Nu de zon doorbreekt is het ook weer tijd om je goed in te smeren. Het lijkt misschien wat onschuldig, die eerste zonnestraaltjes, maar niets is minder waar. Smeer je de eerste paar keer met een iets hogere factor in dan je gewend ben en bouw dit langzaam af tot je normale beschermingsfactor. Zonnebrand gaat niet alleen verbranding tegen, maar ook huidveroudering en uitdroging. Echt insmeren dus! Wil je jouw bruine kleurtje graag langer zien dan twee weken na je vakantie? Tref dan voorbereidingsmaatregelen! Geef jezelf een goeie scrubbeurt, zo’n paar dagen voordat je fanatiek de zon ingaat. De dode huidcellen maken plaats voor de nieuwe, die vervolgens het bruine kleurtje opvangen en nog lang zullen blijven zitten. Tevens zorg je met een scrubbeurt voor een egale huid en zullen de oneffenheden zo goed als verdwijnen. 
Op naar het…. Strand!
 
De huidverzorging is helemaal zomerproof, tijd voor een dagje strand! Lekker ‘verantwoord’ bruin worden en genieten van wat heerlijke cocktails. Geniet van lekkere zomerse nummers door je in ear oordopjes of laat het hele strand meegenieten met je bluetooth boxen. Ter voorbereiding shop je een handige telefoonhoes voor je Acer Liquid Z3, als jij deze telefoon in je bezit hebt, en voorkom zo een Acer vol zandkorrels. Een picknickmand mee, zonnebril en zonnebrand en jij bent klaar voor een middagje heerlijk genieten!
Is jouw huid al helemaal zomerproof? 
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

Dit artikel is in samenwerking. 

9 reacties

 1. Ik denk wel dat mijn huid zomerproof is.. Met de zon smeer ik mij dagelijks in met een zonnebrand en na het douchen verzorg ik mijn huid altijd wel met een body lotion, heerlijk vind ik dat <3

 2. awww ik verbrand zo snel!
  Bruin zal ik niet snel worden met mijn lichte huid en rode haren 😉
  Maar misschien kan een zelfbruiner daar verandering in brengen? haha

  Xx julia

 3. Ik verbrand onwijs snel, maar heb wel een hele verzameling zonnebrandmiddelen,
  dus op hoop van zegen maar….een zelfbruiner daar begin ik niet aan,
  gezien mijn eerdere ervaring hiermee…
  Handige tips…
  groetjes Petra

 4. Ik ben dit jaar ook echt streng met het insmeren met zonnebrand. Mijn gezicht probeer ik echt iedere ochtend (zon of geen zon) even in te smeren gewoon met een lage factor. Zo belangrijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *